Seas L26ROY + SL26R

Hitsi, simulaatiot näyttävät sen verran hyviltä, että alan innostua tuosta konseptista!

Yksi asia ihmetyttää: Miksi passiivisäteilijä-suppaset ovat lähes poikkeuksetta kuution muotoisia?

Itsellä olisi mielessä enemmän "pystyssä oleva laatikko" -mallinen ilmestys mittasuhteilla 1:1:1,5 (L:S:K), jotta vaimo saisi tällätä siihen päälle jonkun kukkapurkin toiston WAF-säröä pienentämään. Tuo L26ROY on sen verran isoperäinen elementti, että 40-litraisessa kuutiossa tulee vielä ahdistus noille passiivisäteilijöille.

Epäilen myös tuossa tapauksessa passiivisäteilijän saavan suoran epäsymmetrisen paineiskun ROY:ltä persiilleen, ennen kuin kotelon sisäisen paineen nousu pakottaa passiivin kartion liikkeelle. Pystymmässä kotelossa suora paineisku jäisi ehkä jopa tulemati.

Se taitaa sitten olla eri asia, onko tällä mitään merkitystä toistolle, mutta kun olen perfektionisti ja unohdun joskus viilaamaan pilkun kärjen kaarevuussäteen 2. derivaattaa...
 
Meinasitko, että 10-tuumainen kartio 14millin lineaarisella liikepoikkeamalla riittää elokuville? No voi se riittääkkin :). Jos tietää ettei katsele leffoja kovin suurilla voimakkuuksilla, niin riittää varmasti. Hyviä elementtejä luultavasti.
 
Legis sanoi:
Meinasitko, että 10-tuumainen kartio 14millin lineaarisella liikepoikkeamalla riittää elokuville? No voi se riittääkkin :). Jos tietää ettei katsele leffoja kovin suurilla voimakkuuksilla, niin riittää varmasti. Hyviä elementtejä luultavasti.
Riittänee hyvin, kun kotona asuu myös vaimo eikä tarkoitus ole pelotella naapureita... Jos ei riitä, niin tehdään toinen avuksi.
 
Simulaatioideni (UniBox:lla) mukaan tuo L26ROY antaa ulos tuossa konfiguraatiossa (suurimmalla sallitulla sähköisellä teholla) 90 dB @ 20 Hz, 100 dB @ 25 Hz, 106 dB @ 30 Hz ja 110 dB @ 100 Hz.
 
Pappis sanoi:
Simulaatioideni (UniBox:lla) mukaan tuo L26ROY antaa ulos tuossa konfiguraatiossa (suurimmalla sallitulla sähköisellä teholla) 90 dB @ 20 Hz, 100 dB @ 25 Hz, 106 dB @ 30 Hz ja 110 dB @ 100 Hz.
Joo, jos tuota ajattelee käyttävänsä alueella alle 50-80 Hz, niin eipä tuo housun puntteja vielä paljoa lepattamaan saa... :eek:\
 
Terve

Tässä pitäisi uutta subia saada kokoonpanoon ja miettinyt, että mihinkä sitä rahansa tuhlaisi.
Onko kukaan rakentanut kyseisillä elementeillä ja valmistajan suosittelemalla 40 litran kotelolla ja osaisi sanoa vähän käyttökokemuksia?
Itsellä budjettina noin 700€ ja kotelo saisi olla vaan max kooltaan 40*40*40. Tämä siksi koska tilaa ei ole tai on mutta sitten pääkaiuttimet joutuvat liian lähelle seinää. Subi tulisi vain musiikille, stereo kokoonpanoon...
Ilmeisesti Seas L26ROY+SL26R hypexin ds 4.0 voisi toimia hyvin. Tosin tässä joutuisi vahvistimen jättämään kotelon ulkopuolelle..
Vai pitäisikö mennä helpomman kautta ja tilata SVS SB12-NSD..?
 
