RIAA levysoitinetusia

  • Keskustelun aloittaja jiisimula
  • Aloituspäivämäärä
J

jiisimula

Kokemuksia lähinnä seuraavista;

Clearaudio SmartPhono

Musical Fidelity X-LPSv3

Benz Micro Lukachek pp1 (soi parhaillaan, selkeästi muita kalliimpi, huikean kivalta kuulostava... )

Mitäs muita kannattaisi testata? Itselläni tuo MuFi tällähetkellä, sain vain tässä inspiraation testailla muitakin jos vaikka innostuisi...
 
T

Tawe

- Lehmann Black Cube SE, Decade ja Silver Cube
- Naim Stageline ja Prefix (näiden kanssa voi tulla pieniä käytännön ongelmia)
- Trichord Dino+ ja Diablo
 
J

jiisimula

Lisätäänpäs vielä, että diy hemmot voisi kertoa kokemuksiaan diy laitteista myös..
 

Arto

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
4 485
Kaupunki
Kauhajoki
Trichord Dino ilman plussa virtalähdettä tarjoaa myös erinomaisen vaihtoehdon kohtuuhintaisena. Ainakin puolta parempi joka asiassa kuin Projectin Phono Box SE IMO.
 

nalle

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
3 793
Kaupunki
Kaarina
Project tubebox mk2.
ittellä käytössä. kaikin puolin parempi kuin MF XLPS.
Huomattavsti 'isompi' ääni
 
J

jiisimula

Pitänee vaan testailla. Taas tätä harrastuksen parasta antia. Saa uusia kokemuksia yms. Mitä noita kolmea tässä illalla kuunnellut, niin en pitäisi yhtäkään huonona.. Clearaudio aavistuksen tummempi kuin MuFi, MuFi on selkeästi lähempänä tuota Benziä, on ilmaa, tiettyä rytmikkyyttä. Benz saa innostumaan eniten ehkä jämäkän basen osalta.
 

Toisinkuulija

Kaupallinen toimija
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 490
Kovin on pojat teillä harvalukuinen tuo valikoima. Eikä taida ihan tasoltaankaan huimata..?? Onko tässä nyt pelkästään kysymys K-ration RIAA korjaimista, vai saako mukaan ottaa muitakin? Vai oliko tässä joku hintaraja?

Ossi
 
J

jiisimula

Terve Ossi!

Ei ole sinällään hintarajaa. Eikai se hinta kaikkea kerro siitä miten laite swengaa, ja sehän tärkeintä.. Alunperin kyse oli noista mun mainitsemista peleistä.. Ossi, ota yhteyttä privalla jos tykkäät ehdottaa jotain vaikka kotitestiin. Jos oikein kolahtaa niin kyllä tuo MuFi tuosta kiertoon joutaa..
 

jkh

Käyttäjä
Liittynyt
4.8.2006
Viestejä
918
Paras omistamani riaa oli 80-luvulta.Krell KRS 2 -etusen riaa.Se oli niin selkeä ja tarkka,säädöiltään monipuolisin käyttämäni.Äanellisesti myös voimakas.Ei ollut levyä,mitä Krell ei soittanut selkeästi ja erottelevasti.Myös kokoelmalevyt tuo phonoaste selvitti liput hulmuten.Levysoittimina oli vaikka mitä.Sondekia,Audiomecaa,Regaa,Pink Trianglea ym.
Rasioina Koetsua,Kisekiä,Ortofonia,Audio Tecnicaa,Krellin omia rasioita,ym.
Rahapulassa silloin myin tuon kaksi osaisen Krell-etusen pois.Se harmitti jälkikäteen.
Nyt levysoitinetunen on Audionet Pam.Hyvä peli tämäkin.Äänen selkeyden puolelta muistuttaa tuota Krelliä.Äänenvoimaakin löytyy.Säädötkin aika hyvät.Mutta kaikkein alimmille impedansseille saisi olla kytkentä.
Pamin äänessä on ripaus sterilisyyttä.Nyt voin mainita musikaalisuus sanan.Tuo Krell-riaa oli tosi musikaalinen.
 

soikki

Hifiharrastaja
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
983
Kaupunki
Paimio
Itse en kovasti lämmennyt Projectin tubeboxille vaan pidin Musical Fidelityn purkkia parempana. Päädyin kuitenkin ostamaan Consonancen riaa:n koska se pärjää äänenlaadussa edellisille ja on hintaluokaltaan edullisempi.

t, soikki
 

pete

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
218

DIA

Käyttäjä
Liittynyt
26.7.2006
Viestejä
1 260
Viimeksi ostamassani Hifi&Musik lehdessä oli testissä edullisia RIAA vahvistimia (Cambridge Audio 640P, Pro-Ject Phonobox mkII, NAD ??2). Lupailivat seuraavaan numeroon laadukkaiden RIAA vahvistimien testin. En tiedä koska lehti ilmestyy vai onko jo kenties ilmestynyt.
 

