Scheu paino RB varsiin?

ahvenistofan

Käyttäjä
Liittynyt
14.6.2008
Viestejä
369
Onkos kellään kokemusta tuosta? Painoa saa musiikin.comista. Ostin omaan Rega P2:seen kyseisen paino ja ainakin ulkonäkö parani reippaasti. Äänenlaatu ei ehkä parantunut kovin paljoa ehkä tuli lisää erottelevuutta. Mutta kerron mikä ainakin ehkä on syynä siihen ettei parannusta tullut enempää. Olen jo pitkän aikaa käyttänyt alkuperäisessä painossa kahta isoa lisäpainoprikkaa. Lisäpainoilla paino on ollut lähellä varren taitekohtaa. Eli juuri niinkuin tämmöisillä paremmilla painoilla saa aikaiseksi. Tänää kyllä teen raporttia koittamalla kaikkia kolmea tapaa, tuota uutta scheu painoa, alkuperäistä painoa ilman prikkoja ja prikkojen kanssa. Raporttia tulee tuota sikaa. Soitin Rgea P2 lasilautasella ja VTA säätimellä. Rasia Goldring 1042. RIAA, Cambridge audio 640P.
 
Scheu paino vastaan rb 250:tä oma paino lisäpainoprikoilla:


Ero todella ei ole mikään kovin suuri mutta tuntuu, että erottelevuus on hiukan lisääntynyt scheun painoa käytettäessä. Myös pohjajyrinä on pienempää scheulla, mutta ero on hyvin pieni. Laitteista kiinni kuuleeko eroa.


Scheu paino vs. alkuperäinen ilman lisäpainoprikkoja. Erottelevuus ja basson tiukkuus kasvoi selvästi. Alkuperäisellä painolla bassot jyräsivät.


Scheun paino toi siis parannusta selvästi jos ei käytä tuota kikkaa alk. painolle. Mutta mikäli käyttää alkuperäistä lisäpainoilla, ei parannus ehkä ole 71e arvoinen.

Ulkonäöstä täysi kymppi. Varsi näyttää suorastaan arvokkaalta scheu paino kiinnitettynä. Origin livet sun muut varmasti ovat lähellä scheun painoa ehkä joitain pieniä eroja on havaittavissa. Jos ette usko kokeilkaa itse. Jopa kahdella pienellä lisäprikalla saa selvää parannusta aikaiseksi.
 
Kappas. Tämmöinen käikäre jäänyt minulta täysin huomaamatta. Olisi mielenkiintoista vertailla tuota Michellin teknopainoon. Tuo kun mielestäni toi aika suurenkin parannuksen vakiopainoon nähden, jopa suuremman, kuin mitä kahdella eri rasialla saattaa olla. Meneekö tuo Scheun paino siihen alkuperäiseen, muoviseen kierretöpöön, vai tuleeko siinä misukan tapaan uusi kiinnitystöpö?
 
Ei kyllä siinä tulee oma kierteellä oleva tanko. Se siitä tekeekin juuri niin tyylikkään näköisen. Täältä kun selaat alaspäin niin löytyy kuva siitä:

http://www.musiikin.com/vinyl.htm

On aika loppupuolella. Aikas saman näköinen kun origin liven vastaava.
 
Back
Ylös