Se kuuluisa sika säkissä

Johanna Hjelt

Käyttäjä
Liittynyt
23.7.2006
Viestejä
547
Kaupunki
Tuusula
No nyt kun sitten tämä palsta saatiin tänne niin täytyy sitten lunastaa parille kaverille annettu lupaus siitä et oon mukana keskustelussa.

Tuli vaan mieleen tässä kun istuin ja ihmettelin et kuinka moni on joskus ostanut sen kuuluisan sian säkissä, eli hankkinut laitteen esim. lehtien arvostelun perusteella, merkin perusteella, eksoottisen ulkonäön tai yms. perusteella.

Allekirjoittanut itse voi kertoa et toi Etuvahvistin tuli ostettua Stereophilen jutun ja oman aavistuksen perusteella ihan sikana säkissä.

Ja vielä ettei mene liian tylsäksi, kuinka monta hutia on tullut ja kuinka moni sika on ollut loisto-ostos?
 
Viimeisin sika säkissä oli Corda headfive kuulokevahvain ja lähti kierrätykseen noin kuukauden kuuntelun jälkeen. Onneksi oli halpa ja onneksi sain ihan siedettävästi myynnissä. Enää en osta sikoja säkissä.
 
Yhden kokonaisen setin olen hankkinut. Ohvi jäi kyllä kolmeen kiloeuroon, joten mahdetaanko sitä laskea tässä osiossa? :p Auttaako, jos sanon, että silloin tuo summa merkitsi meikäläiselle noin kahden kuukauden bruttotuloa? Kyseessä tietty creek-epos ja moni varmaan tietääkin miten se toimii..

Lisäksi olen sokkona hankkinut Copland csa28, Zun kaapelit, Totem Arrot... Liekö tässä syy siihen miksi vaihdan niin usein? Saas nähdä miltä Manley kuullostaa :)


Menikö tää ketju nyt pilalle?
 
No mulla kävi ton etusen kanssa sitten tuuri. Se oli meinaan ihan täys napakymppi. ja miksi se piti sitten ostaa sikana säkissä oli se et Suomessa ei sille ole maahantuojaa joten mä jouduin turvautumaan Ruotsin maahantuojaan.

Tosin Stereophile oli kyllä kehunut sitä ja kun mulla oli saman valmistajan pääte jo valmiina niin se tietysti toi lisää uskallusta tilata tuo vahvistin sikana säkissä. Eli voi sitä näinkin onnistua sen aarteen löytämään. :p
 
Densenin CD-soittimen olen sokkona ostanut. Tarpeen tullen voisin kyllä Denseniltä jotain muutakin sokkona ostaa. Joka vehkeen äänestä olen tykännyt mitä olen niiltä testannut, tai omistanut.

Jyri
 
Red Wine Audio Signature 30 T-luokan vahvistin tuli jenkeistä tilattua ihan vain 6moons.comin ja nettifoorumihehkutusten perusteella. Transistori-SET -luonnehdinta vaan kuulosti niin hyvältä :) Eipä ole tarvinnut katua...
 
Moro!

Autohifipuolella on muuten se hauska juttu, että kaikki ostetaan periaatteella sika säkissä. Sitä ei tosiaan koskaan tiedä, miltä mikäkin tuote omassa autossa kuulostaa ja jengi ostaa vielä hyvillä mielin tuhansien eurojen erillissarjojakin. En minä kumminkaan. :)

No joo. Pelkkien nettikeskusteluiden siivittämänä tilasin oman vahvarini Hong Kongista, elikkäs tuon Shengya A10CS - mallin..

Pioneerin dvd-soitinkin tuli pelkkien specsien mukaan ostettua..

Itse-asiassa tarttin välikaapelin ja menin hifi-talolle, töistä tullessani. Sanoin myyjälle, notta rca-kaapeli hakusessa. Pituus 0,5m. Myyjä kysyi, notta tarttenko hyvän, vai paremman. Sanoin, notta paremman. Kaivoi Supran piuhan ja löi kouraan. Kysyin, notta onko halvempaa tarjolla näillä kiristettävillä ja metallisilla liittimillä? Sanoi, notta ei ole, mutta tämä on kova piuha. :) Pitihän se ostaa sitten..

Kajarit nyt on tässä setissä ainoat, jotka olen peräti kuunnellut ennen ostoa. :)
 
Kehtaisinko minäkin..

