RME ADI-2 Pro

Sikis

Käyttäjä
Liittynyt
7.8.2008
Viestejä
388
Viimein saapui mulle viikko sitten ADI-2:n DAC-versio Thomannilta - ja on tämä kyllä erittäin laadukas, monipuolinen & hyväsoundinen laitos.

Aika vähän olen vielä tuunannut equa tai leikkinyt crossfeedillä tms., lähinnä nauttinut mainiosta DA-muunnoksesta ja tosi napakasta ja tehokkaasta kuulokevahvariosiosta. Yleissoundi laitteessa on varsin ns. nopea, muhjuvapaa. Yläpäässä ei ole ärsyttävää kihinää tai suttuisuutta, soittimet soivat erittäin luonnollisina. Tämän laitteen kohdalla on harvinaisen vaikea keksiä kuvaavia sanoja, koska ei tällä ole suoranaisesti omaa soundia - tai ainakaan en ole vielä keksinyt millä tavalla tämä "värikynää" lykkää toistoon.

Basso- ja diskanttisäädöt suoraan etupaneelissa ovat kyllä ihan mainiot jutut kun kohdalle sattuu vaikkapa ohut/kirkas miksaus tai väsymys pistää kirpeät soundit ärsyttämään. EQ-osio on testattu toimivaksi, tosin HD800 odottaa isoimman tuunauksen tarpeensa kanssa vielä sessioitaan. (Hauska on nähdä mihin pääsee sen kuuluisan 6k-piikin kapealla leikkuulla.)

Voin pistää tarkempaa analyysiä laitteesta kunhan kuuntelua on enemmän takana. HD600 tosiaan toimii ihan mainiosti suoraan kuulokelähdöstä (kuten tossa juteltiin Pro-mallin kanssa). Osaapa arvostaa tätäkin paria eri tavalla. Täytyypä kunnolla kattella "pärjäisikö" sitä ihan vaan tolla RME:n kuulokevahvarilla tästä eteenpäin.

P.S Jos otsikkoa pystyy muokkamaan joku, siihen voisi lisätä perään "ja DAC" esimerkiksi. Aika passelisti sopivat samaan ketjuun nämä kaksi laitetta.

EDIT: Odotin käyttäväni EQua ym. säätimiä paljon enemmän etenkin yläpää-ärsytyksen poistoon, mutta enpä ole juurikaan. Kai tämä on sitä "rasittamattomuutta" mistä usein tällä palstallakin puhutaan. Tässä kohtaa huomaa vissin eron vanhan Apogee Duetin DAC:n verrattain kovin suttuiseen ja räikeähköön diskanttitoistoon.
 
Viimeksi muokattu:

roiene

Käyttäjä
Liittynyt
20.8.2006
Viestejä
1 589
Kiva kuulla, lisää vaan kokemuksia, kun kuuntelut etenee. Itsellä ollut myös kiinnostuksen kohteena seuraavaa DACin virkaa hoitamaan :).
 

soundwave

Jäähyllä
Liittynyt
10.8.2011
Viestejä
990
HD 600 pelittää upeasti ainakin Pro mallin kanssa. Jos hankit ADI:n rinnalle erillisen kuulokevahvistimen, niin omasta mielestäni heikennät äänenlaatua. Jos haluat värittää tietoisesti ääntä johonkin suuntaan, niin silloin kannattaa enemmin käyttää ADI:n laajoja eq mahdollisuuksia ja/tai filttereitä.
 

Whippler

Käyttäjä
Liittynyt
30.4.2017
Viestejä
32
Kaupunki
Uusimaa
Mullakin vaihtu tossa joulun alla pre box S2 digi -> ADI-2 DACciin, en mä noita kyllä ehtiny rinta rinnan vertailla. preboxsi piti laittaa takuuseen kun näyttön pikselit oli alkanu jumittumaan, haamukuva 3:sta palunu kiinni. ja muutkin vakiona näyttössä palavat kohdat muuttunu kellertäviksi.

On tää ADI-2 Dac kyl aika kova luu.
 

MusicAddicT

Käyttäjä
Liittynyt
13.6.2016
Viestejä
866
Kaupunki
Varsinais-Suomi
Tuli ostettua RME ADI-2 DAC FS AK4493.
Tulee 2.setin etupääksi ja 8330:t + Focalin Elex:n käyttöön pääasiassa.

