Roksan Xerxes 20+Artemis

jhyvarinen

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 048
Moro vinyylinkyntäjät. Kyselen mahdollisia kokemuksia otsikon pyöritin/varsi kombosta. Laitettahan ei juuri täällä takahikiällä ole näkynyt, vaikka ilmeisesti maahantuojalta saisikin erikseen tilaamalla. Rakenteeltaanhan tuo vaikuttaa hieman erilaiselta ja mielenkiintoiseltakin moniin muihin verrattuna. Harkinnassa myös heidän oma Shiraz rasiansa.

1. Minkälainen mahtaa olla säädettävyys ja niiden pysyminen sekä huollontarve käytössä?
2. Entäpä käyttäjäystävällisyys?
3. Heikkoudet/vahvuudet?
4. Rakenteen toimivuus musiikillisesti?
5. Onko kuuntelukokemuksia esim. verrokkina Rega, Linn, Michell jne? Eli yleistyksenä sointitapa mm.noihin verrattuna.

T.JH
 
jhyv sanoi:
1. Minkälainen mahtaa olla säädettävyys ja niiden pysyminen sekä huollontarve käytössä?
2. Entäpä käyttäjäystävällisyys?
3. Heikkoudet/vahvuudet?
4. Rakenteen toimivuus musiikillisesti?
5. Onko kuuntelukokemuksia esim. verrokkina Rega, Linn, Michell jne? Eli yleistyksenä sointitapa mm.noihin verrattuna.

Omia käsityksiäni:

1) Pysyy kerran säädettynä hyvin trimmissä, ei perinteistä vieterisuspensiota nääs. Huollontarve 'normaali'. Ekan (80-lukuisen) version elastomeerisuspensio romahtaa tyypillisesti vanhemmiten, mutta tämä ei liity X:ään tai 20:iin.
2) manual everything, erillinen isokokoinen PSU täytyy sijoittaa jonnekin käden (tai varpaan) ulottuville
3) soinnillinen luonne / soinnillinen luonne. Itseäni kiusaa turhan kiiltävä ulkokuosi tuossa nykymallissa, ja tuo em epäkäytännöllisen kokoinen psu
4) ykkösversiota pidettiin muinoin ensimmäisenä vakavana kilpailijana LP12:lle
5) ykkösversiota sekä Xerxes X:ää olen kuullut aikoinaan, muttei siitä niissä messuolosuhteissa enempää voi päätellä - saattaisi olla kuvailtavissa jonkinmoisesti juuri Linnin ja Michellin välimaastoon sijoittuvana tapauksena?

Kiinnostava peli kuitenkin, ja sopii useille varsille tehtaan omien lisäksi - ainakin SME IV / V, Naim Aro, RB300 ja Graham on tavattu asennettuna moiseen - tiettävästi toimivin tuloksin.
 
Ilmeisesti kyseinen "peli" ei kuitenkaan kuulu kokoelmaasi? Koskapa tuo Psu on kohtuu kookas, onko tietoa kuinkahan pitkä piuha tuon ja pyörittimen välillä on sijoitusta ajatellen. Manuaalista en tuota havainnut?

Lisää kommentteja muiltakin kiitos.


T.JH
 
jhyv sanoi:
Ilmeisesti kyseinen "peli" ei kuitenkaan kuulu kokoelmaasi? Koskapa tuo Psu on kohtuu kookas, onko tietoa kuinkahan pitkä piuha tuon ja pyörittimen välillä on sijoitusta ajatellen. Manuaalista en tuota havainnut?


Ei kuulu henk koht kokoelmiin, ei - yritin joskus, mutta hankalaksi meni, kyseessä oli tosin vaihe jossa X oli juuri päivittymässä 20:ksi... pitäisiköhän joskus yrittää uudelleen? Kyllähän noita vinyylisoittimia talouteen mahtuisi toinen ja kolmaskin. Tuohon voisi ruuvata vaikka unipivot-äänivarren... tai onhan se Artemiz'kin mielenkiintoinen 'Kinetik'-laakeriratkaisuineen.

Virtalähteen yhdyskaapelin mitta lienee 'normaali' eli pöydältä lattialle.
 
1.Siis onko sinun pyöritin tuo first release malli, jossa kai oli jonkinlaiset jouset/elastomeerit tms?
2.Oliko kasaus/säädöt simppelit, vai pitikö paljon pähkäillä esim. lautasen asetus vaateriin jne?
3.Kuinka tuo varren VTA:n säätö toimii.... eli pitääkö varrenasennuslevy irrottaa kun homma haetaan kohdalleen?
4.Kuinka helpoilta varren asetukset muuten vaikuttivat

5.Oletko ollut laitteeseesi tyytyväinen, ja kuinka Prat mielestäsi toimii. Eli onko mielestäsi ajotukset, rytmi, jne. kohdallaan? Millaisella musalla mielestäsi parhaimmillaan, vaiko aivan sama?

T.JH
 
on se ensimmäinen malli, nurkissa kumi/metalli vaimentimet/jouset

tuossa kuva ilman kehikkoa
ftp://alinikula.net/misc/roksan_riisuttu.jpg

tuossa kuva painumasta. levylautanen saatiin vaateriin ihan tuon alustan piikkien säädöillä.
ftp://alinikula.net/misc/roksan_kannen_painuma.jpg

soitin oli saman rasian säädöissä aikaisemminkin, joten tarvitsi vaan tarkistaa, että kaikki on kohdallaan. nostomekanismin ruuvi oli löystynyt ja sen kanssa meni vähän aikaa (en halunnut irroittaa vartta).

oman muistikuvani mukaan roksan pitää säädöt aika hyvin, joten toivottavasti tästä eteenpäin vain nautitaan musiikista.

rasia on about sisäänajettu viikko sitten, nyt on 200 tuntia alla. rytmi ja melodian seurattuvuus on ketakaikkiaan uskomattoman hyvä, soitin on nopea (mm. nopeat muutoksen teoksen tempossa toimivat todella hienosti), alarekisterin ulottuvuus, tarkkuus ovat myös tehneet vaikutuksen. pitää muistaa ,että minulla oli n. 4 vuoden tauko tuon tai minkä muunkaan lp-soittimen käytössä, joten ehkä superlatiivit johtuvat myös siitä :D. joka tapauksessa, hienosti toimii, jalka tai käsi rupeaa pakosta löymään tahtia rytmin mukana. tässä on aikamoinen työsarka käydä omia lp-levy helmiä läpi :D
 
Mukavaa havaita että toimii, ja vissiinkin myös kuten pitää :) Tämä nosti kiinnostustani potenssiin kuusi. Hyviä kuvia myöskin, kiitos.


T.JH
 
saan tuossa parin viikon sisällä testiin sen alkuperäisen artaxerxes RIAA:n, joka asennetaan laitetaan suoraan äänivarren alle, virtaliitäntä on tuossa rosanin virtalähteessä. loistava idea laittaa RIAA-vahvistus mahd. aikaisin, että heikko signaali ei kärsi.

omasta lp-hyllystä löytyy classista, jazzia, vanhempaa ja uudempaa rockia, bluesia, perus poppia, perinteisempää metallia iron maiden, metallica akselilta jne.

kaverilla on muuten yksi roksan, jota on myymässä. tuo sama versio kuin omakin, paitsi ruusupuisena.
 
Back
Ylös