säätääkö Dualin kanssa vai ostaako uusi levari

ruutinuuska

Käyttäjä
Liittynyt
14.1.2009
Viestejä
4
moi

Eli aiheeni käsittelee seuraavaa: Omistan kirpparilta hankitun Dualin 435-levarin. Viime kesänä epäilin soittimen pyörittävän hihnan vuoksi levyjä liian hitaasti, ja lisäksi kaiuttimista kuului levyä soittaessa omituinen koliseva ääni (tämä hiljaisemmissa kohdissa). Lisäksi rca-johdot olivat ilmeisesti hapettuneet, johtoja heilutellessa kuuluu särinää ja stereokuva muuttuu.

No, puolessa vuodessa eräs helsinkiläinen hifikauppa sai toimeksiannon joten kuten tehdyksi. Moottori pyörii nyt normaalia nopeutta ja hihnakin on uusi.

Sen sijaan "huollon" jäljiltä tallella ovat seuraavat ominaisuudet:

- häiritsevä kolina soittaessa (etenkin hiljaisemmissa kohdissa)
- toisesta kanavasta tulee hapettuneiden piuhojen vuoksi säröistä *****
- Myös ilmeisesti kaapista löytyneestä virtalähteestä -alkuperäisestä käyttötarkoituksesta ei aavistustakaan - johtuva hurina oli kasvanut jostain syystä huollon aikana käsittämättömiin mittoihin

eli ostaako uusi levari, esim. Pro-jectin Debut vai yrittää korjata tuota? Olen ******* kyllästynyt säätämään, haluan vain levarin, jolla voin kuunnella levyjä suht häiriöttömästi ja ilman, että se tuhoaa niitä. Rahaa ei ole tolkuttomasti, mutta esim. Dualin 3 kk käytetyn Grado Green-rasian voisi siirtää uuteen levariin.

Mitä tehdä?

Kiitos paljon.
 
Tuolla Dualilla ei taida olla erityisiä design tai vintage-arvoja, ja jos ei enää jaksa säätää niin katso uutta.
Mutta ei välttämättä uutta-uutta vaan uutta käytettyä joko myyntiosastolta, tai esim. Helsingissä voi
http://www.classicaudio.fi/levarit.html
http://www.kallionretro.kotisivukone.com/3
käydä laitteita nykimässä, classicaudio vielä antaa tuon 1kk takuun myymilleen joten ei ihan heti kotiinkannon jälkeen pitäisi laueta.
Jos etsit vielä semmoisen jossa on vähän automatiikkaa niin aika pomminvarmoja laitteita ne on.
 
Myyntipalstoja kannattaa myös seurata ja huuto.nettiä. Käytettyjä Pro-ject Debut III:a liikkuu toisinaan aika halvalla. Tuosta Debutista ei henk. koht. kokemuksia, mutta olen antanut itselleni kertoa, että se olisi välttävä laite peruskuunteluun.

Voi olla, ettet saa täältä hirveästi neuvoja tuohon Dualiin, sillä epäilen, ettei täällä pyörivillä tietäjilläkään ole hirveästi kokemusta noista uusista Dualeista.
 
Kävin sitten ostamassa käytetyn Goldring Gr2:sen, ja täytyy sanoa että olen erittäin tyytyväinen.

Nakutuksen lähdekin paljastui: syynä oli kiinnityksistään hapettunut kaiutinelementti, joka reagoi vinyylin tyhjiin kohtiin. Että semmoista. Ei muuta kuin palalla teippiä elementti kiinni, muuttui soundikin mukavasti. Suunnasta en osaa sanoa, mutta muuttui kuitenkin, ja kevät se on muutosoptimistin parasta aikaa. Tämän operaation jälkeen ei muuta kuin Uriah Heep soimaan ja menoksi.

Eli maaliin päästiin, joskin ihan eri maaliin kuin mihin pyrittiin, ja myös väärällä tekniikalla. Vaan lopputulos on tärkein, eli rokki soi ja tyttöystäväkin on tyyväinen, kun ekan bon jovin välillä pyöräyttää.
 
ruutinuuska sanoi:
Kävin sitten ostamassa käytetyn Goldring Gr2:sen, ja täytyy sanoa että olen erittäin tyytyväinen.
Mielenkiinnosta kysyisin et mistä materiaalista mahtaa olla levylautanen tehty? Itellä on gr 1.2 malli jossa on mdf levystä tehty lautanen ja oon aatellu sen vaihtamista kun se piru on kiero...
 
moro

kiero tuokin on, muttei haittaa varsinaisesti kuuntelua, mdf materiaalina. Ostan joskus hifimmän lautasen, kun on rahaa.
 
ruutinuuska sanoi:
moro

kiero tuokin on, muttei haittaa varsinaisesti kuuntelua, mdf materiaalina. Ostan joskus hifimmän lautasen, kun on rahaa.
Kosmeettinen haitta se tääläkin on, oon myös aatellu vaihtoa suoraan lautaseen. Jahka kerkee ja jaksaa ja viittii...
 
Back
Ylös