RIAA levysoitinetusia

  • Keskustelun aloittaja jiisimula
  • Aloituspäivämäärä
Voi itku.Kun tuossa aiemmin kehuskelin Audionet Pam riaa-etusta ja syytin huokeita riaa-laitteita vähäverisyydestä ,niin nyt saan soitella sellaisella kevyemmällä laitteella.
Pam sanoi työsuhteemme irti ,eikä ota signaalia vastaan,vaikka kaikki ledit näyttävät valojaan.Sisällä jokin kytkin jumissa??Pamissa on paljon pieniä osia enkä itse viitsi paljon ronkkia sitä.
Vara-riaana Creek Obh 9,ihan tyydyttävä laite,muttei anna ääneen sellaista dynaamista muskelia(bodya),kuin Pam.Onhan näillä suuri paino -ja kokoero.
Creek ei sisällä mitään säätöjä,eli sen ääntä ei juuri muokkailla.Pamissa on vaikka mitä mahdollisuuksia saada rasiat soimaan selkeästi.Osa säädöistä laitteeen sisällä.
Ja Pamiinhan saa vielä lisämuskeliakin sillä erillisellä EPS-lisävirtalähteellä.Itse en sitä ole tarvinnut,kun muita virtalähteitä on hoitamassa tuota voimantuontia.
 
skutsari sanoi:
Terve hei ,tuli mieleen että paremmanluokan etusissa on ollut yleensä hyvät riaat Nakan CA-7E:ssä on ollut erittäin laadukkaat mm ja mc korjaimet.Okei,kyse on kumminkin melkein 30000mummoo maksanut vehe joka vieläkin näyttää pyörivän 1000€ liki kumminkinpuolin.Kotimaisista vois sanoo että Ohvovon tekemissä Solid State ref.jossa myös on mm/mc korjaus niin toimii aika pirun hyvin PS.puhun vimpaimista mitä olen itse käyttänyt
T:Skutsari
itselläkin oli pitkään käytössä tuo SSR12 RIAA, myynnissä tällä hetkellä.
 
Itselläni on (vielä) NAD:in PP2. Eloton ja kuiva ja lattea. Ei nyt sentään niin eloton kuin paska CD-soitin on, mutta eloton kuitenkin ollakseen vinyyli. Putkitekniikkaan nojaava A-luokkainen tulossa, kunhan kerkiää. Pikkuhiljaa pitäisi saada koko ketju soimaan A-luokassa...
 
No kun oli niin tutun näköinen tuo keskustelussa ollut valikoima, että näytti olevan lähinnä vain yhdestä paikasta kotoisin..

Mutta pian maassamme on yksi erittäin mielenkiintoinen RIAA merkki lisää tarjolla. Ainakin luulisin niin.

Ossi
 
Itseltä löytyy ihan peruskapistus; NAD PP-1.

Elotonhan se on alunperin mutta kyllä sillä levyjä kuuntelee pienen päivityksen jälkeen - tuohon on hyvin helppoa testailla erilaisia opareita kun siinä on kantakin valmiina. Alkuperäinenhän oparihan on 5532. Siispä hankin useita opareita (2604, 275, 2134 ja joku jota en enää muista), pistin teipinpalan merkintöjen päälle. Teipinpalat suttasin mustalla permament-tussilla. Näin käytössä oli viisi oparia joista ei tiennyt mikä oli mikä.

Siispä kasa levyjä esiin, kuuntelemaan ja muistiinpanoja tekemään. Välillä aina oparin vaihto ja kuuntelu jatkui. Olipas muuten aika hurjia eroja noiden välillä! Kun noita pystyi kunnolla vertaamaan kuulosti pari noista ihan siltä kuin ääni olisi tullut peltitynnyristä (=paras keksimäni kuvaus); eloton, voimaton ja himmeä. Yksi kuulosti liian kireältä ja kirkkaalta. Pari kuulosti ihan hyvältä ja näistä toinen oli jotenkin luonnollisemman kuuloinen.

