S-kirjain ym suhinat

Kannataisi heittää joku esimerkki,millä musiikilla,ja millä biiseillä asia esiintyy.Niinkuin joku aikaisemmin mainitsi,niin joillekkin asioille ei vain voi mitään. Mm. Maria Philin loistava esitys Meyer Recordsin kokoelmalla Cohenin versiosta Halleluja,niin niille ässille ei vaan voi mitään. Jos voi,niin muut asiat kärsii. Nyt puhun vinyylistä,eli riaan kanssa voi veivata. Tuollainen asia,että joku pelkkä cd soitin tekee sen asian,niin eipäilen.
 
Jos sattuu käyttämään Naim kombossa Nordost hopeaa niin ihan kauheeta suhahtelua (no, noita ei edes kukaan järkevä suositttele), kuparilla OK -> siis pelkkä kaapeli.
Ei tuota voi vaan kuunnella... get rid of it. Putkoset on vielä tarkempia.
 
spour sanoi:
Kokeiltu on kaiuttimia isommassa tilassa ja ongelmaan tuli korjausta erittäin paljon. Silti vielä joissakin kohdissa suhisee. Vika nyt ilmeisesti kuitenkin on akustiikka/äänite puolella.

Kannattaa selvästikin tehdä tuolle huoneelle jotain. Ainakin ennen kuin vaihtaa digilähdettä tai kaiutinjohtoja. Mites noihin kajareihin on päädytty, tuskin sentään ihan vahingossa?
 
Väitän että huone ei ole pääsyy -> 4:llä eri setillä kuuntelin samassa huoneessa ja kyllä se kaapeli/esivahvistin/vahvistin linjalle meni.
-> vaimenee noi toki mutta ei poistu, kertokaa jos olen väärässä? Itseä toi otti kupoliin. Tarkassa setissä tiettyä S aina tulee hieman jollain nauhoituksilla kuten todettu
 
Gandalf_fi sanoi:
Väitän että huone ei ole pääsyy -> 4:llä eri setillä kuuntelin samassa huoneessa ja kyllä se kaapeli/esivahvistin/vahvistin linjalle meni.

Ja vertailussa oli samat kaiuttimet täysin samalla sijoituksella?
 
Sibilancea tuli koettua paljonkin kun harrasti kuulokkeita aktiivisemmin. Toki kuultu myös kaiutinseteissä, Amphioneilla oli joskus aika yleistäkin. Monet syyttävät äänitteitä ja sieltähän se varmasti alunperin lähteekin, mutta laitteistolla sen saa helposti korjattua. Ei siinä auta kuin pyöritellä laitteita ja kuunnella millä toimii ja millä ei. Välikaapeleista on varmaan hyvä lähteä liikkeelle. Qunex 2:a löytyy monta kappaletta iteltäkin ja sen ei kyllä pitäisi tuota sibilance-efektiä herätellä.

Tuo että poltettu levy aiheuttaisi sen on minulle kyllä täysin uusi juttu. ???

Ja tämän efektin nimi on lontooksi ainakin "sibilance". Kai tuo sibilanssi menee suomennoksesta.
 
usherin beryllium-diskanttia ei helposti saa ylimääräisiä sihahtelemaan! itsellä yläpää siistiytyi kaikin puolin erillisen da-muuntimen hankinnalla. itse liputtaisin lisä-akustoinnin puolesta ekaks sekä jotain toista cd-soitinta.
 
S-kirjaimen kuuluukin suhista juuri niin paljon kuin se on alkuperäisessä esityksessä suhissutkin. Muut ylimääräiset suhinat diskanttielementeissä johtuvat pääosin vahvistimen huonoudesta. Minulla esimerkiksi XTZ A-100 vahvistimen ensimmäinen versio ja myös Advance Acousticin esi- ja päätevahvistimet sekä suhisivat että hivenen pörisivät. Viat korjaantuivat vaihtamalla vahvistinkalusto sellaiseen ettei suhise eikä pörise. Varsinkin pienessä huoneessa ja pienillä voimakkuuksilla nuo ylimääräiset suhinat ja pörinät häiritsivät. Nyt kun vahvistinkaulusto on vaihdettu ei enää pörise eikä suhise.
 
jarroille voisin kommentoida et mulla on advancen etuvahvistin, ei hurise eikä pörise. maanantaikappaleita varmaan löytyy joka merkiltä ja sulle ehkä sellainen sattunu.
 
Tuli kirjoitettua hivenen epäselvästi. Advance Acousticin esivahvistin oli todella hyvä. Sen sijaan sen päätevahvistimen (MAA406) verkkomuuntaja oli varsin suuriääninen ja myös päätevahvistimesta vuoti sekä sihinää että muuntajan hurinaa kaiuttimille. On tietysti jokaisen omista korvista kiinni, että häiritseekö ylimääräiset sihinät ja pörinät. Minua ne ovat silloin häirinneet kun niitä on esiintynyt.
 
jarroi1 sanoi:
Tuli kirjoitettua hivenen epäselvästi. Advance Acousticin esivahvistin oli todella hyvä. Sen sijaan sen päätevahvistimen (MAA406) verkkomuuntaja oli varsin suuriääninen ja myös päätevahvistimesta vuoti sekä sihinää että muuntajan hurinaa kaiuttimille. On tietysti jokaisen omista korvista kiinni, että häiritseekö ylimääräiset sihinät ja pörinät. Minua ne ovat silloin häirinneet kun niitä on esiintynyt.
onneks sit en ostanu advancen päätettä, se kävi mielessä aikoinaan. kai sillä ne ässätki sihisee.
 
