Revel kaiuttimet (Harman Internationalin tuotteet)

Susivatkain

Käyttäjä
Liittynyt
27.11.2008
Viestejä
1 767
Kaupunki
Helsinki
Kuulisin mielelläni muiden harrastajien kokemuksia Revel merkin kaiuttimista. Itse olen muutamaa isompaa kaiutinta joskus messuilla kuullut, mutta kunnon kokemuksia ei ole. On tosin mielikuva, että nämä laadukkaita pelejä olisi. Onko näin? ???

Tässä makupaloiksi Stereophilesta Revel Concerta F12:sta arvostelu, jota pidetään lehdessä nta-laatusuhteeltaan edullisena.
http://www.stereophile.com/floorloudspeakers/706revel/

Taustaksi
Revel on yksi Harman Internationalin brändeistä. http://www.harman.com/EN-US/OurProducts/Harmanbrands/Pages/AKG.aspx

Harmanin osake on noteerattu NYSE:ssä.
http://finance.yahoo.com/q?s=HAR
Näyttää siltä, että yhtiön tuloskehitys on ollut vaihtelevaa ollen tällä hetkellä tappiollista. Osinkoja ei ole tiedossa. Kolmen vuoden takaiset luvut sen sijaan ovat oikein hyvät. Jos yhtiöllä olisi hyvä kasvustoori, voisi investointi yhtiöön olla tuottavaa.
 
Mielestäni nuo isoimmat Revellykset olivat aikanaan messudemojen aatelia. Kontrollia ja voimaa tuntui riittävän eivätkä nuo muistaakseni mitenkään konemaisetekaan olleet.

Mutta varmaan täältä löytyy noita omistaneitakin kommentoimaan tarkemmin.

:) v-a
 
Revel F30 olivat aikanaan hifimessuilla, yksi parhaista messusaundeista mitä olen kuullut. tommoset ovat olleet ikuisuuden hifimestassa myynnissä hintaan 2500,-. lähtevät varmaan aika sopivasti, luulis ainakin.
 
Itse en ole Reveleitä kuullut kuin messuilla. Niiden suunnitteluperiaate on samantyylinen kuin VonSchweikertillä, eli laaja säteilykuvio ja tasainen tehovaste. Noista pitäisi siis lähteä iso ja ilmava ääni, mutta ei mitään holografimaista stereokuvaa, kuten dipoleilla tai muilla suuntaavammilla kaiutintyypeillä.
 
Minulla oli hetken aikaa Revel f32. En vain saanut toimimaan omassa kuuntelutilassani optimaalisesti. Koska niissä on voimakas toisto alas asti eikä mitenkään erityisen suuntavat, tiesi se betonibunkkerissa ongelmia. Ääni on kyllä iso ja tarkkuuttakin löytyy leveys sekä korkeus suunnassa mutta syvyyttä ei oikein löytynyt tässä tilassa. Annoin ne sitten pojalleni jonka olohuonessa
niistä saatiinkin enemmän irti. Auktoriteettiä kyllä löytyy jos etupää sitä tarjoaa.

Äänestä vielä että se on kyllä aika hyvin tasapainossa. Diskantti on ehkä hiukan kirkas mutta ei kuitenkaan riipivä. Keskialue on luonnollisen kuuloinen ja tarkka. Laulu äänet ovat ihan oikean kuuloisia ja laulaja oikean kokoinen. Bassot menevät alas ja voimaakin löytyy jos vahvistimessa löytyy jerkkua. Erottelu riittää kovempaakin menoon koko taajuusalueella.
Poika piti niitä parempina kuin Gradient Revot jotka oli samaan aikaan kuuntelussa. Vaihtoi kyllä myöhemmin Revellit Maggiehen
kun tykästyi paneeli soundiin.
Olihan tuolla Revel f32:lla hintaakin kohtuullisesti, muistaakseni 4600€ uutena.

Terveisin Olli Leivo
 
Jyrki_H sanoi:
...Niiden suunnitteluperiaate on samantyylinen kuin VonSchweikertillä, eli laaja säteilykuvio ja tasainen tehovaste.

Kiinnostavaa kuulla, sillä olen jo kauan kuolannut myös noita VonS. Kaiuttimia.

