Salora LS 6200

panum

Käyttäjä
Liittynyt
16.10.2008
Viestejä
348
Mitenköhän laadukas em. soitin on. Tai paremminkin mihin se olisi verrattavissa? Minkä arvoinen? Itseäni on tuo kiehtonut ja aina välillä niitä tuntuu myyntiin tupsahtelevan. Joskus moista metsästelin (löytämättä) kunnes löyty tämä nykyinen H/K T40.
Onahan tuo historiallinen pala suomalaista äänentoistoa, lienee saloran viimeinen oma tekele? kun puhutaan äänentoistosta.
 

panum

Käyttäjä
Liittynyt
16.10.2008
Viestejä
348
Perkules näin pienellä informaatio määrällä on pian itse kokeiltava :) No pitää odotella että puhti menee ohi..
Levylautanen näyttää kyllä olevan levyä pienempi, ??? en ainakaan osaa kuvitella että siitä olisi mitään etua?
 

sihvis

Hallituksen jäsen
Hifiharrastaja
Liittynyt
16.8.2006
Viestejä
10 354
Kaupunki
Kouvola
Mielenkiintoista tuossa olisi tietää että missä määrin tuo on Saloran oma tekele? Suoravetokoneisto ollee kai Japanilainen, JVC, Matsushita? Äänivarresta tulee mieleen vanhemmat Pioneerit. Kai se siis hintaluokkansa japanilaisiin tuotteisiin vertautuu.
 

Jari

Kaupallinen toimija
Liittynyt
8.9.2006
Viestejä
15 082
Kaupunki
Espoo
Jollen ihan väärin muista tuo oli Toshiban tuottama OEM-peli. Nothing special.
 

panum

Käyttäjä
Liittynyt
16.10.2008
Viestejä
348
Mallas sanoi:
Jollen ihan väärin muista tuo oli Toshiban tuottama OEM-peli. Nothing special.

Kaikkea tuo huovirinta sivu ei kerro, itsellä on kanssa sellanen olo että se vetopuoli olisi Toshiban tekele (lähteenä vanha TM jos nyt oiken muistelen) muusta en tiedä, eiköhän kaikki aina ole kopioitu jostain. Ihan kohtalaiselta se korviini on kuullostanut kun olen pari kertaa kuulluut, ottaen huomioon alkup rasian (en tietty ole koskaan mitään LP12 tasoisia soittimia kuulutkaan)
 

termari

Käyttäjä
Liittynyt
5.12.2007
Viestejä
6
Mulla on ollut kyseinen soitin alkuperäisellä rasialla johon vaihdettu neula myöhemmin. Minusta soitin oli kohtuulinen. Aika pitkälle Dual soittimet ovat olleet samanlaisia. Tarkalla säätämisellä soittimesta tuli hyvä. Neulan ja rasian ohje arvot oli 1-2g http://www.turntablebasics.com/ mutta 1 gramman painolla en saanut soimaan hyvin. Saloran ohje olikin 1,8g. Soittimessa on kohtalaisen painava levylautanen. Itse asun puutalossa ja lattiat heiluvat kävellessä soittimen ohi. Soittimen varsi taitaa olla samassa jousitetussa levyssä missä myös lautanen ja aika herkästi lähti neula pomppimaan tai huojumaan. Esim B&O soittimet sen suhteen ovat olleet parempia, myös Thorens td-150 josta olen rakentamassa jonkinlaista omaa viritystä. Ei soitin ole huono.
Ensimmäiseksi harraste soittimeksi varmaan hyvä. Vähäisellä kokemuksella mitä itselläni on, niin kohtuullinen levysoitin joka toistaa levyn sisällön ongelmitta. Mutta ruokahalu kasvaa syödessä tai ainakin nälissään ja parempiakin löytyy.
 

panum

Käyttäjä
Liittynyt
16.10.2008
Viestejä
348
Löysinkin sattumalta itse testin salora 6600 yhdistelmästä vanhojen teknareiden joukosta.
Levysoittimen salora oli teettänyt thosiballa, eli suunnittelu lienee jotenkin suomalainen?
Samassa testissä levysoitin todettiin paketin heikoimmaksi lenkiksi, selvästi huonompi kuin salora 6000 soitin.
Huojunnaksi mitattiiin +-0,16% ja seurannaksi 60um jälkimmäinen arvo ei kerro muuten minulle mitään. Samalla miettisin että aina kun olen em laitetta kuullut ja todennut sen ihan hyvän kuuloiseksi, olen ollut aina pienessä hiprakassa (kaverin soitin). Ehkä silloin soittimen ja kuulijan huojunta on sopivasti balanssissa :D
 

Jari

Kaupallinen toimija
Liittynyt
8.9.2006
Viestejä
15 082
Kaupunki
Espoo
^ olisin valmis lyömään kupillisesta hyvää kahvia vedon siitä että ko. soittimen suunnittelun suomalainen osuus rajoittuu ulkonäön sovittamiseen muuhun systeemiin (etupleksi). Voin toki olla väärässä.
 
Ylös