Moi JHM,
Rakensin tuommoisen kahdella passiivielementillä noin 40 l koteloon ja viritys alas jonnekin 22 Hz paikkeille (heitän muuten kaikki luvut ulkomuistista). Ensimmäinen vaikeus oli saada tarpeeksi painavat lisäpainot... olisiko ollut 300-400 g. Päädyin sulattamaan uudenvuodentinaa kaljatölkin kuoresta tehtyyn muottiin, jossa sopiva ruuvi valettiin osittain tinan sisään ja näin sen sai passiivielementtiin sit ruuvattua kiinni. Lopputulos sen suhteen onnistui, että kun näki vaivan tehdä tuon asian, niin painot pysyi hienosti kiinni.
Simulaatiot muistaakseni kertoi, että yksi passiivi on liian vähän, jos haluaa viritystaajuutta venyttää merkittävästi alle 30 Hz. Tuloksena passiivin liikerajan ylittyminen melko pienillä äänenpaineilla (jälleen, korostan että muistinvaraisia asioita, mutta järkeenkäyviä).
Vapaakenttävaste taisi laskea minun toteutuksella, kyseisellä virityksellä noin -8 dB @ 20 Hz, jonka korjasin myöhemmin käytössä olleella dsp-hypexillä.
Mitä muistan tuosta bassosta oli se, että basson laatu oli sangen jees, mutta 20 Hz taajutta ja alle ei tuolloisessa huoneessa saanut juurikaan kuuluviin. Myin muutaman vuoden käytön jälkeen tuon kyseisen subin kaverilleni, jolla se on edelleen käytössä.
Nykyisellään mulla on 4 x 12 " XLS pienissä suljetuissa ja julmasti vaan sähköisesti korjattuna (minidsp) ja järeällä vahvistinteholla ajettuna. Lopputulos laadullisesti oikein kiva huolimatta melko vaatimattoman oloisista lastulevykoteloista ja varsinkin ulottuvuuden suhteen selkeästi edellistä parempi.
Mitä tahdon sanoa on jotta vaikka itselle jäi seasin 10" aktiivi-passiivikombosta ihan hyvät muistot, harkitsisin runsaasti kartioalaa suljettuun koteloon, sijoita kotelot eri huoneen seinille ja sähköistä korjausta tasaamaan taajuusvastetta. Näistä nykyisistä saa halutessaan suoran taajuusvasteen kymmeneen hertsiin, jos joku sellaista kaipaa.
SVS:stä minulla ei ole kokemuksia.