Olen viime aikoina pohtinut myös otsikon parivaljakkoa pikkukotelossa tai samaan hintaluokkaan sijoittuvaa SVS SB-2000. Onko kommentteja puolesta tai vastaan kummallekaan? Tähän mennessä tullut varmasti enemmän diy-kokemusta noista SEASin elementeistä.
 
Moi JHM,
Rakensin tuommoisen kahdella passiivielementillä noin 40 l koteloon ja viritys alas jonnekin 22 Hz paikkeille (heitän muuten kaikki luvut ulkomuistista). Ensimmäinen vaikeus oli saada tarpeeksi painavat lisäpainot... olisiko ollut 300-400 g. Päädyin sulattamaan uudenvuodentinaa kaljatölkin kuoresta tehtyyn muottiin, jossa sopiva ruuvi valettiin osittain tinan sisään ja näin sen sai passiivielementtiin sit ruuvattua kiinni. Lopputulos sen suhteen onnistui, että kun näki vaivan tehdä tuon asian, niin painot pysyi hienosti kiinni.

Simulaatiot muistaakseni kertoi, että yksi passiivi on liian vähän, jos haluaa viritystaajuutta venyttää merkittävästi alle 30 Hz. Tuloksena passiivin liikerajan ylittyminen melko pienillä äänenpaineilla (jälleen, korostan että muistinvaraisia asioita, mutta järkeenkäyviä).

Vapaakenttävaste taisi laskea minun toteutuksella, kyseisellä virityksellä noin -8 dB @ 20 Hz, jonka korjasin myöhemmin käytössä olleella dsp-hypexillä.

Mitä muistan tuosta bassosta oli se, että basson laatu oli sangen jees, mutta 20 Hz taajutta ja alle ei tuolloisessa huoneessa saanut juurikaan kuuluviin. Myin muutaman vuoden käytön jälkeen tuon kyseisen subin kaverilleni, jolla se on edelleen käytössä.

Nykyisellään mulla on 4 x 12 " XLS pienissä suljetuissa ja julmasti vaan sähköisesti korjattuna (minidsp) ja järeällä vahvistinteholla ajettuna. Lopputulos laadullisesti oikein kiva huolimatta melko vaatimattoman oloisista lastulevykoteloista ja varsinkin ulottuvuuden suhteen selkeästi edellistä parempi.

Mitä tahdon sanoa on jotta vaikka itselle jäi seasin 10" aktiivi-passiivikombosta ihan hyvät muistot, harkitsisin runsaasti kartioalaa suljettuun koteloon, sijoita kotelot eri huoneen seinille ja sähköistä korjausta tasaamaan taajuusvastetta. Näistä nykyisistä saa halutessaan suoran taajuusvasteen kymmeneen hertsiin, jos joku sellaista kaipaa.

SVS:stä minulla ei ole kokemuksia.
 
^ Okey, kiitos tästä!

Visioissa oli rakentaa subbari juuri 20-40 Hz aluetta varten. Äänenpainetasot olisivat maltilliset, mutta jos tarve vaatiin, niin 2 yksikköä on varauduttu hankkimaan/tekemään. XXLS-12 asettuu hinnaltaan samoihin kuin L26ROY, mutta SLS-12 on alle puolet siitä. Mainitsemaasi XLS-12 en nähnyt nyt myynnissä ainakaan 12" versiona. Joka tapauksessa suosittelet kartiopinta-alan maksimointia, hmmm.. Alkuun voisi koittaa yhtä yksikköä kahdella elementillä.

Pitäisi varmaan simulaattorilla laskea, millä kombolla päästään kaivattuun suoritustasoon, mutta kustannukset ja tilankäyttö pysyisivät vielä kohtuullisina. Mainetta niittäneen aktiivisen 12" SVS:n saa 900€. Onneksi ei ole kiire tämän projektin kanssa.
 
12" sls ja 20Hz on lujassa saada.
 
Back
Ylös