Rollareiden merkitys ja taso

thomas_s

Käyttäjä
Liittynyt
7.8.2006
Viestejä
1 031
Milesdavisin Beatlesketjusta tuli varsin mielenkiintoista luettavaa. Siitä inspiroituneena ajattelin avata vastaavan ketjun Rolling Stonesista. Kyllä minä ymmärrän että Beatlesin ja esim. Abban takana on paljon musiikillista neroutta. Mutta Rolling Stonesin päälle en ole koskaan ymmärtänyt kovin hyvin. Tai onhan Kieth Richardsilla jotain ihan hienoja kitarajuttuja, ja Satisfaction on ihan kiva kappale mutta yleisesti en saa tämän bändin musiikista kovin paljon irti. Mikä siis on se juttu rollareiden musiikissa?
 
Höh, mikä teitä oikein vaivaa...no mutta siis lyhyesti: Rollarit on parasta rokkia. Tai oli. Tai ehkä toisinaan ja ajoittain vähän välillä vieläkin.
 
Maailman suurin ja paras rock'n'roll bandi! Piste!
 
Mutta onhan esim. Honky Tonk Women melko ärsyttävä biisi?? :D
 
thomas_s sanoi:
Mutta onhan esim. Honky Tonk Women melko ärsyttävä biisi?? :D

No voi hittolainen, itse olet ärsyttävä! Siinähän ihmisriffi näyttää parastaan!
 
Ja joku Satisfaction: joo, ihan jees mutta sehän oli täytebiisi kuten Hurriganesilla Get on. Kumpikaan noista biiseistä ei ole lähellekään orkestereiden parhaita.

Rollareiden riffijyrät top 3 vois olla esim. Brown Sugar, Street Fighting man ja uljain kaikista Jumping Jack Flash. Muitakin tykkibiisejä löytyy pilvin pimein.
 
Gimme Shelter, Kronos, Gimme Shelter. Hmm... jaa, teattereissa pyörisi just Shine a Light... pitää varmaan käydä katsomassa.
 
Riffittelyä, juu sen voin ymmärtää jos sillä tarkoitetaan Richardsin soitantaa. Ja onhan nuo mainitut biisit ihan hyviä ja mieleenpainuvia siltä osin kun olen niitä kuullut (Street Fighting Man ei tähän hätään soita kelloja).
 
Rollarit kehitti jo Brian Jonesin aikaan hienon kitaraparin, oivallista yhteissoitantaa jossa kumpikaan ei varsinaisesti komppaa tai liidaa. Ja Charlie Watts, siinäpä vasta rumpaleiden rumpali - mikä letkeä beat ja draivi. Ja Ronnie - äijä soittaa stadioneilla maailman huonoimpia kitarasooloja ja 50 000 ihmistä nauraa! Rock'n'Roll!
 
Kuinka....kuinka sinä uskallat!!!!!! Rollarit on niin niin merkittävä, sitä on seurattu niin paljon että.....Exile on main street...maaliman paras!!! Laitteissasi on varmaankin jotain vikaa! :D
 
Mulle Jimmy Millerin tuottamat Stones levyt on ne mihin tulen aina todennäköisesti palaamaan. Välillä saatta kulua pitkäkin tovi ettei tule kuunneltua, mutta kyllä ne joskus aina tiensä takaisin lautaselle löytää.
Kaikki levytetty musiikki on syytä suhteuttaa levytys ajankohtaan, koska kaikki vaikuttaa kuitenkin kaikeen. Siis silloin kun vaikka Let It Bleed on julkaistu, on uusi Stones levy ollut vielä odotettu tapahtuma. Ja voi vain kuvitella miltä silloin on tuntunut kun ensi kertaa on kyseisen levyn lautaselle tärisevin käsin asettanut, ja pistänyt neulan levylle ja kaiuttimista on ryöminyt Gimme Shelter... WOW!

ÄÄh, nyt loppui spekulointi, kaadan itselleni whiskyn ja laitan Let It Bleedin soimaan!
 
Jos rokkilevyjä arvotetan, niin Exile on Main Street on ylittämätön. Siinä kiteytyy
kaikki mitä ko. lajityyppi edustaa parhaimmillaan. Ja haisee hielle sekä viskille.
Eikä Robert Frankin kansikuviakaan voi moittia.
 