Linkwitz Orion piirustukset jenkkilästä oli sokkohankinta ja sattumalta kuitenkin paras hankintani koskaan, mukaanlukien hankinnat äänentoiston ulkopuolellakin.

Edit. Vaimoa ja lapsia ei kuulemma saa laskea hankinnoiksi.
 
Täytyy kyllä myöntää että myös Rega Apollo oli lähes sika säkissä-ostos. Uusi cd-pyöritin oli saatava ja Apollo jotenkin kaiken rumuutensakin läpi alkoi houkuttamaan Regan aiempien soittimien maineen ja muutaman puolitutun Rega-kehujen saattelemana.

No Lontoon reissulla sitten Graham's hi-fi puljuun koekuuntelemaan Apolloa. Sika säkissä kategoriaan tämä mielestäni kuuluu sen takia, että kuuntelin alle 10min, vain Apolloa, oheissettinä kolmessa kerroksessa, kolme metriä Naimin uusinta mustaa ja skobeina B&W:n 803D:t. Eli Apollon osuuden arviointi loppusoundista oli täysi mahdottomuus, hyvältä kuulosti siellä, hyvältä kuulostaa nyt himassakin ilman Naim-apuja ;)

Itse luotan nykyään enemmän nettifoorumeihin, kuin pelkkiin lehtiarvosteluihin. Paras kombo tietenkin, kun sekä lehti/online hi-fi sivusto (kuten 6moons.com) hehkuttavat ja sitten kymmenet loppukäyttäjät varmistavat kehut foorumeilla.
 
Vanhaa käytettyä kun ostan niin pääasiassa ostan aina sikoja enemmän tai vähemmän suljetuissa säkeissä. Jos halvalla saa asiallisen oloisen laitteen niin ostan pois. Saahan sen sitten myytyä kun on kunnolla testannut kotonaan. Toki netistä voi kaivaa tietoa niistä vanhoistakin, mutta eihän niistä oikeasti ikinä tiedä...

Ainoastaan yhdet kaiuttimet olen ostanut oikein vertaamalla ja kuuntelemalla useita vaihtoehtoja ennen ostopäätöstä. Niitäkään minulla ei enää ole.

Jos joskus tulevaisuudessa saan päähäni panostaa suuren summan rahaa kerralla siihen "viimeistä edelliseen settiin" niin takuuvarmasti vertaan ja kuuntelen kunnolla ennen päätöstä.


Edit: Ai piru, oltiinkin tinkimättömän äänentoiston puolella. Eihän tämä minun viestini kuulu tänne lainkaan! Saa mode poistaa jos kokee tarpeelliseksi.
 
Possuja on tullut osteltua, sillä lähes kaikki laitteeni olen ostanut ilman minkäänlaista, tai hyvin vähäisellä määrällä koekuuntelua.

Tosin ainoa noista minun laitteista, jota kehtaa juuri ja juuri mainostaa täällä tinkimättömällä puolella, on tuo (käytettynä ostettu) NAD S500i CD-soitin, joka on vähän ristiriitainen tapaus. Tärkein on kunnossa, eli ääni on hunajaa, mutta muuten huomauttamista sitten löytyykin. Soitin jumittaa satunnaisin väliajoin, tosin onneksi melko harvoin. Ääntä ei aina kuulu, jos soittimen sammuttaa ja käynnistää virtakytkimestä. Kaukosäätimestä standby-tilaan sammuttaminen ei aiheuta tätä ongelmaa. Lisäksi sekä vahvistimen, että digiboksin kaukosäätimet komentavat myös CD-soitinta :( Muiden juttujen kanssa pystyn kyllä elämään, mutta tuo kaukosäätimien yhteispeli vähän keljuttaa. Taitaa siis vahvistin joutua vaihtoon jossain välissä, kun on ylimääräistä rahaa.

Tässä vaiheessa settini alkaa äänellisesti nautittavalla tasolla. Siispä seuraavat laitepäivitykset teen kuuntelemalla ja kokeilemalla, jos se suinkin on mahdollista.
 