Lopuksi teipit pois ja vilkaisemaan mikä oli mikäkin:
"tynnyristä" = alkuperäinen 5532 ja tuo jota en muistanut
kirkas&kireä = 2134 (tämä oli yllätys sillä veikkasin etukäteen voittajaksi)
hyviä = 2604 ja 275, joista jälkimmäinen oli kuitenkin se luonnollisemmalta kuulostava.
Siispä OPA275 sai uuden kodin tuosta PP-1:stä:)
 
Pitää kokeilla. Vanhassa DIY- viritinvahvistimessani on vanha Hifi- lehden kohinaton ( 55..) korjain. Vaan pitäisi laittaa jotain uusiksi, koska on eri kantakytkennät. Mutta asiaan! Kysyisin äänirasian kytkennän johdinvärejä. Lienee menneet sekaisin, kun rasioiden liittimien merkinnöissä on eroja. Siis maat ja kuumat päät ristiin.
 
ealab sanoi:
Kysyisin äänirasian kytkennän johdinvärejä. Lienee menneet sekaisin, kun rasioiden liittimien merkinnöissä on eroja. Siis maat ja kuumat päät ristiin.


punainen = oikean kuuma, valkoinen = vasemman kuuma,
vihreä = oikean maa, sininen = vasemman maa.

Fyysinen järjestys vaihtelee rasioittain (merkeittäin, jopa malleittain).
 
Mobster, nerokasta :D

Mistä ostit/hankit nuo oparit. Sampleina?

RIAA vahvistimien oparien gain on varmaan sen verran korkea, että myös opa637 voisi käydä hyvin. Sehän tarvitsee vähintää 5 gainia (jos muistan oikein) jotta pysyy stabiilina. Tuota opa637 saa pintaliitosmallina Partcosta omituisen halvalla. Adaptereita saa edullisesti täältä jouhevasti ja minimaalisilla postituskuluilla:
http://www.cimarrontechnology.com/index.asp?PageAction=VIEWCATS&Category=5

Olen tilannut tuolta adaptereita pari kolme kertaa. Toimittavat tosi nopeasti.
 
Myös Sphinx Phono Equaliser -riaa-etunen pitää sisällään 78rpm asetukset. Näitä sattaa löytyy edulliseen hintaan, ja ovat ihan kelpo pelejä muutenkin.
 
DIA sanoi:
Mistä ostit/hankit nuo oparit. Sampleina?

Ei, ostin ihan paikallisesta liikkestä. Pari löytyi sattumalta hyllystä ja paria odottelinkin sitten muutaman viikon. Tuon testin jälkeen jälkeen vanha 'Kaikki vahvistimet kuulostavat samoilta...' -väite tuntui entistä naurettavammalta. Sen verran nuo pelkät oparit poikkesivat toisistaan! Ja että parhaat speksit eivät tarkoita parasta ääntä - testissäni teknisesti paras ei voittanutkaan:)

Hieman asian sivusta liittyen vahvistinten äänellisiin eroihin... Miksi muistelen että TM olisi joskus aikoinaan vahvistintestin (80 luvulla?) yhteydessä mitannut vahvistimet oikealla iskuäänellä. Ja vaikka tehot, säröt jne. olivat hyvin samankaltaisia tuossa iskuäänen toistossa oli suuri ero ääripäiden välillä; toinen toisti tarkahkosti alkuperäisen kun toinen puolestaan selvästi useamman desibelin vaimentuneena ja signaalin muoto oli siis 'pyöristynyt'. Siis hyvin samankaltaisilla perinteisillä mittaustuloksilla. Täytynee kaivella kirjastossa joku päivä...
 
Piste Tawelle, eli suositukset tuon Sphinxin suuntaan jos sellaisen löytää. Nimim. itse omansa myyntiä jälkeenpäin katunut.
 
Onkohan Tampereen seudulla Harrastajia joilla olisi mielenkiintoisia RIAA vahvistimia? Olisi mukava joskus testailla moisia musiikinkuuntelun merkeissä vaikka meikäläisen luona.. Meikäläisen Musical Fidelityn saa toki vastatestiin.

Suapi laitella viestiä vaikka ihan yksityisestikin.
 
Tässä Joulukuun Hifi&Musik lehden edullisten RIAA vahvistimien testi:
http://www.hifi-musik.se/anslagstavlan/RIAA-test.pdf

Vasta ilmestyneessä lehdessä oli keskihintaisten RIAA vahvistimien testi. Yksi yli muiden, V9, version 2, 5600 kr. Kommentteja mm. "musikaalisin hifilaite, josta olen koskaan kirjoittanut" ja "jösses!" :D Taisi olla aika namukas vahvain.
 
hifi&musikissa on vuosittain ollu kivasti levysoitin ja phonoaste testejä. Tossa oli nuo halpikset, mutta pitänee käydä kirjastossa tutkimassa Dian mainitseman riaan testi. Sinänsä hassua tuossa että testissä käytettiin Projectin RPM5 soitinta, mutta kuvissa esiintyi Thorensin soitin.... ilmeisesti jotain 700 sarjaa.

Onkos tuolla V9 mk 2:lla mitään muuta tuotemerkkiä, kun ei sano mitään?

T.JH
 
Back
Ylös