SACD:t kovalevylle

Lumia

Käyttäjä
Liittynyt
9.11.2006
Viestejä
2 961
Joko onnistuu SACD-levyjen stereoääniraidan siirto kovalevylle jollakin ohjelmalla? En tarkoita nyt sitä hybridilevyltä löytyvää cd-tasoista ääniraitaa vaan 96/24 ääniraitaa.
 
Ei onnistu. Ainoastaan analogisten ulostulojen kauttaa saa DSD-raidan ulos.
 
Googleen hakusanoiksi "oppo dsd spdif". Siis tarvitset Oppon sopivan mallisen soittimen ja jonkun purkin joku osaa muuntaa hdmi->spdif, niin 2-kanavaisen raidan siirto pitäisi onnistua. Tai sitten useampaa kanavaa varten tietsikkaan hdmi-inputti, mutta enpä tiedä onko semmoista saatavilla mistään?
 
Kyllä se menee liian vaikeaksi. Helpompi ladata netistä noita. Mites dvd-audiot? Niitä ei löydy ymmärtääkseni juuri kirjastosta, mutta niille on vissiin joku keino kovalevylle siirtämiseen. Levy tietokoneen asemaan ja ohjelmallinen rippaus jne.
 
Varmaan tyhmä kysymys mutta miten iso imagesta saa tehtyä ne ääniraidat? Eipä silti että omistaisin yhtään SACD levyä. Tai bluray soitintakaan. Kiehtovaa kuulla, että SACD rippaamiseen tuli uusi vaihtoehto PS3:n lisäksi.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ei sitä iso:a välttämättä tarvitse pilkkoa, sillä ainakin JRiverin pitäisi osata soittaa suoraan iso image ja foobarkin ilmeisesti pluginin avulla. On siihen pilkkomiseenkin sitten softia, JRiverkin kai tarjoaa pilkkomista dsf-tiedostoiksi, mutta toteutus käsittääkseni huono (käyttää välillä pcm-muodossa) ja parempiakin softia tuohon hommaan pitäisi löytyä. Tämä kaikki mutua, koska en ole vielä itse kokeillut, mutta tämän uuden tiedon myötä se ehkä pian onnistuu.
 
Varmaan tyhmä kysymys mutta miten iso imagesta saa tehtyä ne ääniraidat? Eipä silti että omistaisin yhtään SACD levyä. Tai bluray soitintakaan. Kiehtovaa kuulla, että SACD rippaamiseen tuli uusi vaihtoehto PS3:n lisäksi.


Sent from my iPhone using Tapatalk



Mieleniintoista. Eihän tuota tapaa toimia ole kuin odotettu vuodesta 2006-08 kun ekat 3 sukupolven pleikkarit tuli. Eli Kymmenen vuotta ihmisten lihan vanhenemista on kulunut nyt jo siitä kun hifi harrastaja porukoiden sacd levyt ruostuu levyhyllyissä ja toivoa on ollut saada ne kovalevyille talteen suuressa suuressa odotuksessa/paineessa. Ja vieläkun kun tuo sacd ripatun muotoa kun ei tartte jättää alikehittyneeseen vaiheeseen lainkaan, vaan hq- pleierillä sen saundin laatua pystyy vielä parantamaan 100 prosenttisesti paremmaksikin. Mutta kaikkihan tämänkin jo tietävät jo eikö niin.

Itse tuossa vuosi pari sitten metsästin ps3:sta kun olisi ollut ripattavaa. Mutta äärettömyydessään minä suorastaan petyin siihen että kyseisiä vanhoja pleikareita saa vain kovalla hinnalla ja tai toimivina ulkomailta nähtyyn vaivaan asti. Kiitos ei. Luotto siihen hyvin hatara.

Luulisi että kyseisen sacd- algoritmit saisi purettua jo ajat sitten ripattavaan muotoon, mutta vaikeatahan tuo näköjään on ollut jostain kumman syystä. Maksulliset sacd ripatut kun ovat aika sika simo sika hintaisia netissä samasta levyistä jota itselläkin on. Tietääkseni alk. per pleikkareissa oli linuxin koodia millä tuo rippaus alunperin edes onnistui kun taas isot levy-yhtiöt puuttuivat peliin sonyn päässä. Ja nuo neljä versiomallia jäädytettiin siihen.
 
Ainakin Foobar, Jriver ja Audirvana tosiaan osaa soittaa suoraan noita iso tiedostoja ja purkamiseen löytyy apuohjelmia, esim. ISO2DSD

edit.
ISO2DSD:llä pystyy myös näemmä rippaamaan suoraan Pioneerilta esim. dsf tiedostoiksi
Capture.JPG
 
Viimeksi muokattu:
Tuo rippaus pitäis toimia mahdollisimman yksinkertaisella softalla linuxissa, macissä ja mksei korruptio kylläisessä/tahalteen sabotoimassa microsoftiin win 7.8.8.1ja 10 softassa luontevasti ja luotetavasti ja vauhdilla. Silloin ollaan vasta edistytty etiäpäin asian suhteen. Kaikki viritykset muunnokset on vain ajan kulua ja jäätävän hidasta hermojen tappelutoimintaa. Tämä pitäisi jo tajuta joka jannun. Sillä prossutehot on noussu aika reippaasti noista 10 vuoden takaisista pleikkareista tai tietokoneista.
 
Kiitos selvennyksestä mm67! Totuus lienee siinä ettei SACD levyt ole suurelle yleisölle tuttuja. Harva niitä ostaa. Sen takia ei ole ollut tarvetta kehittää dead simple metodia rippaamiseen. Toisaalta itse ainakin saan tyydytystä, jos olen saanut ripattua kymmenen kommervenkin jälkeen jotain toimivaa kovalevylle. Sen voi ottaa pienenä haasteena. Esimerkiksi alkuun en tiennyt miten HDCD levyt saa ripattua mutta nyt kun tiedän, seuraan aktiivisesti Discogs.comin HDCD hakua. (dBpoweramp + HDCD plugin + tietokoneen CD-asema). Rentoa viikonloppua kaikille.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Back
Ylös