Signaali dacille, paras tapa?

javakalle

Käyttäjä
Liittynyt
25.3.2007
Viestejä
1 776
Kaupunki
Lohja
Moro,

Soittelen tällä hetkellä 5m usbi kaapelilla, onkohan tuo paras tapa äänenlaadun kannalta?

siis kannettavalta usbilla valab nos dacille, siitä stereoille.

Kysymys juontaa siitä kun osa harrastajista näyttää käyttävän usb->spdif muunninta. Mikä tossa on pointtina?

Stereot on tällä hetkellä jo sillä tasolla että pienetkin erot kyllä kuulee, olis iloinen jos tulis vastauksia silleen kuuntelukokemuksien perusteella.
 
Luovuin "USB to S/PDIF" -muuntimen käytöstä, koska nykyisessä Asuksen desktop-PC:ssä on optinen ulostulo ja sen perään kytkin 10 m optisen kaapelin, josta ylimääräiset on kiepillä laitetason alla. Vaikka aiemman HP:n läppärin perässä olleen "USB to S/PDIF" -laitteen piti tuottaa jonkin verran jitteriä ei äänenlaadussa ole oikeastaan mitään eroa. Myöskään DVD-soitin ja Bluray-soitin eivät tuota erilaista soundia. Ongelmat laitteistossa on enemmän dacin ulostulossa (lievä ärhäkkyys), kaiutinkaapeloinnissa ja akustiikassa, joten voihan olla että kun ne vielä korjaa, niin eroja ehkä onkin. Ehkä syy "USB to S/PDIF" -muuntimen ja sen perässä optisen kaapelin käyttöön on laitteiden sähköinen erotus toisistaan, koska joskus USB- tai coaxial-kaapelia pitkin saattaa maakarvassa siirtyä pieniä virtoja.

Kokeile vaikka sitä Hifacen parasta versiota ja kerro tulokset.
 
Äänenlaadun kannalta USB on teoriassa paras, koska siinä ole jitteriä. Muunninta on turha käyttää, jos DAC ottaa vastaan USB:tä.

Todellisuudessa lienee taas kysymys ihan olemattomuuden puleerauksesta...
 
javakalle sanoi:
Kysymys juontaa siitä kun osa harrastajista näyttää käyttävän usb->spdif muunninta. Mikä tossa on pointtina?

Itselläkin on tietokone ollut pääasiallinen äänilähde jo kohta 10 vuotta. Kaiken maailman ratkaisuja on kokeiltu matkalla. Pitkään tyydyin erilaisiin pro-äänikortteihin kuten ESI Juli@, EMU0404, M-Audio Audiophile 192 jne. Nämä ajoivat asiansa hyvin, mutta en tiennyt paremmasta tuolloin. Vasta kun hommasin n. vuosi sitten M2Tech HiFace USB to S/PDIF -konvertterin niin huomasin suuren eron näiden "transporttien" välillä. Pro-äänikortit kuulostivat aina enemmän tai vähemmän samanlaisilta. Niiden välille en oikein osannut löytää selvää eroa. HiFacen kautta ääni oli eloisampi, luonnollisempi ja dynaamisempi. Vertasin noita vielä rinnakkain hetken aikaa kunnes äänikortti lensi lopullisesti kaapinperukoille. Ero oli selvä.

Pointtina noissa USB to SPDIF -konverttereissa on usein async USB-teknologian hyödyntäminen. Monet valmistajat myös käyttävät nykyisin tätä teknologiaa DA-muuntimiensa USB-sisääntuloissa. Asyncia on alettu hyödyntämään pikkuhiljaa edullisemmissakin DA-muuntimissa kuten hiljattain julkaistussa Arcam rDacissa. En siitä osaa sen enempää kertoa, mutta tässä pari artikkelia aiheesta:

http://www.computeraudiophile.com/content/Asynchronicity-USB-Audio-Primer
http://www.hifi-advice.com/USB-synchronous-asynchronous-info.html

Pähkinänkuoressa: "Asynchronous USB essentially turns the computer into a slave device as opposed to adaptive USB which does the opposite. Thus, an asynchronous USB DAC has total control over the timing of the audio. "
 
Itselläni on Patun kanssa samanlainen kokemus m2tech hiFacestä. Tosin vertailu kohtana Beresford Caiman DAC:n USB-otto.
 
(Sori en jaksa/kerkeä nyt ottaa itse selvää..) Miten tuo hiFace näkyy tietokoneelle? Tukeeko tuo monikanavaääniä, esim meneekö DD/DTS läpi? paljonko maksaa?
 
Valmistajan sivut.

Eli ajureiden asennuksen jälkeen HiFace näkyy tavallisena äänikorttina Windowsin oikeassa alakulmassa kaiutin kuvakkeen alla SPDIF-liitäntänä. HiFace ymmärtää käsittääkseni vain 2-kanavaista PCM:ta.

Kesällä HiFace maksoi suoraan m2tech:lta tilattuna 99€ RCA-versiona ja BNC-versio 109€. Postit oli 9€.
 
Porkka sanoi:
Valmistajan sivut.

Eli ajureiden asennuksen jälkeen HiFace näkyy tavallisena äänikorttina Windowsin oikeassa alakulmassa kaiutin kuvakkeen alla SPDIF-liitäntänä. HiFace ymmärtää käsittääkseni vain 2-kanavaista PCM:ta.

Kesällä HiFace maksoi suoraan m2tech:lta tilattuna 99€ RCA-versiona ja BNC-versio 109€. Postit oli 9€.

En tarkalleen tiedä mitä kaikkia formaatteja tukee mutta yksikään elokuva, ääniraita tai muu ei ole koskaan jäänyt tällä hiljaiseksi.
 
Itse tässä oottelen Arcamin rDacin langatonta versiota. Marekki pyys soittelemaan ens viikolla. Tällä hetkellä ei löydy kuin piuhallista mallia, mutta mun mielestä on paras tapa tämä. Läppäriin tulee vain usb-mokkula, mikä lähettää bitit langattomasti dacille. Dacista sitten rca-piuhoilla signaali vahvarille.

Musat kun on verkkokiintolevyllä, niin läppäri voi olla missä vain ja voi vaikka emäntä napata mokkulan omaan läppäriinsä ja striimata bitit omalta koneeltaan.
 
Back
Ylös