Rush 29.10 Hartwall Areena

Tomi Y-S

Käyttäjä
Liittynyt
30.5.2007
Viestejä
501
Kaupunki
Hyvinkää
Täältäkin varmaan löytyy Rushin keikalle menijöitä? Itse olen vielä ilman lippua ja jos ylimääräisiä löytyy, niin saa tarjota!

Rushin levyistä itselleni on jäänyt kestosuosikiksi Moving Pictures, osasyynä varmaankin se että juuri tuo oli ensimmäinen hankkimani Rush äänite. Levyn biiseistä sykähdyttää esim. Red Barchetta :D

Mites muilla?
 
Liput on, ja tietenkin permanto A (Red sector A), ja yllättäin yksi lempibiiseistäni ja muutenkin Grace under pressure on mun kestosuosikki. Tukholmassa jouduin pettymään, koska paikat oli huonot, korkeella piippuhyllyllä, mut nyt ei ainakaan paikoista pitäis olla kii, JIIHAA! Täältä tullaan Neil, Geddy ja Alex...
 
1983 muistaakseni kuulin eka kertaa moving pictures levyn,joka on edelleen mielestäni paras.
Samana vuonna taisi ilmestyä signals jossa on joissakin biiseissä aika paljon the policea,ei ollen-
kaan huono juttu.Hyvä levy.Kaikki rushin levyt ekaa lukuunottamatta on hyllyssä ,osa älpeenä.
Mullakaan ei ole lippuja suomen keikalle,joten jos kukaan tietää kenellä olisi niin kaksi lippua tänne,heti,nyt.
 
Menossa ollaan.., kiitos ystävän. Ite en ois kerinny lippua varaamaan. Itse kuulin ekaa kertaa tuoreeltaan Grace Under Pressurea, joka johti siihen että täytyi hankkia kaikki edellisetkin (eipäskun eka puuttui...). Sitten teinipoikana mielenhäiriössä menin myymään ne pois, ku piti alkaa diskomusaa diggailemaan.. ??? Sittemmin hyllyyn on ilmestynyt kymmenkunta cd:tä. Grace Under pressure on se virstanpylväs... Snakes & Arrows oli ilmestyessään lähes yhtä kova.. ei tosin ole kestänyt kuuntelua niin kuin odotin..
Keikkaa odotan kovasti..., onhan kyseessä yksi maailman kovimmista live-orkestereista! Harmitti älyttömästi, kun ei tullut lähettyä takavuosina Tukholmaan kattomaan... Onneksi ounasteluni siitä, etteivät he tule ikinä tänne, ei pitänyt paikkaansa! 8) 8)
 
sepi_1 sanoi:
Mikä oli markkinahinta tässä vaiheessa hankittuna? En nyt omaani ole kauppaamassa 8)

se oli 110e matkatoimistosta, sisältää matkat täältä E-Pohjanmaalta, eli en asioinut trokareilla.
 
Menossa ollaan, tottakai. Rush on kestosuosikkejani ehdottomasti. Kiitokset Timolle (jos luet tämän), joka tutustutti minut joskus 80-luvun alussa bändiin ja nyt tottakai vielä hommasi liputkin. Moving Pictures ja Grace Under Pressure ovat levyt, joiden sanat tuli teininä opeteltua ulkoa.

jouni
 
Saundit olivat yhtä puuroa, harmi :(. Anyway, on ne mun idolejani, ei voi mitään. Huippubändi ja olihan kiva todistaa ensimmäistä, legendaarista Suomen vierailua. Vieläkin fiiliksissä :).

Go Neil, Alex and Geddy - go!

jouni
 
Soundien huonouden korvasi loistava musiikki. Tykkäsin vaikka korvatulpat olisi tulleet tarpeeseen :)
 
Jees, konsertti oli vallan loistava kaikinpuolin. Vaikka viimeinen keikka olikin, varsin hyvin sedät jaksoivat heilua.
Mieleenpainuvaa oli myös "ammattitaito" kun Alexin vahvari hajos, Geddy laulo, basso skulas ja pedut pelas Neilin kompatessa, ja hetken meni et huomaskaaan ettei Alex ole mukana ??? Samaa mieltä soundeista, joskin omasta mielestäni tauon jälkeen homma parantu. Mutta kun tuon konsertin näkemistä on 25 vuotta odottanut niin loppu hyvin kaikki hyvin :D
 
Jani sanoi:
Soundien huonouden korvasi loistava musiikki. Tykkäsin vaikka korvatulpat olisi tulleet tarpeeseen :)

Varmasti paljon paikasta kiinni, itseni mielestä volume varsin maltillinen kun vertasin muutaman vuoden takaiseen Maiden keikkaan. Soundit eivät 10 luokkaa mutta sisältö korvasi asian täysin.
 