Noin viikko sitten saapunut säkki sisälsi Electrocompaniet ECD 1 D/A muuntimen. Viikon viipyneenä olen erittäin tyytyväinen ostokseeni ja vanha laite saa luvan väistyä. Monet muutkin ostokset on tullut tehtyä ilman koekuuntelua pitkälti maantieteellisen sijainnin vuoksi. Perusteellinen pohjatyö arvostelujen ja nettifoorumien avulla ei ole vielä tähän mennessä kuitenkaan aiheuttanut virhehankintoja.

ecd1.jpg
 
Käytännössä olen ostanut koko settini sokkona. Kaiuttimia olen kuunnellut messuilla, mutta niistäkin vanhempaa generaatiota. CD-soitin ja vahvistin olivat merkiltään arvostettuja tuolloisissa harrastajaporukoissa.

Tuliko sikoja? Vahvistimen lasken puolittain tähän kategoriaan, sillä tuskin päätyisin samaan valintaan vertailemalla useampaa vahvistinta kotona. Toisaalta laitteisto on palvellut kohta kymmenen vuotta, joten täysin susia mikään valinnoistani ei ole ollut.

Seuraavaan laitteistopäivitykseen ei tule yhtäkään laitetta ilman kotikuuntelua. Nykyiset audio(fiili)alan julkaisut näyttävät olevan niin riippuvaisia mainostuloista, että niiden objektiivisuus on vähintään kyseenalainen. Testejä voi siis käyttää korkeintaan rajaamaan vaihtoehtojen määrää pienemmäksi.
 
Lator, tuo ECD on tosi kiinnostavan oloinen laite ja oli itse asiassa harkintalistalla itselläkin, mutta jäi sitten unholaan. Osaatko kuvailla yhtään minkälainen ääni ja mihin verrattuna? Entä oletko eri pyörittimiä kokeillut?
 
On montakin Audio nimeä,jotka olen jenkeistä matkoiltani tuonut niitä etukäteen kuuntelematta.
Synergistic Research-välijohdot ja kaiutinkaapelit.Hienosti kiertämismenetelmällä valmistetut.
Parasound etunen-hyvä ostos 200 taalalla.Painava ja kuumana käyvä peli.
Tara Labs-välijohdot.
Ja ensitutustuminen Transparent Super-verkkojohtoihin.Ostin Houstonista suoraan kaupan vitriinistä 2 paria Super-verkkojohtoja.Enkä ole katunut.
Itselläni on kyllä ollut etukäteiskuva näistä kaikista.Tarkoitan sitä,että tiedän niiden olleen tehty hyvistä osista ja siten turvallisia ostoksia.
Mielestäni kaiuttimien osto ilman esikuuntelua voi toisinaan olla riski.
 
Kajarit hankin ilman testausta. Ei nuita ollutkaan kuin yksi pari tehtaalla... En ole katunut. Niista saan sen mita olen hakenut.

OT:
Widdu tassa ei ole a:lle pilkkuja mutta eikohan selvaa saa. Indonesiasta kirjoitin vaimolle etta "tanaan kavimme viidakossa ja naimme isoja apinoita". Onneksi ymmarti viestin oikein :D
 
Keimo Kumpulainen sanoi:
Kajarit hankin ilman testausta. Ei nuita ollutkaan kuin yksi pari tehtaalla... En ole katunut. Niista saan sen mita olen hakenut.

Voisin ottaa nuo itsekin kuuntelematta, ellen olisi niitä kuullut...ehkä vielä joskus...
 
Monsterin virtaboxi HTS 5100 Signature on sokko-ostos. Ei oltu kuultu sitä missään setissä, mut oli meille sopiva eikä maksanu paljon. Hyvin toimii.

Noi kaikki muut on kyl vertailukelposessa setissä tai kotona kriittisesti kuunneltu. Viel yhden Transparentin XL-verkkojohdon ottasin sokkona jos sellasta ilmaantuis :)
 
Mummo, mihin tarvit Powerlink XL verkkopiuhaa? Miksi ei heti MM? Isolle päätteellehän se XL ei ole kovin suositeltava, jos oon oikein ymmärtäny. Mulla on sikana säkissä ostetut Transpan Reference Powerlink päätteellä ja Powerlink XL cd soittimella, enkä ole katunut...
 
Itselläni on Kiinalainen vahvistin ja soitin, joten ihan yllätyksenä on hankittu. Muutama testi kylläkin tuli luettua. :D Tuntuu olevan hyvät ostokset.
Kaiuttimet on ostettu n. 1/2 kuuntelulla eri alkupäällä tietenkin.

Itse en varmaankaan edes jaksaisi kantaa lattiakaiuttimia kotiini kuunteluun. Jalustamallit mahdollisesti jos lähi liikkeestä ostais.
 
Back
Ylös