Rotelin 1072 cd soitin " tikittää"

  • Keskustelun aloittaja AV
  • Aloituspäivämäärä

AV

Käyttäjä
Liittynyt
4.12.2007
Viestejä
69
Terve,
löytyiskö täältä tietoa miksi ko. cd soitin pitää häiritsevää "tikitys" ääntä levyä pyöritettäessä. Noin 2-3 biisin jälkeen tikitys vaimenee/häviää kokonaan.
Onko vika korjattavissa kotikonstein vai onko se edes vika, vaiko ominaisuus?

-AV-
 

DIA

Käyttäjä
Liittynyt
26.7.2006
Viestejä
1 260
Villi veikkaus.

Voisikohan klamppi olla sivussa. Edesmenneessä DVD soittimessa klamppi saattoi joskus mennä hieman sivuun keskikohdasta, jolloin se hinkkasi ympäröivään rakenteeseen. Muutaman biisin jälkeen klamppi siirtyi osumien johdosta vähän keskemmälle ja nakutus lakkasi. Kun klamppi on kerran mennyt kunnolla vinoon, se ei siirry keskelle ihan heti.

Diagnosointi ja hoito: Avaa laite ja laita levy sisään. Katso tarttuko klamppi keskelle vai johonkin muualle. Jos klamppi on sivussa keskikohdasta, siirrä se siihen.
 

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
14 767
Kaupunki
Tampere
Mulla oli edellisessä edullisen pään Sonyn DVD-soittimessa "sirittävä" ääni. En silmillä/käsillä löytänyt vikaa klampista. No eri äänikin oli...
 

Mika K

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
13 262
Kaupunki
Olut, eikun Oulu..
Itselä oli aikoinaan tuommoinen soitin ja ei ollut moista ongelmaa eli tuskin on ominaisuus. Onko kaikilla levyillä vai vain joillakin? On tullut vastaan itselle myös levyjä, jotka ei ihan priimaa tuon keskityksen suhteen.. :)
 

AV

Käyttäjä
Liittynyt
4.12.2007
Viestejä
69
No ei kyllä tikitä kaikilla levyillä...ainakaan niin pahasti.
Taidanpa toimia DIAn ohjeitten mukaisesti kunhan kerkeen. Tattista vaan vinkistä.
 

AV

Käyttäjä
Liittynyt
4.12.2007
Viestejä
69
No niin, eilen otin soittimesta kannen pois katsoakseni löydänkö tikityksen aiheuttajaa. Ja kyllä, klamppihan se siellä hinkkasi omaan " telineeseensä " . En ole aiemmin perehtynyt cd soittimen sielunelämään mutta tässä näyttäisi homma pelittävän niin että kun levyn lataa sisään, niin alas laskeutunut pyöritin nousee ylös nostaen levyn kelkasta ilmaan, silloin levyn yläpuolella oleva klamppi tarttuu magneettinsa avulla pyörittäjään. Eli tässä tartunta vaiheessa tapahtuu se epäkeskeisyys josta tikitys kuuluu. Mielestäni tämä pyörittimen rakenne on huono koska se laskeutuu alas vain etureunasta, takareunasta se on saranoitu. Aina kun avataan luukku niin alas laskeutuva pyöritin vetää klampin jo valmiiksi aivan telineensä etureunaan. Kohtisuoraan alaspäin laskeutuva pyöritinkoneisto olisi varmaan parempi.

Enpä sitten ymmärtänyt tälle asialle muuta tehdä kuin irroitin klampin telineen, putsailin kevyesti koko masiinan paineilmalla ja aukaisin pyöritin koneiston saranan ruuvit ja kirin vähän löysempään. En tiedä mitä tässä hypistelyssä korjaantui, mutta en saanut enää tikitystä aikaiseksi vaikka remppasin kelkkaa eestaas n. 15 -20 kertaa. :p

Nyt kun oli kerran laite jo valmiiksi auki niin päätin liimailla jemmassa ollutta raskasmattoa sinnetänne. " Uhriksi " joutui kotelon ja kannen paljaat kohdat sekä klampin teline ja koneisto. Toimenpiteiden jälkeen soitin vielä toimi :D, niinpä kansi kiinni ja kiikutin soittimen verstaalta sisälle...

...ei muuten tikitä enää, ja demppauksen ansiosta soittimesta tuli selvästi hiljaisempi, jee.

Että tällaista, rok rok
 
Ylös