Seinäteline vinyylisoittimelle

kuzma

Hifiharrastaja
Liittynyt
21.12.2006
Viestejä
5 328
Kaupunki
Kuopio
Voisitteko ehdotella asiallisia puupintaisia seinätelineitä vinyylisoittimelle, alkaa tuo soittimen jenkkaaminen ja rytkyminen pikku hiljaa ottamaan aivoon :-\ ?

Pikahaulla löysin vain Pagoden (hiton kallis) ja Pro-Jectin (hiton ruma).
 
Jätä Lack-pöydästä jalat pois ja ruuvaa seinään sopivat hyllynkannattimet joiden päälle Lack. ;) Voihan seinälle tempasta Lackin jalkoineen, voi olla vaan vähän tyhmän näköinen. :D
 
alspe sanoi:
Jätä Lack-pöydästä jalat pois ja ruuvaa seinään sopivat hyllynkannattimet joiden päälle Lack. ;) Voihan seinälle tempasta Lackin jalkoineen, voi olla vaan vähän tyhmän näköinen. :D
Mahtaako tuo Lackin idea enää tuolla tavalla toimia? Vai toimiiko? Onko kukaan kokeillut?
 
Onko Quadraspiret puuta vai melamiini-lastulevyä? Nettikuvissa näyttävät ikävästi jälkimmäiseltä, en ole vielä joutanut mainoslauseita tavaamaan.

Ruåtsin palstalla oli muuten myytävänä musta Pagode Signature Wall "vain" 9000 kurnulla. Ostakee pois, miulle se on liian kallis ja väärän värinenkin :D.

Rötkös-Pekkahan se jo taannoin ehdotti tavallisia Sovellan hyllynkannattimia ja jotain lasilevyä siihen päälle. Muuten kyllä, mutta minua vähän arveluttaa Sovellan löyhä metalli-metalli liitospinta, eikö se aiheuta jos jonkinlaista, hmmm, hallitsematonta kolinaa. Olisi hyvä, jos seinätelineessä olisi jonkinlainen hienosäätö tason kannakkeille (piikeille tms.), jotta sen saisi varmasti vaakasuoraan. Sovella ei sovi senkään takia, eihän 40-luvun puutalossa ole yhtään suoraa seinää....
 
Joskus muinoin asuin vanhassa talossa jossa oli hirsilattia ja ainakin siinä tapauksessa sain parhaan tuloksen
pulttaamalla Targetin seinätelineen seinähirsiin. Soittimena oli LP12 jota ei kai skottitaktiikalla seinään saisi
asentaa..

Saattaisi muuten tuo tellinki jostain vinniltä löytyä, on siis musta metallirunkoinen vanhanliiton target, mustalla levyllä..
 
kuzma sanoi:
Onko Quadraspiret puuta vai melamiini-lastulevyä?

q4_maple_wall_bracket.jpg


Viilutettua MDF:ää, tai lasia, tai Ref-mallissa akryylia. Runko metallia.
 
Minun tekeleet on vielä vinompia kuin 40-luvun seinät :D.
 
Tuon sovellan kanssa joutuu kyllä vähän jumpaamaan että saa vaakasuoraan kun siitä puuttuu ne säädöt.
Omani onneksi sain vaateriin, hikisen ähellyksen jälkeen. On mullakin käynyt mielessä asentaa jonkinlainen säätö tuohon sovellaan.
Puutaso ja säätö tasosta alaspäin jollain konstilla, vois toimia tai ei. Mun lasihyllyt on laminoitua lasia jossa muovikerros välissä.
muistelen jostain lukeneeni että tuon viritelmän Linniläisetkin hyväksyisivät, pikin hampain. No, sovellaa nyt ei ainakaan eikä ehkä seinäkiinnitystä.
Mä oonkin kertonu tolle levarille että se seinä on lattiassa kiinni jota ole siinä vaan. Ei ole valittanut.
Pekka Rötkönen
 
Käytin omaani sähköhyllyjen kannattimia ( alapuolinen seinäkannake ) joissa on ruuvisäädöt sekä päälle 50x60 kivilevy joka painaa n 35kg. Tämän tyyppistä käytin :
sk_400.gif


Harkinnassa oli ikean tällainen http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10105346 jonka olisin kiinnittänyt seinään em. kiinnikkeillä ylemmän levy alta. Alemmalle tasolle olisi saanut näppärästi RIAAn ja sen PSUn. Päädyin kuitenkin kivilevyyn
sen jykevyyden ja paremman ulkonäön takia.

Itse kun tekee ja vähän mielikuvitusta, niin saa sellaisen kun haluaa :D
 
Regallahan on käsittääkseni sikahalpa teline olemassa. Tiedä mitenkä sitten toimii takuumusikaalinen TM soittimen kanssa :-\.
 
TM TM soittimelle olis kai parempi kevyt piikitetty taso kuin raskas kivitaso tai umpirautainen?

Eihän tässä ole kuin yksi pieni ongelma, minulla on niin hyvä maku, ettei se sovi ollenkaan minun kukkarolleni :D.
 
kuzma sanoi:
TM TM soittimelle olis kai parempi kevyt piikitetty taso kuin raskas kivitaso tai umpirautainen?

Eihän tässä ole kuin yksi pieni ongelma, minulla on niin hyvä maku, ettei se sovi ollenkaan minun kukkarolleni :D.