Rollarit ovat olleet mulle aina kysymysmerkki, kuten varsinainen rock-musiikki muutenkin. Paljon Rollareiden biisejä olen kuullut, mutta kun ei sike niin ei. En ole koskaan ollut varsinainen rock-fani, sillä musiikkimakuni on hypännyt suoraan popista rankimpaan metalliin silloin aikoinaan, ja siitä laajentunut sitten kokeilevamman musiikin pariin kuten jazziin jne. Ja aika sekametelisoppa tuo oma musamaku nykyään onkin, mutta sieltä puuttuu edelleenkin melkein kokonaan se varsinainen rock-puoli.

Eli meikäläisellä ei ole ollut koskaan rock ja heavy metal -vaihetta. Rollarit, AC/DC, Zeppelin ja rankemmat Black Sabbath ja Iron Maiden ja esim. Judas Priest eivät ole hirveästi kolisseet. Ainoa poikkeus on ollut Deep Purple ja sitten vanhempana on tullut tutustuttua muutamaan rock-pohjaiseen bändiin.

Pentuna kyllä omistin Rollareiden "Dirty Work" -kasetin ja diggalin sitä kyllä kovaa. Ei taida olla tuo DW kuitenkaan tosi rollarifanien albumilistalla kovin korkealla, olihan se aika kasarimeininkiä. Harlem Shuffle oli yksi kovimpia biisejä ikinä. Diggailin tuolloin myös Status Quota ja ZZ Topiakin. Billy Idol oli myös kova sana ja on edelleenkin.

Kyllä mä henk.koht. kuuntelen paljon mieluummin Beatlesia kuin Rollareita.
 
thomas_s sanoi:
Street Fighting Man ei tähän hätään soita kelloja.

Jos yhtyeen tuotanto ei ole edes nimekkäimpien kappaleiden osalta tuttua, niin miksi edes vaivaudut avautumaan ?
Bändit ja niiden musiikki ei avaudu ellei sitä kuuntele. Lisäksi, mikä on monelle todella vaikeata, musiikki pitää suhteuttaa
siihen aikaan milloin se on tehty.


The Rolling Stones
http://www.youtube.com/watch?v=rbooZYSSnOo

kelpaa muillekkin esitettäväksi:

Oasis
http://www.youtube.com/watch?v=1d-6-yMDO0s&feature=related

Rage against the machine
http://www.youtube.com/watch?v=0TvpGw7xDv8&feature=related

Ramones
http://www.youtube.com/watch?v=1Fp3J9tc2Iw
 
Golli sanoi:
niin miksi edes vaivaudut avautumaan ?

Kannatti avautua koska kyllä tähän ketjuun ilmaantui useita ihan mielenkiintoisia ja informatiivisia viestejä. Esim. nuo sinun youtubelinkit kiinnostaa ainakin minua. Kiitos.
 
Stones oli parhaimmillaan silloin, kun Mick Taylor oli mukana. Paitsi että Taylor on loistava kitaristi, Stonesien parhaat levyt osuvat muutenkin tuohon aikaan. Vähemmän tunnetuista loistobiiseistä kannattaa kuunnella tarkasti vaikkapa Sticky Fingersin 2. raita "Sway". Siinä Jagger että Taylor ovat ylittämättömän hienoja.
 
Kyllä! Itsekään en muista kuin yhden erityisen hienon rollaribiisin: Sympathy for the devil. Hetkinen, toinen tuli vielä mieleen: Salt of the Earth. Ai niin, on niillä vielä kolmaskin huippu: Midnight Rambler. Ai niin mutta vielä toi Little Red Roosterin tulkinta on huippu, Brian Jones vetää huimasti slidekitaralla. Niin ja toi Silver Train on tosi huippurokkakipale mutta yhtään enempää huippuja niillä ei ole. Paitsi tietysti Start me up. Ai niin, ehdottomasti vika rollareiden huippubiisi on Soul Survivor, siihen loppuu tyyppien eväät! No okei yksi vielä unohtui, tajuttoman kova on Get off my cloud. Siihen se jäi, enempään eivät rahkeet riittäneet! Okei, myönnetään että vielä Moonlight Mile on älyttömän hieno. Ei mutta taisin unohtaa Not fade awayn, Buddy Holly olis ollut ylpeä herrojen versiosta...niin ja ehdottoman hieno on Wild Horses mutta se jääkin sitten vikaks bändin loistobiisiks jollei sitten nosteta esiin Gimmie Shelteriä ja Under Assistant West Coast Promo Mania ja tietenkin Tumbling Dicea ja Ventilator Bluesia ja...
 
Back
Ylös