Itse olin yläkatsomossa 305 ja siellä ihmiset valittelivat kovasti huonoa äänenlaatua johon pystyin samaistumaan. Bassorummun mikitys oli ryssitty niin pahasti vain kun on mahdollista! Ainakaan sinne ylös ei kuulunut itse basson soitto juuri lainkaan ja itse laulustakin oli vaikea saada selvää. Tämä menee osittain tietysti huonon akustiikan piikkiin, sillä eihän tämä halli ole tarkoitettu pelkästään konserttejen pitoa varten ja isot rautapalkit eivät myöskään paranna akustiikkaa sen enempää. Uskoisi että areenan kaiuttimet nyt olisi vähintään huippuluokkaa että pistäisin tuon ihan miksaajan piikkiin!

Ihmettelen suuresti että joku tälläkin forumilla uskaltaa valittaa korviansa...Ei tarvitse maisterin papereita tietääkseen ettei ole sellaista rock konserttia missä ei kuulosuojaimia tarvitsisi. Itse käytän elacin ammattitulppia ja niiden kautta ääni tuli juuri sopivan kovalla ja puhtaasti. Jotkut jopa väittävät näiden parantavan äänenlaatua sillä nää osittain peittävät aika hyvin tuota"puuroutumis" efektiä. Ero vaikkapa sellaisiin 15e maksaviin, uudelleenkäytettäviin on kuin yöllä ja päivällä.

Muuten keikka oli täyden kympin arvoinen ja Neilin uusi rumpusoolo oli mahtava esitys! Parempaa tai vastaavaa on turha odottaa näkevänsä koskaan tai missään!
 
Hieno keikka ja kun istui peräkaaren aitiossa (kiitos Markku suhteista!) niin ei siinä voi soundeista paljoa valittaa kun näkee että miksaaja tekee duuniaan permannon keskellä. Veikkaan että minkään jäähallin toisto ei ole kaikkien penkeillä optimaalinen samalla miksauksella.
 
hydromies sanoi:
Ihmettelen suuresti että joku tälläkin forumilla uskaltaa valittaa korviansa...Ei tarvitse maisterin papereita tietääkseen ettei ole sellaista rock konserttia missä ei kuulosuojaimia tarvitsisi.

Luojan kiitos sellaisiakin rock konsertteja on, joissa ei kuulosuojaimia tarvitse. Minun mielestä jos suojaimia tarvitaan on miksaaja tehnyt virheen. Toki se voi olla tarkoituksellinen virhe eli halutaan peittää kaikki raskaan mölyn alle mutta virhe siis kuitenkin.
 
pirkka sanoi:
Luojan kiitos sellaisiakin rock konsertteja on, joissa ei kuulosuojaimia tarvitse. Minun mielestä jos suojaimia tarvitaan on miksaaja tehnyt virheen. Toki se voi olla tarkoituksellinen virhe eli halutaan peittää kaikki raskaan mölyn alle mutta virhe siis kuitenkin.

Riippuu ihan siitä kuinka herkät korvasi ovat/tajuatko suojella kuuloasi. Mikä on liian kovaa? Se että kuulosi alkaa sumenemaan vai kun kipua alkaa tuntumaan? Suurin osa ihmisistä ei ole moksiskaan vaikkapa baarissa esiintyvän artistin aiheuttamasta äänenpaineesta. Itse menetin melkein kuuloni aikoinaan kun soittelin rumpuja päivittäin ilman kuulosuojaimia ja joka kerta korvissani tinnitti sellaset tunnin ajan paukutussession jälkeen. Sen jälkeen tajusin alkaa suojelemaan korviani ja onneksi tajusin tarpeeksi ajoissa. Käytän nykyään korvatulppia oli konsertti minkalainen tahansa, baarissa tai isolla areenalla. Ilman korvatulppia voisin kuvitella olevani jossain akustisessa konsertissa missä tosiaan äänenvoimakkuus olis alle 100dB.

On ihan ymmärrettävää että rock konserteissa äänenvoimakkuus on säädetty riskirajoille, sillä tutkitusti ihminen nauttii musiikista enemmän ja enemmän,- tiettyyn rajaan asti- mitä kovemmalla se on.

Käyttämäni korvatulpat vaimentavat melua jonkun ~8dB:tä ja se on mun mielestä just sopivasti. Ei ole tanssijalka jäänyt väpättämättä sen takia että musiikki olisi tullut liian hiljaa. Kyllä itsekin nautin kovemmalla äänenvolyymilla enemmän kuin ihan hiljaisella mutta liika on liikaa. 8)
 
pirkka sanoi:
Luojan kiitos sellaisiakin rock konsertteja on, joissa ei kuulosuojaimia tarvitse. Minun mielestä jos suojaimia tarvitaan on miksaaja tehnyt virheen. Toki se voi olla tarkoituksellinen virhe eli halutaan peittää kaikki raskaan mölyn alle mutta virhe siis kuitenkin.
 
Kyllä rockmusiikkia täytyy soittaa sopivalla volalla ja riittäävän näyttävästi. Hauskin tilanne itselleni antirockyhtyeestä oli sellainen, että menin baariin ja kävelin vahingossa soittavan orkesterin päälle, en huomannut heitä, enkä kuulut koska vetivät Get On:iakin niin hiljaa, että päälle pystyi puhumaan.
 
Back
Ylös