Näin olen itsekin ymmärtänyt. Siis kevyt ja jäykkä. Linn-foorumilla olen nähnyt Targetin, Audiotechin, Regan jne. tasoja. Sen lisäksi useimmat ovat lisänneet noihinkin erilaisia "lisäalustoja". Soitinkokoonpanoja on niin paljon erilaisia, että kuka tietää mikä sopii millekin.

Mikäs se sun tarkka kokoonpano on? Pistä vaikka privaa, jos et julkisesti halua julistaa.
 
Mitenkäs se Kuzma olisi jos laittaisit "mitkä vaan" kannattimet seinälle vaikka malliin Golli. Hommaat esim. hifitalolta kaiutinpiikit ja teet kierteen altapäin niin, että piikki sojottaa ylöspäin. Tuon päälle esim. jokin Lack palanen tjms. jossa on ohuet seinät ja ilmaa välissä-Tuollaisia hyllyjä on.
Vastaavasti toinen kokeilu voi olla kiertää kuusiokololla altapäin kierretapit joissa on se monttu pohjassa. Monttu tulee siis tässä tapauksessa ylöspäin ja kierrätkin piikit hyllyyn ja näin hylly on säädettävä, jassoo.
Toki sen saa suoraan laittamalla pitkän vatupassin seinälle ja tekemällä kaksi merkkiä kannattimille passin ollessa suorassa, se on sitten taas eri asia onko se lattialista, vai kattolistan kanssa vaaterissa-Suoraan se menee.

OK. MDF korostaa hieman keskiäänialuetta ja ääni saattaa joissakin yhteyksissä olla aavistuksen tiukka. Kiven kanssa ääni saattaa mennä ohueksi ja varsin kuivaksi/kireäksi. Kennorakenteet (laakaovi) on ihan passeli materiali, mutta ylemmiltä alueiltaan ehkä joissakin tapauksissa hieman kummallinen ja äänessä on ilmaa mutta ei fokustoidu välttämättä parhaalla mahdollisella tavalla. Se harmaa lasi (jota myös laitetelineissä käytetään) saattaa vetää ääntä kuulaaksi ja elottomaksi, mutta mitä pienempi palanen niin sitä paremmat saundit.
B-luokan lastulevy antaa parhaat vibat, dynamiikkaa ja läsnäoloa on riittämiin ja basso-osasto on tuolla minusta paras.
Aineena milestäni paras on lastulevy, tuolla ei välttämättä saavuteta parasta erottelua, mutta soinnut nousevat ja laskevat luonnollisesti.
Toki kokonaisuuteen vaikuttaa mitä minkäkin kanssa käytetään, kuten pyörät (tässä tapauksessa kannattimet).
Ehkäpä vaijeriviritteinen voisi olla paras vaihtoehto. No joo, jatkakaa :D
 
Regan seinätelinehän on tällainen metallihäkkyrä:

media.nl;jsessionid=0a0101441f437c9dd57b24914309aaf2d198684e85ca.e3eSc3uNaNuTe34Pa38Ta38Oahj0


Jos tuon päälle laittais nätin puutason vaikka piikattuna, ja soittimen sitten sen päälle, niin alkais olla jo ihan sievä paketti.
 
Seppo Kaksonen sanoi:
Aineena milestäni paras on lastulevy, tuolla ei välttämättä saavuteta parasta erottelua, mutta soinnut nousevat ja laskevat luonnollisesti.

Myös vaneri on hyväksi havaittu täällä ja muutamassa muussakin paikassa.
 
Jopas, tässähän heräs itsellekin kiinnostusta seinätelineelle, meinaan kun tuota soitintasoa vahingossa vähän potkii tai ottaa sen laatikostosta jotain, niin neulalla on tapana lähteä pussijuoksemaan.. Jos tässä joululomalla kohmeessa veistele puuverstaalla jonkin viritelmän, tuppaa vaan rojektit kaatuun aina siihen, että haluan liian monimutkasta :D
 
Mallas sanoi:
Myös vaneri on hyväksi havaittu täällä ja muutamassa muussakin paikassa.

Joo, se on. Hieman ristiriitaisia kokemuksia eri laiteyhteyksien kanssa. Ohut voi olla hyvä jossakin yhteydessä ja se paksu (oliko 22mm) B- luokkainen ihan hyvä demoillesani tasoa joskus muunnoin. Päädyin kuitenkin lastulevyyn lähinnä hinnan takia. Meiltä heitettiin pois kesäpihapöytiä (koivu) ja kävi sisustukseen. Rulo-ovilla paikallinen puuseppä kyhäsi telineen. Kalliimmaksi se tuli kuin kaupan tasot, mutta laitteet sinne siististi menee ja ei näy turhat. Yksi moka hänelle tuli kun piti tehdä 47cm keskiosa jotta Accuphaset mahtuu hyllyyn. Hän soitti hädissään, että oli sahannut levyt pilalle; "Kyllä sinne mun phillipsin radio mahtuu ~33cm, kato kun unohdin huomioida sinämävahvuudet". No onneksi se Phillipsi sinne meni niin menee sitten Sony ja Denonkin. Tuossapa yksi syy miksi ei ole Accuphasea tullut ostettua, mieli tekisi.
 

Liitteet

  • Alesis 2.jpg
    Alesis 2.jpg
    38,7 KB · Katsottu: 76
Back
Ylös