Sansui CA-3000 esivahvistin, CA-2000 päätevahvistin.

anton56

Käyttäjä
Liittynyt
11.2.2010
Viestejä
9
Kertokaa oi viisaat mistä haen vikaa. Laitteet kytkettynä ja toimii hyvin, noin tunnin kuluttua eivahvistin lopettaa singnaalin oikeaan kanavaan. Kun irroitan RCA piuhat päätevahvistimesta ja kytken takaisin niin taas mennään toinen tunti... :(
 
Kytke alkajaisiksi esi- ja päätevahvistimen välillä kanavat ristiin, niin selviää kummassa vika on. Jatketaan siitä.
 
Upeat vintage-pelit sinulla! Mistä nuo taioit?

Tuon ikäisissä laitteissa on tyypillisesti paljon kytkimiä, liukuja ja muita kontakteja signaalitiellään.
Niihin tuppaa kertymään patinaa ja muuta ylimenovastusta. Laite kaivannee perushuoltoa ja puhdistusta.
Sen verran harvinainen näky näillä leveyksillä, että suosittelen kunnollista perushuoltoa asiansa osaavassa huoltoliikkeessä.
 
Esivahvistin ostettu kaverilta, pääte ebay de. Vaihdoin johdot ja kytkin ristiin. Mulla oli myös Jammun aktiivi subbari kytkettynä niin että se otti signaalin L+R esivahvistimesta koska siinä on kahdet output RCA:t.
Voisiko se subi jotenkin häiritä zydeemiä????
 
anton56 sanoi:
P.S. molemmat laitteet huollettuja....

Tuon aikakauden laitteita on joiltain osin lähes mahdoton huoltaa siten, ettei ongelmat palaisi - valitettavasti. Noissa on signaalitiellä niin paljon vitkuttimia. Käy nyt empiirisesti kokeilemalla läpi missä kohtaa systeemiä katkos sijaitsee (vaihda kanavia ristiin, kokeile eri inputteja, jne). Renaa etenkin kaikkea mahdollista silloin, kun vika esiintyy.
 
Onko siis niin, että vika on etusessa? Lämpenemisen myötä tuleva mykistyminen viittaisi mahdollisesti huonoon juotokseen tms katkokseen, mutta varmaa diagnoosia ei voi kyllä etänä antaa. Mutta tuo "resetoituminen" ihmetyttää? Oskilloskoopilla näkisi jo aika paljon kun vertailisi kanaven eri pisteitä toimivassa tilassa ja sitten toimimattomassa.
 
Jep, kiitos kaikille jotka vaivautuvat vastaamaan!!!!
Laite lähtee pääsiäisen jälkeen "takuuhuoltoon" ja ilmoittelen miten kävi. Huoltomies epäili kuivuneita kondensaattoreita.
 
Back
Ylös