jkh

Käyttäjä
Liittynyt
4.8.2006
Viestejä
918
Asia on niin,että nuo edulliset Riaat ovat äänelle lempeämpiä ja pehmeämpiä lähes kautta koko linjan kuin kallimmat.
Tuo pehmeys kuuluu tuollaisena mutkat suoriksi piirteenä.Tarkoittaa rajoittunutta erottelutarkkuutta ja minimalistisia säätöjä.Hyvällä rasiallakaan ei paljon sitä alkupään kontrollin puutetta muuteta.
Monasti CD kuulostaa paremmalta ainakin minun korvilleni halpaan riaan verrattuna.
Kun huokean vinyylin pehmeys alkaa ärsyttää,kuuntelija siirtyykin usein CD-leiriin.
 

kkoskela

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 432
Kaupunki
Pyhäjokilaakso
Pännäri piti sitä omaa RIAA etustaan yhtenä parhaista omista suunnitelmistaan. Pesee kuulemma useimmat kaupalliset kilpailijansa. (Hifi 6-7/06)
 

jhyvarinen

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 050
Laitanpa oman lusikkani soppaan. Olen testaillut omassa setissäni noin kymmenen kaupallista phono-astetta. Koska musikaalisuuteen en ota kantaa, yhteensopivuus pyöritin- rasia-varsi- riaa välijohtoineen tuntuisi olevan todella tärkeää. Jopa hyvällä varren vastapainolla tuntuisi olevan melkoinen vaikutus lopputulokseen, unohtamatta sitä mitä pyörittimen jalkojen alla tai riaan alla on. Itselläni on tuo Lukascheck mk2 jossa parempi jännitteen regulointi kuin perusversiossa, kuitenkin olin sitä pitkään vaihtamassa, kunnes vastaan tuli sopiva rasia jolla homma napsahti kohdalleen ja vaihtoajatukset lakkasivat siihen.

Mikäli on tarvetta/kiinnostusta kuunnella eri phono-asteita niin se kannattaisi tehdä ajan kanssa, (sisäänajautuminen settiin), mikäli mahdollista. Merkkeihin paneutumatta, mielestäni erillinen ja mahd. järeä virtalähde on plussaa, sekä kuormien ja kapasitanssin säätömahdollisuus. MM/MC valinta rasiaa varten on kätevä mikäli laite on laadukkaasti tehty. Monia kiinnostavia merkkejä on jo mainittu ja joitakin jäänyt mainostuskiellon vuoksi sanomatta, mutta kannattanee muistaa että hinta ei välttämättä ratkaise sitä kuinka laite setissä toimii.

Suomen tarjonta tällä saralla on valitettavan kapea moneen muuhun maahan tahansa verrattuna.

Anteeksi maalaisuuteni Ossi, mutta millaisia ovat nämä K-ratio Riaa-asteet??


T.JH
 

tutkija

Käyttäjä
Liittynyt
7.8.2006
Viestejä
383
itsellä on nyt viimeksi tulleena roksanin alkup. artaxerxes käytössä. tässähän on mielenkiintoinen asettelu, kumpi on loppupeleissä parempi, levysoittimen sisään asennettava vai ulkopuolinen. ulkopuoliseen voidaan sisällyttää paljonkin säätöjä ym kun taas sisäisen riaa:n hyötynä on signaalin nostaminen linjatasoiseksi mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. sisäisessä ei taas voi olla tilanpuutteen takia säädettävyyttä paljoakaan, joten tuollaisen kanssa sopii rasia, joka ei ole turhan kranttu riaa:n säätöjen suhteen.
 

Jari

Kaupallinen toimija
Liittynyt
8.9.2006
Viestejä
15 082
Kaupunki
Espoo
tutkija sanoi:
sisäisessä ei taas voi olla tilanpuutteen takia säädettävyyttä paljoakaan, joten tuollaisen kanssa sopii rasia, joka ei ole turhan kranttu riaa:n säätöjen suhteen.

... tai joka on Roksan / Linn / Naim -tyyliin tarkoitettu tiety(i)lle rasioille, joiden parametrit on huomioitu suunnitteluvaiheessa.
 

skutsari

Käyttäjä
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
63
Terve hei ,tuli mieleen että paremmanluokan etusissa on ollut yleensä hyvät riaat Nakan CA-7E:ssä on ollut erittäin laadukkaat mm ja mc korjaimet.Okei,kyse on kumminkin melkein 30000mummoo maksanut vehe joka vieläkin näyttää pyörivän 1000€ liki kumminkinpuolin.Kotimaisista vois sanoo että Ohvovon tekemissä Solid State ref.jossa myös on mm/mc korjaus niin toimii aika pirun hyvin PS.puhun vimpaimista mitä olen itse käyttänyt
T:Skutsari
 
Ylös