Seas Excel (Nextel) projekteja?

Pappis

Hifiharrastaja
Liittynyt
7.8.2007
Viestejä
374
Kaupunki
kylä länsirannikolla
Kiikarissa olisi Seasin Excel paperikalottisiin (Nextel-maalauttuihin) elementteihin perustuva kaiutinprojekti. Mutta, ei näytä löytyvän kovinkaan montaa esimerkkiä netistä... Tämän sivuston löysin: http://www.troelsgravesen.dk/Diy_Loudspeaker_Projects.htm, missä tuo CNO Mk-II ja Cyclop vaikuttavat lupaavilta.

Onko teillä itsellänne / tiedossanne muita projekteja?

Päämääränä olisi siis setti, jonka pääkaiuttimet kelpaavat laadukkaampaan 2-kanavatoistoon, ja koko setti kotiteatterin ämyreiksi. Pääpaino äänenlaadussa, eikä niinkään määrässä.
 
K

ksaunisto

Vähän hankala tapaushan tämä on kun rak.sarjoista ei ole oikein valikoimaa. Jos on tarkoitus laittaa tavanomainen disu, voisi keskari ehkä olla M15CH002. Tiedä sitten onko tuokaan hintansa väärti. W15LY001 näyttää samanlaista säröpaisetta (tosin 2. harmoonista) keskialueella kuin jotkut muutkin Seasin paperikartioiset, enkä tuosta ainakaan uuden hintaa maksaisi. Tähän tulisi sitten kolmas tie, vaikkapa W22NY001:llä.

W18NX001 on mielestäni turhan iso 2- tai 2.5-tiehen tavanomaisen disun kanssa, vaikka lienee muuten erittäin asiallinen elementti. Jako ajautuu alle 3 kHz, jolloin aladiskantti alkaa rääkyä 3-5 kHz alueella, ellei etuvasteeseen veistele lovea.

12 cm keskari saattaa kailottaa liikaa yläkeskialuetta millä tahansa jaolla - riippuen tietenkin mistä tykkää ja mitä hakee. Laaja kuuntelualue keskialueen tukahtumatta on plussaa.

15 cm elementin toiminta on yleensä sopiva kompromissi kun jaon tyrkkää 3-3.5 kHz haarukkaan. Se pehmentää riivintää aika passelisti, helpottaa kuuntelemista ja lisää yleispätevyyttä.
 

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
14 728
Kaupunki
Tampere
Löytyykö muistikuvia, kokemuksia Seas Bifrost, Trym tai Odin sarjoista? Lähinnä ensimmäinen mielessä.
 

Pappis

Hifiharrastaja
Liittynyt
7.8.2007
Viestejä
374
Kaupunki
kylä länsirannikolla
Kyllähän noista Troelsin rakentelemista saa kivan setin:
- CNO Grande pääkailottimiksi
- Center NEXT keskelle
- CNO mk.III sivu- ja efektikailottimiksi

Nuo CNO mk.III:t voi rakentaa vaikka suljetuksi modattunakin, jolloin kotelon kokokin pienenee (en tiedä paljonko).
 
Ylös