Nyt vain odottelua, että genet tulee tehtaalta. Sitten pääsee laitevaihtoa ja säätämistä tekemään + tutustumaan tähän uuteen RME laitteeseen.
 

super-panda

Hifiharrastaja
Liittynyt
2.2.2009
Viestejä
258
Kaupunki
Espoo
Vajaan vuoden RME ADI-2 DAC omistaneena pakko todeta että tämä aiheuttaa enenevissä määrin omistamisen ylpeyttä. Purismi on kyllä lentänyt ovesta jonkin aikaa sitten koska tämän myötä tuntuu jotenkin sallitummalta muokata (kohtuuden rajoissa) ääntä omien mieltymysten mukaan.
Ja tuo vastikään "oivallettu" loudness toiminto on omalla kohdalla ainakin laskenut normaalia kuunteluvoimakkuutta samalla lisäten kuuntelunautintoa.
Veikkaan että loput laitteet ehtii tässä vaihtua muutamaankin otteeseen ennenkuin tämä lähtee vaihtoon. Ei muuta.
 

Beyond Hi-FI

Käyttäjä
Liittynyt
7.4.2021
Viestejä
1
Onko joku testannut tällä Pro-versiolla kaiutinsimulointia kuulokkeilla? Siinähän pitäisi olla sellainen toiminto ja kiinnostaisi, parantaako se mahdollisesti stereokuvaa ja tuoko se oikeasti kaiutinmaista fiilistä ja tilatarkkuutta kuunteluun? Toimiiko paremmin kuin samaa simuloivat plugarit?
 

ttiusanen

Käyttäjä
Liittynyt
15.1.2017
Viestejä
1 551
Kaupunki
JKL
Onko joku testannut tällä Pro-versiolla kaiutinsimulointia kuulokkeilla? Siinähän pitäisi olla sellainen toiminto ja kiinnostaisi, parantaako se mahdollisesti stereokuvaa ja tuoko se oikeasti kaiutinmaista fiilistä ja tilatarkkuutta kuunteluun? Toimiiko paremmin kuin samaa simuloivat plugarit?
Mullei oo tuota pro-versiota, mutta crossfeed-toteutus tässä FS:ssä käsittääkseni ihan sama. Mulla on ollut olkkarisetissä se ykköstason asetus päällä nyt useamman kuukauden, eikä se soundia ainakaan pasko :D En tosin oo mitään ihan älyttömän suurta muutosta sen kanssa havainnut, kun vaihdan esim. työpöytäsettiin. Pitäs varmaan kokeilla vähän pidempiä settejä noilla pykälää voimakkaammilla asetuksilla.

Mitä se nyt ainakin tekee ihan selkeästi, on vähentää sitä ping pong -efektiä, kun jotkut miksaukset pomppii korvasta toiseen, jos kamaa on miksattu ihan vastakkaisiin laitoihin. Samaten se saattaa hiukan vähentää sitä aavistuksen epämiellyttävää fiilistä, jos jotain on miksattu pelkästään toiseen kanavaan -> tulee pelkästään toiseen korvaan.

Kaiutinmaista fiilistä en oo huomannut, kun kajarit on kajarit ja luurit on luurit - aika eri hommia minusta. Ja enemmän oon kiinnittänyt huomiota siihen, miten tila toistuu eri luureilla eri tavalla (vaikka nyt ZMF Atticus versus Audeze LCD-3). Muista plugareista ei kokemusta.

Ei mikään sateentekijä minusta, mutta moni tuntuu saavan tuosta paljon itteäni enemmän irti, että kannattaa kyllä testata, jos mahista.
 

GRS55

Käyttäjä
Liittynyt
29.3.2020
Viestejä
95
Ote RME:n manuaalista koskien sen crossfeedia:


Details on internal settings
The Crossfeed effect is mainly defined by the filter frequency and the amount of crossfeed, here
given as damping factor:

1: 650 Hz, -13 dB (just a touch)
2: 650 Hz, -9.5 dB (Jan Meier emulation)
3: 700 Hz, -6 dB (Chu Moy emulation)
4: 700 Hz, -4.5 dB (30° 3 meter emulation)
5: 700 Hz, -3 dB (example how even stronger would sound)
Ykkösasetus on ainakin liian mieto. Crossfeedia pitää olla reilusti että se lähtee toimimaan. Lähtisin liikenteeseen asetuksesta 3 tai enemmän. Ideana olisi saada se käsittelemättömässä kuulokekuuntelussa korvien välissä kasvava väliseinä/korvatulppa kokonaan pois, vastaamaan luonnollista kuulemista molemmat korvat auki.


Tämä ei ole mikään pimpeli-pompeli -sekundatoiminto, mille voi korkeintaan ylimielisesti röyhtäistä, vaan oikeasti Se tekniikka millä kuuloketoisto todella saa akustisen ohitusvaihteensa päälle. Jättäen käytännössä kaikki kerrostalo- ja perheolkkaritason perus-kaiutinsetit kauas taakseen, hajoamaan omaan mahdottomuuteensa. Suhtautuminen sen mukaan.
 
Ylös