Riaa korjaimen vaikutus ääneen

Nikita

Käyttäjä
Liittynyt
23.3.2009
Viestejä
21
Siirryin kuuloke kuunteluun, kuulokkeet Grado Sr-80i.

Ongelmana on suorastaan hyökkäävä diskantti ja tietty säröisyys äänessä, levyt soi alusta loppuun suht samalla saundilla, ei ylimääräistä säröytymistä sisimmillä raidoilla. Onko ongelman todennäköisin aiheuttaja riaa vai äänirasia? En huomannut ko ilmiötä kaiutin-kuuntelussa...

Cd-kuuntelussa saundi on todella laadukasta eikä diskantti ole ylikorostunutta. Cd:llä käytössä sama vahvisten.



Soitin project debut III Esprit(Ortofon alpha rasia) Av-viritinvahvistin(jvc rx-416v) integroitulla riaa-korjaimella.
 
Kyllähän näillä asioilla on vaikutusta. Jos särö on koko levyllä niin se johtuu vahvarista tai rasiasta. Se millainen särö on niin kertoo kyllä omaa kieltään siitä missä vika on?
 
Kuulostaa siltä aivan kuin rasian seuranta kyky ei riittäisi raskaisiin kitarariffeihin, esim led zeppelin, black sabbath, ac/dc, zz-top ja metallica.
Neula paino on suositus 1.5g ja anti-skate keskinmäisessä hahlossa.

Särö ei vaikuta esim solistin ääneen, se tuntuu vaivaavan pelkästään kitaroita. Vastaavilla cd-äänitteillä säröä ei tosiaan esiinny.

Rasia tuntuu myös noukkivan "pintaan" kaiken mahdollisen ritinän ja ratinan jos sitä sattuu äänitteellä esiiintymään...

Voisiko erillinen riaa-korjain tuoda parannusta ääneen?

Onko teillä kokemuksia tuosta Ortofon alpha-rasiasta? Miten se sijoittuu laadullisesti verrattuna muihin Ortofoneihin? Pitäisi kuulema olla ainakin parempi kuin vakio om5e.
 
Kiukas sanoi:
Kaiuttimilla kun kuuntelet, ei moisia ongelmia kuulu vai?

Kyllä ne kuuluu, mutta kaiuttimiin on matkaa noin kolmemetriä ja volikat pitää olla pienellä kun asun kerrostalossa, niin tästä johtuen ilmiötä en huomannut ennenkuin kuuloke kuuntelussa..
 
Soittimen mukana tulleen protractorin mukaan rasia on kohtistettu väärin, rasia on liian edessä.
 
Särö hävisi rasian uudelleen suuntauksella. Miten on mahdollista että rasia on asetettu tehtaalla noin päin peetä?!?!
 
Nikita sanoi:
Särö hävisi rasian uudelleen suuntauksella. Miten on mahdollista että rasia on asetettu tehtaalla noin päin peetä?!?!

Kun otat huomioon, että rasian asentaminen on aavistuksen tarkempaa, kuin kärpäsen silmään hässiminen, niin voit arvata. Ei se arvon rasvanyrkki, joka rasian on asentanut, ole koskaan pyrkinytkään vaadittavaan tarkkuuteen. Rasvanyrkille riittää, kun se saa palkkansa.

Kyllä se RIAA:kin silti vaikuttaa. Tapauksesta riippuen paljonkin. Moni nykytoteutus vaan on aika peruskauraa, eli aktiivinen suodatus oparin ympärillä. Hinta ei tässä tapauksessa kerro laadusta vielä juuri mitään, toki halvimmat eivät ole parhaita. Yllättävän hyviä levariasteita löytää esim. vanhoista stereovahvareista, tosin. Itselläni on vanha Protonin integroitu tällä hetkellä toimittamassa semiväliaikaisen RIAA:n virkaa, ja pitää myöntää laitteen olevan yllättävänkin hyvä; ainakin Lehmannin Black Cube jää kauas.
 
useamman kerran on itse tullut todistettua sitä, että pelkkää riaa vaihtamalla on ne pienet napsut ja "levyvirheet" kadonneet muun laitteiston ja säätöjen pysyessä samana, joten kyllä sillä riaa:lla on ihan merkittävä vaikutus lopputulokseen.
 
Back
Ylös