Simon Yorke - ihan pieniä ajatuksia

idealehifi

Yhteistyökumppani
Liittynyt
11.2.2009
Viestejä
247
Tuolla vapaalla foorumilla tuli mietteitä hanurista SYD:n soittimiin liityen. Tilaisuutta hyväksi käyttäen kerron ihan vähän SYD:stä, perusteellisempia tarinoita myöhemmin.

Simon Yorke on hyvä "tyyppi". Melko epäkaupallinen henkilö, mutta onneksi hänellä on ahneita edustajia kuten minä ja vaikka Christian Isenberg Saksassa - muuten yksikään soitin ei löytäisi ottajaansa. SYD:n "edustaminen" on toki liiketoimintaa, mutta mukavaa. Ja aina tuntuu hienolta löytää levysoittimelle uusi koti, kuten ystävälle viety S9 - siitä huushollista löytyi heti noin 1000 uutta levyä...

Simon Yorke Designsin levysoittimet ovat kieltämättä kalliita, mutta mielestäni parhaimia, mitä voit hankkia. Asia, joka kirjoitettuna näyttää hölmöltä, kuunneltuna melko järkevältä. Ja kokemukset ovat osoittaneet, että arvokas soitin on vasta alkutahti - levykaupat odottavat innoissaan. SYD tarjoaa mahdollisuuden, jossa jokainen levy tulee olemaan "uusi" ja "hyvä" ja kaupan päälle pyörii levysoitin, jonka voi "unohtaa". Ilmiö, joka tapahtuu luonnostaan, sitä ei tarvitse erityisesti pohtia. Ja uskokaa vaan, hifistinä moinen ajatus on aika "siisti"....

Tänään soi Diren "Communique". Mystisen hieno albumi. S10 ja 7.1 äänivarsi, Dynavectorin Te kaitora rua, ISEM modulis riaa yms.... Olo on valaistunut... Myös Abba soi niin hyvin, että kipeetä tekee. Ja melkein ajoin vieraat pois soittamalla Beverly Cravenin Love Scenes älpeetä. Outoa, ettei uponnut. Äitini suosikki, kuulemma loistavaa "imurointimusaa". Abba, Beverly, kingkrimsoncolosseumyes jne.... tervetuloa kuuntelemaan.

Terveisin,

Kari
 
Laitetaas nyt jotain ajatuksia lauantaisesta visiitistä Karin luona. Matkassa mukana olivat lisäkseni Kalle, Tomi ja Arto.

Oma mielenkiintoni visiitillä kohdistui lähinnä Karilla myytävinä oleviin Spendorin SP1/2E pönttöihin ja niiden tsekkaamiseen. Pirun hyvinhän ne soivat, oli nimittäin melko pitkälle juuri sellainen sopivan laid back ja musiikille tilaa antava soundi, mutta ollen kuitenkin riittävän nopea ja tarkka kaikenlaisella materiaalilla. Bassopäästä, kunnon jalustoilla Ikea-telineiden sijaan olisi varmaan saanut vielä lisää irti tämän suhteen ja ehkä paremmassa tilassa muutoinkin. Jos design uppoaa, niin tuohon hintaan aika todella kova luu. Itsekin jopa vielä harkitsen näitä, vaikka se isoveli SP100R takaraivossa jollekin aikavälille hieman kutkutteleekin..

Esillä Karilla oli toki paljon muutakin mukavaa. Lähteinä oli SYD S9 T'fig Axialla ja isoveli S10 Dynavectorin Te Kaitora Rualla varustettuna. Riaa oli ISEM Audion Modulis ja vahvaimena joku saman puljun integroitu. Hintaluokaltaan source first kattaus siis kyseessä :) Musa soi todella mukavasti läpi koko visiitin, kohtuullisen tarkkaa ja letkeää kuunneltavaa. Ehkä parhaiten asian voi kuvata sanoen "Musiikin kuuntelun olleen koko illan erittäin hauskaa". Loppuillasta muuten kuunneltiin myös Diapasonin kaiuttimien kautta. Olihan nekin erittäin hyvät, mutta itselle meni toisto hieman turhan yläpäävoittoiseksi. Ehkäpäs jopa hieman hifiksi voisi sanoa ;) Spendor iski muhun enemmän.

Paha täysin oudossa setissä tietty sanoa, mikä oli lopputuloksessa minkäkin komponentin osuus. Varmaa kuitenkin oli, että molemmat lähteenä toimivat soittimet olivat todella korkealaatuisia musiikintoistajia. Parastako mitä on? Siitä en tiedä, mutta erittäin laadukasta ainakin ja sillä sipuli. Pesivät ISEMin cd:n aika hands down.
Kaikenlainen musiikki kulki hienosti eteenpäin molemmilla SYD:in soittimilla, mutta erojakin löytyi todella paljon. S9 oli toistoltaan kepeämpi ja rullaavampi, keskialueella ehkä oli havaittavissa pientä kovuutta tai rauhattomuutta, mikä menee luultavastikin rasian piikkiin. S10 oli taas huomattavasti tukevampi soundinen ja ulottuvampi molempiin suuntiin. En tiedä kummasti pidin loppujen lopuksi enemmän? Mielenkiintoista olisi testata tutussa ympäristössä tai edes samalla rasialla. Varsihan noissa soittimissa on erilainen jokatapauksessa.

Uutta sorvia tuossa hintaluokassa hankkivan kannattaa pitää mieli avoinna ja käydä ehdottomasti nuo SYD:in sorvit tsekkaamassa. Vaikka itselle se soittimien design ei ulkonäöllisesti ihan 100% uppoakaan, niin jos Garrard joskus täältä lähtee S9 saattaisi olla yksi mielenkiintoinen vaihtoehto. Näin vaikka vannoutunut SME mies olenkin ja en usko uuden soittimen muuttavan elämääni..:D
 
Back
Ylös