Se ensimmäinen...

Arche

Käyttäjä
Liittynyt
2.12.2007
Viestejä
198
Kevätauringon pistämänä ajattelin kokeilla tällaista "ensirakkauden tunnustus"-topiccia...

Eli mikä oli SE ensimmäinen äänite, jonka muistat kolahtaneen oikein kunnolla?

Itse olin 10 v. Roadrunner oli julkaistu edellisenä vuotena (ja tietty R&R all night long jo 1973). Ajeltiin kotikylältä käymään Lahdessa ja sain samalla kertaa Roadrunnerin ja Grazy Daysin c-kasetteina. Pari vuotta jonnekin Hot Wheelsin julkaisuun asti renkutin noita samoja nauhoja mankalla. Diggaus oli niin kovaa tasoa etten paljon muuta edes suostunut kuuntelemaan eli ihan tosirakkautta. No...muistaakseni Suzi Quatroakin tuli vähän kuunneltua siinä sivussa.

”Let’s born to rock”

Ari
 
Hyvä avaus.

Itselläni se oli Disneyn Maija Poppasen soundtrack 60-luvun alkupuolella. Kyseessä oli myö ensimmäinen elokuva, jonka koskaan näin. Seuraava levy oli itse ostamani Eero Raittisen Holvikorkko -sinkku. Ja kolmas, paljon myöhemmin, äitini saksasta tuoma Kurt Weillin Keräjäläisooppera. Tällainen lapsuus täällä ;-)

:) v-a
 
Moog Konttisen Jerry Cotton. Meillä oli joku hit-levy, jossa tuo biisi oli ja sitä tuli pyöritettyä ahkerasti.
Finn Hits -levyjä meillä oli myös ja niistä kuuntelin varsinkin Mikko Alatalon "hauskoja" biisejä. (trikoo on riskillä ruma jne.) :D
Isoveljen punk-kokoelmasta mieleen on jäänyt The Exploitedin Troops of tomorrow. Levyn kansi oli myös vaikuttava.
ExploitedTroops.jpg

Ensimmäinen oma levy oli Classix Nouveauxin Night People. Tuon ostin, kun levykaupasta ei löytynyt Kraftwerkiä ja isoveli kertoi tuon olevan samaa tyylisuuntaa. No ei se ihan Kraftwerkia ollut...
classix.jpg
 
The Simpsons Sing the Blues ja Def Leppardin Hysteriaa tuli kyllä pienenä kuunneltua, aina uudestaan ja uudestaan. :)
 
En muista kovin kaukaa muutakun yhden biisin ja se on vieläkin ihan parhautta kyseessä siis: Mike Oldfield & Maggie Reilly - Moonlight Shadow
 
ACDC - Blow up Your video ja sieltä erityisesti biisi Nick of Time...sekä tuo mainittu Def Leppard - Hysteria
 
Valmistajan markkinaosastolle täysi tunnustus. Se nimittäin oli mankan mukana tullut Nino Rotan teema A Time For Us Franco Zeffirellin elokuvaan Romeo and Juliet.
 
Taisin olla ekaluokalla tai sitä aloitteleva räkänokka kun yläkerran isot pojat tutustutti minut Rainbow Difficult to Cure vasta ilmestyneeseen levyyn. Se oli sitten menoa kertaheitolla musiikin maailmaan.
 
Ensimmäinen omilla viikkorahoilla ostettu pitkäsoitto:Mainio kokoelma aikansa helmiä. Todennäköisesti edelleen paras kokoelmalevyni.
 
Hieman vaikea sanoa 100% varmuudella mikä oli SE Ensimmäinen, mutta tästä levystä muistan kyllä eläästi, että se oli ihan pakko saada, elettiin vuotta 1979:

28040.jpg
 
En nyt muista tarkalleen, mutta muutamia ihan ekoja:
Stary Cats:eka kasetti
Duran Duran:Rio kasetti
CCR:joku kokoelma lp enon hyllystä
AC/DC:Flick of the Switch lp
ja siitä sitten mentiin hevillä eteenpäin :D
 
Eka suuri kolahdus: The Sweet joskus vuonna -73/-74. Kasettimankalla kuuntelin (orkesterin Biggest Hits pyri takuulla ziljoona kertaa läpi) ja oli se glam vaan niiiiiin hurjaa...

Ekat vinyylit: Eppu Normaali: Akuntehdas ja Gene Vincent: Crazy Times, nää oli varmaankin vuonna 1980 ja levarin merkki oli Dux.
 
Vähän Ganes-kauden jälkeen tuli sitten fiftaribuumi ja sen perään Rockabilly...Matchbox, Crazy Cavan, Teddy & the Tigers ja mitä niitä nyt oli. Pari vuotta sitäkin "hulluutta" taisi kestää. Se olikin sitten viimeinen nuoruuden ehdottomuudella läpikäyty yhden asian juttu.
 
Mulle ei Ganes kolahtanut koskaan, enkä diggaa niistä edelleenkään - Outoa?
 
kronos sanoi:
Eka suuri kolahdus: The Sweet joskus vuonna -73/-74. Kasettimankalla kuuntelin (orkesterin Biggest Hits pyri takuulla ziljoona kertaa läpi) ja oli se glam vaan niiiiiin hurjaa...

Komppaan! Meillä oli autossa tuo kasetti, sellainen keltainen se muistaakseni oli. :)
 
Jälkikäteen ihmettelin miksi "missasin" punkin tulon. Taisi johtua kaveripiiristä siihen aikaan niin kuin nää jutut yleensä menee.
 
Albert oli kyllä äijä. Ja ekojen kolahduksien jokuossa ehdottomasti Hurriganesien RaRANL ja Roadrunner.

7925.jpg
 
Joo Albert oli huima. Mutta myös Remun rumpujenpaukutus oli aivan käsittämättömän energistä ja raivokasta. Ei Remu oikeastaan soittanut rumpuja vaan hyökkäsi niitä päin.
 
GreenDayDookie.jpg


Green Day - Dookie, oli ensimmäinen oikeasti kolahtanut, vaikka musaa kuunneltiin kyllä sitä ennenkin.
Omassa Dookiessa on sellaisen hieno vihreä cd-kotelo.
 
Back
Ylös