Rymstreeraamista

ssr

Käyttäjä
Liittynyt
26.2.2007
Viestejä
135
Kaupunki
Kinkomaa
Tänään tuli vähän rymsteerattua olohuoneessa ja perinteinen takaseinäsijoitus muuttui nurkkasijoitteluksi. Yllättävän suuria muutoksia tuo tuntui aiheuttavan, mutta en ole vielä osannut sanoa pidänkö lopputuloksesta.

Vaikuttaa siltä, että oikean kaitsarin tuominen pois nurkasta kesytti huoneen bassoresonansseja jonkin verran, joten siinä mielessä toisto parani selvästi. Samalla kuitenkin aikaisempi hyvä äänikuva mureni, mikä on harmittaa itseäni aivan vietävästi. Varsinkin aluksi laulu tuntui kampeavan hurjasti vasemmalle. Äänikuva parani jonkin verran avaamalla kaiutinkulmat tosi leveäksi, nyt molemmat on suunnattu selkeästi ohi korvien linjan. Toimenpide irroitti soittimet ja laulun kaiuttimista, mutta silti edelleen vasen tuntuu soivan kovempaa ja toisto siten tuntuu hieman oudolta. Huono puoli on myös siinä, että nyt "sweet spot" on paljon kapeampi kuin aikaisemmin ja sohvalle saa oikein asettautua, muuten toisto liimautuu heti kaitsareihin. Aikaisemmin toistossa oli ilmaa paljon paremmin.

Vähän olen tässä spekuloinut syitä...Nyt oikean kaitsarin takana on paksut verhot, mutta vasemman melko paljas seinä, jossa on vain pari ryijyä. Josko siis oikea kokee enemmän vaimennusta keski- ja diskanttialueella, minkä vuoksi se tuntuu soivan hiljaisemmin. Ja muutenkin, seinät kaiuttimien takana ovat nyt hieman epäsymmetrisemmät aikaisempaan tilanteeseen nähden. Ehkäpä kaiut muuttuvat senkin takia. ???


Saapa nähdä pitääkö palataan lähtöruutuun. Huone kesyyntyi hieman, mutta äänikuva särkyi. On se niin vaikeaa... :-\
 
Hei! Minulla on monasti käynyt niin että kun vaihdan kaiuttimieni sijoitusta niin aluksi viehätyn soundiin.. Mutta muutaman päivän kuunneltuani uudessakin paikassa alkaa jokin vaivata.. on se sitten bassot tai äänikuva.. Tai midbassot.. Tai mikä milloinkin..
Muuten minulla samantapainen ongelma että vasen soi kovempaa. Ja en ole ennen ajatellut asiaa noin että esim. sohva oikean kaiuttimen edessä saattaisi olla syyllinen kyseiseen ilmiöön toimien absorbioivana(?) materiaalina. Saattaapa asia näinkin olla. Ylipäätänsä xenoneilla en kyseistä stereokuvan siirtymistä näin voimakkaana huomannut kuin wilson b:llä..
 
Back
Ylös