Jaahas. Missäs on alkuperäinen aihe.Ei kai kysymys ole vain yhdestä tuotemerkistä,joka s-hähtelee?
 
PekkaY sanoi:
Jaahas. Missäs on alkuperäinen aihe.Ei kai kysymys ole vain yhdestä tuotemerkistä,joka s-hähtelee?
Eikös aihe ollut S-kirjain ym suhinat? Huomasin vain että ketjun aloittajan laitteissa mainittiin XTZ. Myös oma XTZ vahvistin suhisi ja vähän pörisikin. Jos laitteissa on ongelmaa se ei kaapeleita vaihtamalla tai akustiikkaa muuttamalla kunnolla parane.
 
joo ja minä toin advancen jarroin kirjoituksen johdosta, eiköhän tässä vielä otsikon aiheessa olla!
 
suhinasta puheen ollen toi vaasalaiselta foorumin käyttäjältä ostamani pioneer pd-91 cd-soitin on taustaltaan paljon hiljaisempi kun aktiivikäytössä oleva denon dcd1550ar/xindak dac-8-parivaljakko. pioneer on käytännössä täysin mykkä musiikin hiljaisissa kohdissa ja kappaleiden välillä, ei denon/xindak-systeemistäkään varsinaisesti mitään häiritsevää kuulu mutta kuitenki aistii että laitteet on päällä jos muuten on hiljaista. pioneer ei ihan muuten yllä xindakin tasolle äänenlaadussa vaikka paikoin tosi hienolta kuulostaakin. ei sihise ässät! tossa denonissa muuten sihisee!
 
Täälläkin on tapeltu suhuäänien kanssa mm. kaapelijumppaamalla. tuosta quenex 2:sta ei ole kokemusta, mutta quenex 3 raaisti ääntä ja ässiä, verrattuna quenex 1:een ja halpis-kuparipiuhoihin.

Minidiscin (sony ja333es, jonka da-muuntimien läpi vedän cd-singnaalin) vaihdettavista filttereistä, pidemmän jälkisoinnin omaavat, saavat myös ässät soimaan pidempään. Joten suosittelen kysyjää suorittamaan kokeiluja silläkin saralla

Kaiuttimien kääntö lievästi ristiin on ollut viimeisin konstini kiinteyttää sibulansseja ja melko onnistunut,
ässät tulevat napakakammin ja sammuvat nopeammin. Täällä on kaiuttimet nykyään niin, että ulkosivut näkyvät selvästi kuuntelupaikalla. jos kaiuttimia kääntäisi 2-3cm etureunoistaan ulos, niin ulkosivu ei enää näkyisi.

Ystävällisesti:Jan
 
Niinkuin nimimerkki Gretsch aikaisemmin mainitsi, niin s-konsonantin korostunut sihinä on n. 7 kHz:n tienoilla, jonka parhaiten saa vaimennettua EQ:lla. Tuota korostusta on mukana joissakin äänitallenteissa (minulla lähes kaikissa kuoromusiikki-äänitteissä sitä on enemmän tai vähemmän) ja sen lisäksi äänentoistolaitteisto ja huoneakustiikka saattavat vielä korostaa ko. taajuusaluetta lisää. Nykyaikaisissa mikrofonietuasteissa on ns. de-esser-toiminto, jolla äänitysvaiheessa saadaan automaattisesti eliminoitua ässien korostunutta sihinää, mutta tietääkseni klassisen musiikin äänityksissä ja miksauksessa ei käytetä tällaisia vippaskonsteja, vaan ääni tallennetaan sellaisenaan, kuin se mikrofonista ja muusta tallennuslaitteistosta värittyneenä tulee ilma mitään taajuusvastekorjauksia. Paitsi äänitysvehkeet, niin äänitystilan akustiikka vaikuttaa myös asiaan aivan kuten äänen toistossakin.

Edellisessä laitteistossani ongelmaa korosti huoneakustiikan lisäksi erityisesti vahvistin-kaiutin-yhdistelmä. Minä olen koittanut korjata ongelmaa siten, että vaihdoin kaiuttimet taajuusvasteeltaan tasaisempiin ja vahvistimena on Lyngdorfin integroitu vahvistin, jossa on Lyngdorfin Room Perfect-systeemi, jolla saa tehokkaasti eliminoitua laitteiston ja huoneakustiikan aiheuttaman vääristymän. Itse äänitteessä olevaan sihinään tämä ei pure, mutta tilanne on parantunut sen verran paljon, että en koe muuta taajuusvastekorjausta tarpeelliseksi.

Edit: Pitää vielä lisätä, että nykyisellä kaiutin-vahvistin yhdistelmällä olen kokeillut muutamaa cd-soitinta niin, että käytin soittimen omaa DAC:a ja vahvistimessa Room Perfect:n EQ-filtteri ei ollut päällä. Kukin soitin toisti s-sihinät erilailla; tämä oli helppo havaita soitettaessa kuorolevyä, jossa on äänitteessä jo voimakkaasti korostunut s-sihinä.
 
S-suhadus tulee, kun joku kohta toistoketjusta on yliohjautunut. Yleensä se on mikrofoni , sen esivahvistin tai nauhuri . Kuten todettiin mikrofonia voi suojata eli peittää sitä, mutta toisaalta samalla menetetään äänestä korkeita ääniä. Suhahdusta ei kyllä oikein voi poistaa , jos se äänityksessä on tullut.
 
Back
Ylös