Rhodium Päällysteiset Kaiutinterminaalit

pappa

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
4 923
Kaupunki
Inkoo
Ostinpa halvalla Ebaystä .Mitäköhän kamaa on Hifimielessä Rhodium ,parempaa kuin kultaus mahdollisesti??? Pikainen Googletus ei tuonnut vastausta. Kuka tietää?


Pappa
 
Platina-suvun metalli. Johtaa erittäin hyvin ja on todella kovaa, niinpä onkin hyvää liittimiin. Kalliimpaa kuin kulta.

-Kimmo-
 
Niinpä rhodiumia käytetään myös kultakorujen pinnoitukseen. Kestää kulutusta.
 
No ei rhodiumia käytetä tavallisten kultakorujen pinnoitukseen.
Valkokultaisten vain, eli valkokulta on kultaa jossa on seassa palladiumia (tyypillisesti), joka on myös platinametalli ja erittäin voimakkaasti värjäävä, jolloin kullan keltaisuus häviää. Tällä rodinoinnilla saadaan vielä valkokultaisen korun väriä parannettua, jolloin näyttävät uutena oikein valkoisilta. Käytettynä enempi vähempi harmaammilta.

Rodinointi litku on muuten kallista, desin purkki n. 600€. Sisältää rhodiumia muutaman gramman, ei tähän vuorokauden aikaan muista tarkemmin...

Rhodiumin sähkönjohtavuudesta en osaa sanoa, mutta rhodium pinnoite on erittäin vastustuskykyinen (kuten kultauskin) joten rodinoidut osat eivät hapetu.
 
Goertzin kaapeleissa taitaa Rh liittimet? Tuntui todella kovalta se liittmen pinta ja todella liukkaalta. Mietinkin, että minkälainen kontakti muodostuu kun se liitin on "liukas"
 
Taitaa olla WBT:lläkin rhodiumia käikätinterminaalien pinnassa. Muistelisin tällaista.
 
WBT:n jossain malleissa on Rhodium-pinta muttei kaikissa, samoin monilla muilla valmistajilla. Liukkaus lienee tasaisuutta, se taas taitaa olla aika tavoiteltu juttu sähköisen johtumisen kannalta..

-Kimmo-
 
Back
Ylös