Sennheiser pxc 450 vastamelukuulokkeet

sb21

Käyttäjä
Liittynyt
23.7.2007
Viestejä
4

Volta

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
3 300
Kaupunki
Turku
Suosittelen vahvasti ettet osta kuulematta!

Minulla oli hetken aikaa PXC250 eikä ollut minun makuuni. Kaveri kyllä tykkäsi.
 

silmaauki

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
18 163
Kaupunki
Tois pual jokke
Laitoit näemmä tännekin saman kysymyksen (kuin Hifimaailman sivulle).

Mutta kerrohan nyt mihin käyttötarkoitukseen ne sinulle tulisivat? Mitkä ominaisuudet ovat tärkeitä (entä niiden järjestys)? Hankala sua on auttaa, jos et kerro tuon enempää.
 

sb21

Käyttäjä
Liittynyt
23.7.2007
Viestejä
4
Tärkeintä kuulokkeissa olisi vastameluominaisuus, sillä käyttäisin niitä autossa, bussissa, lentokoneessa. Myös mukavuus on tärkeää, koska kuuntelen yleensä useita tunteja putkeen. Äänenlaatu tulee vasta näiden jälkeen. Eihän äänenlaadusta ole mitään iloa jos kuulokkeet päästävät kaiken melun läpi tai niitä ei viitsi pitää päässä kuin pakosta. Enkä ole mikään kultakorva, jolle vain paras ääni kelpaa.

Joudun kuitenkin varmaan ostamaan kuulokkeet kuuntelematta niitä ensin, sillä verkkokauppa.com on ainut paikka mistä niitä saa, ja siellä ei ole mahdollista testata niitä.

Pxc 450 mallia on kehuttu parhaaksi arvosteluissa sekä head-fi foorumilla, joten taidan ostaa ne.
 

silmaauki

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
18 163
Kaupunki
Tois pual jokke
Ehkä tämä on jankkausta, mutta tarttuisin tuohon vastameluasiaan. Onko siis tärkeintä se vastameluominaisuus vai ääneneristys?

Vastamelukuulokkeiden "ääneneristys" ei ole yhtä hyvä kuin parhailla IEM:llä.

Head-Fi:llä taatusti useampi suosittelee Etymoticin tai Shuren malleja kuin noita PXC 450:iä.

Jos tuo teknologia itsessään on tärkeintä, niin "go for it". Jos ei niin mieti vaihtoehtoja.
 

sb21

Käyttäjä
Liittynyt
23.7.2007
Viestejä
4
Ei se vastameluteknologia ole tärkein juttu, mutta en oikein pidä korvien sisään työnnettävistä kuulokkeista. Ilmeisesti nuo ovat hieman korvatulppien tyyliset. Oletko kuunnellut yksiäkään? Miten on niiden äänenlaadun laita? Saako samaan hintaan kuin pxc(n.250-300e) parempaa vai huonompaa ääntä?
 

silmaauki

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
18 163
Kaupunki
Tois pual jokke
Oletko kokeillut noita "nappeja", vai mistä johtuu ettet pidä? Oletko kokeillut ns. joulukuusi korvatulppia (joita moni käyttää konserteissa)? Nehän käytössä tuntuvat ihan samoilta. Tosin ihan kaikki ei niistä tykkää. Lisäksi kannattaa huomata että ainakin Etyjen mukana tulee monia erilaisia tulppia, jolloin voi kokeilla mikä malli on itselleen sopivin.

Ja olen itse käyttänyt paljonkin Etymotic ERP-4 kuulokkeita. Ja juuri ollessani reissussa. Tätä kommentoin jo lyhyesti hifimaailman ketjussa. Näiden Etymoticien äänenlaatu on erinomainen. Jos et halua kahtasataa maksaa napeista, niin jo satasellakin löytyy hyviä, silloin kannatta tarkastalle mm. Etymoticin ER6-malleja. Uskoisin, että tuohon satasen hintaan saisit parempaa ääntä Etymoticilla tai Shurella kuin mitä noilla Senkuilla. Eli säästäisit rahaa.

Lisätään silti, että ei nää Etyt tai Shuret tietenkään kaikille "sovi". Joillekin tuo Senkku voi olla parempi.

EDIT: Lisätään sekin vielä, että kyllähän minä kotona paljon mielummin käytän näitä mun Gradoja. Mutta reissussa pieni koko "painaa" paljon vaakakupissa. Onhan noiden nappien korvaan laittaminen hieman hankalampaa kuin sankakuulokkeiden päähän rojauttaminen.
 

sb21

Käyttäjä
Liittynyt
23.7.2007
Viestejä
4
Omistan kuusitulpat ja en ne eivät ole niin mukavat että haluaisin pitää niitä päivittäin. Lisäksi ne ovat aina ihan vaikussa ja olis aika iljettävää työntää vaikkuiset kuulokkeet taskunpohjalle. Ja kuten mainitsit niitä joutuu aina asettamaan korvaan, kun taas kuulokkeet ovat paljon helpommat. Varsinkin jos keskustelee jonkun kanssa, nuo IEM-kuulokkeet joutuu aina ottamaan pois ja asettamaan uudestaan. Senkuissa on tuo talk-through-ominaisuus. Kyllä valintani taitaa kallistua pxc 450 puolelle.
 

silmaauki

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
18 163
Kaupunki
Tois pual jokke
Okei sulla on sitten vähän kokemusta noista.

Ne IEM:t tietysti pidetään omassa pussukassa eikä taskunpohjalla. Mukana kun seuraa näppärä pieni pussi (pouch). Mä en kyllä viitsisi koneeseen raahta isoja kuulokkeita.

Keskustelu onnistuu vaikka on IEM-kuulokkeet korvassa. Vaikkakin sitä saattaa itse huutaa vähän tarpeettoman paljon. :D

Sulle vaan taitaa noi Senkut olla parempi vaihtoehto. Osta pois ja kerro meille lisää niistä kun kokemus karttuu.
 
Ylös