Saksofoni musiikkia

Janne-ii

Hifiharrastaja
Liittynyt
25.12.2007
Viestejä
2 578
Kaupunki
Nokia
Eli hakusessa olisi jotain saksofoni musiikkia, ei jazzia. Mikäli tietää Dire Straitsin Your Latest Trick kappaleen, niin juuri jotain tämän tyylistä materiaalia haluaisin. Bändi saa, ja jopa pitää olla, mutta taustalla ja saksofoni "pääroolissa".
Muuten kaikki käy >:D
 
:) Pari pätkää katsoin Youtubesta... Menettelee, lisää ehdotuksia
 
Tuttu biisi. Jotain tuon tyylistä tosiaan on hakusessa. Tänks
 
Jatsin, klassisen ja popin välimaastossa lymyilee norjalainen herra nimeltä Jan Garbarek. Mahtavia tunnelmia, upeaa soittoa. Kannattaa kokeilla josko kolahtaisi.
 
Ainakin mitä youtubesta tuolta Jan Garbarekiltä löysin ei kolahtanut, liian jazzia, jota en oikeastaan siedä lainkaan :D
 
Janne-ii sanoi:
Eli hakusessa olisi jotain saksofoni musiikkia, ei jazzia. Mikäli tietää Dire Straitsin Your Latest Trick kappaleen, niin juuri jotain tämän tyylistä materiaalia haluaisin. Bändi saa, ja jopa pitää olla, mutta taustalla ja saksofoni "pääroolissa".
Muuten kaikki käy >:D
Öh. En tiedä miten moiset käyvät, mutta jos klassinen iskee, niin oheisista voisi aloittaa:

Delangle, Claude: Historic Saxophone

Glass, Philip
: Symphony no. 2 -levy (mukana hieno saksofonille tehty kappale)

Larsson, Lars-Erik: Concerto for Saxophone and string orchestra (original version)

Kaikki New Century Saxophone Quartetin levytykset

No joo, klassiselta puolelta ja 50-luvun rockista löytyy. Mutta tuossa muutama klassisen puolen aloitusteos.

t. jjahifi
 
Bruce Springsteenin E Street Bandin fonisti Clarence Clemons teki 1980-luvulla joitakin soololevyjä joista eka löytyy itseltäni:

http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=10:jifexqe5ldhe

Tuota voi suositella, ei tuo noin huono ole, ei mikään kahden tähden levy - joskaan ei mikään suuri mestariteoskaan. Musa on suoraviivaista soulrynkytystä mutta valitettavasti muutama kipale on pilattu munattomalla kasarituotannolla mutta jos sun referenssi on Dire Straits niin sellaista taidat etsiäkin eli tää vois olla just sua varten. Tämän hieman epätasaisen levyn parhaista hetkistä pidän kyllä itsekin kovasti, esim. tämä on varsin kelpo soulkipale:

http://www.youtube.com/watch?v=XsklEZH7aXY

Levyn kohokohta on kuitenkin vanhan Resurrection Shufflen (kenenkäs se alkuperäinen olikaan, piru kun en muista...) päivitys. Pesee originaalin mennen tullen, aivan hirvee on meininki. Oikeastaan pelkästään sen version takia kannattaa levy ostaa. Hyviä fonisooloja vetää kyllä monella biisillä. Herra teki sitten myöhemmin vielä tällaisen levyn, jo kansi on niin hirvittävä että olen kiertänyt kaukaa:

http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=10:kifexqe5ldhe

Ehkä just toi saattais olla sulle sopiva jos kasarisoundia etsit, en tiedä. Niin ja Bruce Springsteenin Born To Runilla herra soittaa fonia oikein komeasti. Kuunteles vaikka tämä, Springsteen bändeineen elämänsä vedossa 1975:

http://www.youtube.com/watch?v=yAvolRT3sX4

Biisin studioversio on juuri tuolla Born to Runilla.

Jos reggae uppoaa niin tämä on aivan loistava lätty, juurikamaa 1970-luvulta, instrumentaalimusaa, pääosassa loistava saksofonisti Cedric "Im" Brooks:

http://www.roots-archives.com/release/1959
 
Mulle tulee vaan mieleen Hannu Saxelinin levy "Saxofoni Disco", jostain menneiltä vuosikymmeniltä.
 
Back
Ylös