seas P17REX/COAX ja diskantin johdot

Touho-serkku

Käyttäjä
Liittynyt
14.10.2007
Viestejä
12
Jasun kanssa mittailimme koksuresistansseja. Ja kas kummaa kun disseä ei saatu toimimaan, oli johto menossa poikki ja menikin.
Johdot menevät disselle sitä keski reikää pitkin. Miten pääsen itse diskanttiin käsiksi? Eli miten saan sen tuumasen sihisijän irti piuhottaakseni senuudelleen?
 

jasu

Moderaattori
Hifiharrastaja
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
7 942
Kaupunki
Oulu
mää meinasin touhu sulle jo eilen sanoa, että kysy jormalta (salmi siis), se kertonee kyl ,.
 

Touho-serkku

Käyttäjä
Liittynyt
14.10.2007
Viestejä
12
Nii Salmi, pitääpä soitella. Tuli vaan mieleen että jos kartioita ja ripustuksia kiinnitellään thermoaktiivisilla liimoilla, mites tuo keskiödisu pysyy kun saattaa kotibileissä lämmetä aikamoisesti?
Punssi, sulla lienee kokemusta myös ko manöövereistä?
T-s
 

punssi

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
3 316
Juuri tuosta ei ole omakohaista kokemusta mutta eikös tuo diskantti ole ruuvilla kiinni?Siis takaosasta menee ruuvi magneetin keskiön läpi diskantille jossa kierteytys?

Mistäs kohti se johdin on poikki?Poikki jostain johtimen väliltä vai diskantin juurelta oletettavasti?Mikäli jälkimmäinen,peli taitaa olla pelattu.Tuo yhdysjohdin on luokkaa ihmisen hiuksen paksuinen ja jos siitä eristelakkaa toinen mokoma.Tarkkana jos on niin eristelakan saattaa saada pois jotenkin ja liitettyä siihen uuden johtimen.Mutta mikäli se on matkan varrelta niin uusi liitos tao Kimber cable tilalle :D ;)
 

Touho-serkku

Käyttäjä
Liittynyt
14.10.2007
Viestejä
12
Kiitos! Magneetti piti diskanttia niin tiukasti kiinni että ruuvista työntämällä disuhylsy tuli ulos. Taitaa olla punanen poikki tuolta muovihylsyn sisältä... Kyllä onnistuu räpätä vaikka jotain ihmemömmöä käämijuotoksen päällä.
 

punssi

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
3 316
Takaisin saaminen on sitte kieli poskella hommaa.Ainakin minun koksussa sekä diskantin neodymimagneetti on niin voimakas että kun just saat sen puhekelan huulille se imaisee sen sisäänsä jollei näpit pidä.

Kerran nimittäin jo sain dissen poikittain bassokeskarin puhekelaan ja ei auttanut kuin repiä pihteillä diskantin reunuksesta ulos ja paskaksihan se meni.Disse siis.
Asennankin nykyään sen parilla pihtejä jolloin asettelu keskelle onnistuu paremmin kun ei tarvitse nakkisormilla hivutella.
 

saurama

Käyttäjä
Liittynyt
13.9.2007
Viestejä
977
Diskanttielementin voi työntää bassokeskiäänisen takaa ruuvin ja muoviläpyskän poistamisen (eli piuhat pitää juottaa irti) jälkeen jollain tikulla ulos. Minä käytin mielikuvituksellisesti ristipääruuvaria. Samaisella ruuvarilla voi tukea elementtiä takapuolen tapista asennuksessa. Hifimaailmassa 2/2008 on Trinec Rivistan testin yhteydessä kuva Seasin koksista purettuna.
 

punssi

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
3 316
Löytyy kuvia muistaakseni täältäkin omasta härpäkkeestä.
 

Touho-serkku

Käyttäjä
Liittynyt
14.10.2007
Viestejä
12
Käytin sitä ruuvia myös asennuksessa. Toimi hyvin kun oli diskantissa kiinni. Tosin pitää edestakas ruuvailla mutta kerrankos.
Kiitos tiedoista.
 

jrz

Käyttäjä
Liittynyt
8.8.2006
Viestejä
388
Kaupunki
Vuorela, Siilinjärvi
Krutkekin näköjään mittaillut Seas H1333-koksua. Seasin koksuissa dissen reunus (musta muovi) on tyypillisesti millin keskiäänikartiota ulompana. Ei liene optimaalinen sijoitus ajateltuna kohtisuoraa vastetta. Onko Seasin tyyliin diskantin asemoinnista jokin konkreettinen syy, tai mikä se lienee?

Voisko noista esim. sorvata millin veks oikosulkurenkaasta, vaimikäsenytoli ;) notta diskantti istuis keskiäänen kaa smuuthisti???
 

punssi

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
3 316
H1333 ei ole oikkari donitsia.Vai tarkoititko tätä ensinkään?

Excelsarjalaisista joutuu ottamaan siivun pois jotta disse mahtuu sinne.Aika mitätön sormus sinne kyllä jää.Yritin omaani koneistuttaa uutta, muttei löytyny niin kovaa kuparia joka kestäisi työstön koska seinämäpaksuus ohenee diskantin neodymin kohdalla alle milliin. No on se vehkeistäkin kiinni mutta tämän paikallisen jota käytän koneistuksissa ei onnistunut siinä minua tyydyttävästi. Haluttaa vaan saada jostain perverssistä syystä kokonaisena se sisälle.

Putkimiehen pakista tosin löytyi sellaista kuparia joka vaikuttaa lupaavalta.

Diskantin asemoinnista ei ole sen kummempaa hajua miks näin on tehty.ja se on enemmän kuin millin.
On kai nuo tehtaalla sen verran tyypittäneet että tietävät.Omani upotin ihan tasalle ja sillä saa huomattavan tasaista jälkeä jo pieniin kulmiin koksuksi.En tiedä johtuuko se loppujenlopuksi edes siitä.
Oma arvioni ja osittainen tieto on se että dissen asennolla, difraktoimalla tietoisesti ja tarkoituksenmukaisesti voidaan jotakin vasteessa hävitää tai lisätä.
 

jrz

Käyttäjä
Liittynyt
8.8.2006
Viestejä
388
Kaupunki
Vuorela, Siilinjärvi
H1333 ei ole oikkari donitsia.Vai tarkoititko tätä ensinkään?

Noo, pientä ymmärtämättömyyttä oli. Vilasin tuon sauraman mainitseman 2/08 hifimualiman kuvan Rivistassa käytetystä koksusta, ja näyttää sille että tuossa on - samoin kuin hifitalon t17recoax:ssakin - puhekelarunko ja kartio puskusaumattu. Siis pk-runko menee kartion läpi reilusti. En usko, että tuo reuna/kynnys diskantin ja kartion välissä on muun kuin kustannusteknisen valinnan tulos.
 
Ylös