Meilasin Hifimestaan ja sieltähän ne kaapit vielä löytyy. Täytyy varmaan tehdä työasiaa Turkuun täältä Helsingistä, niin pääsisi moisia ihmettelemään. :)

Ollille nöyrä kiitos kommenteista. Eli kerrostalon olohuoneessa voi olla haasteellista.

Laittakaa vaan lisää tulemaan jos kokemuksia löytyy! Näitä on kiva lukea. :)
 
Mulla oli aikoinaan Revel Performa M-20 kaiuttimet kotikuuntelussa. Tykkäsin niistä hyvin paljon, olivat hyvät kaiuttimet, mutta tyhmyyksissäni päädyin toiseen merkkiin - kaduttaa vieläkin.

m20.jpg
 
Hassut nuo jalustat. Mikä noitten pallukoiden funktio on :)?
 
isojussi sanoi:
Hassut nuo jalustat. Mikä noitten pallukoiden funktio on :)?

En muista tarkkaan noiden pallukoiden jujua, mutta muistaakseni kontaktia pystyi vaihtamaan piikeille tai ilman jne.

Muuten noi jalat oli todella vakuuttavat, erittäin jämäkät, painavat ja elottomat. Kaiutiimet pultattiin noihin kiinni - ei siis mitään perinteistä flättisajattelua tyyliin Jumpping Hifi Is Happy Hifi...
 
Onko palstalaisilla Revel-kokemuksia kertynyt jaettavaksi sitten vuoden 2010? Erityisesti kiinnostaa Performa M22-mallin naittaminen vahvistimien kanssa sekä se, löytyykö jostain päin Suomea Ultima Salon 2:ia kuunneltavaksi?

Ostin sokkona työpöydälle Performa M22:t ja olen nyt hetken nysväillyt niiden kanssa tässä varsin puutteellisessa akustiikassa ja vaikuttaa siltä että näillä olisi vaikka mitä annettavaa eikä läheskään kaikkea tule juuri nyt kaivettua ulos.
 
Hiljaista tuntuu olevan. Kenelläkään uusista Reveleistä hajua f228be? Onko paljon eroa aikaisempaan f208 nähden?
 
Perjantai illan haaveilua....niitähän pitää olla. -Kohtuu perusteelllisia arvioita tällä kaverilla, vaikkakin hieman southern aksentilla.

F226

 
Ainahan sitä pitää haaveilla. Mitä Revel kaiuttimiin tulee, niin on kyllä hienoja tuotteita minusta. 90-luvulla omistanut Miragen 590I olivat kyllä aivan loistavat kaiuttimet, vieläkin harmittaa luopuminen. Epäilen vahvasti saman herran olevan näiden Revel kaiuttimien takana, Kevin Voecks.
On nämä minusta ehdottomasti tutustumisen arvoisia tuotteita.
 
Perjantai illan haaveilua....niitähän pitää olla. -Kohtuu perusteelllisia arvioita tällä kaverilla, vaikkakin hieman southern aksentilla.

F226

Kyllähän tuo uusi Be sarja on ylistyksiä saanut testeissä ja YouTube kanavalla.
 
Harmi vaan, että Be-sarjan suurin malli kolmella kasituumaisella maksaa jo 14000 €. Sehän on rakenteeltaan lähellä Ultima Salon 2 -mallia.
 
Erin Hardisonille täytyy nostaa hattua, hän osti Klippel NFS -mittalaitteiston puhtaasti harrastusmielessä. Noita ei löydy edes monilta kaiutinvalmistajilta - vaikka soisi löytyvän....
Uusi tuttavuus itselleni, itseasiassa klipsch heresyn perässä menin tuonne. Hyvä kun tällaisia vähän syvemmälle sukeltavia youtuubbareita tulee; ettei ihan kaikki perustu pelkälle fiilistelylle. Toki niillekin on paikkansa. Maallikkona tällaisista perusteellisimmista aina tarttuu paremmin itselle uutta teknistä tietoa ja ahaa hetkiä.
 
Harmi vaan, että Be-sarjan suurin malli kolmella kasituumaisella maksaa jo 14000 €. Sehän on rakenteeltaan lähellä Ultima Salon 2 -mallia.

No se on kyllä totta, että hinta kyllä pompsahtaa jonkin verran Be sarjaan mentäessä ja varsinkin F228Be ja 328Be. Olikohan Revelillä tarkoitus vielä pitää ultimate salon 2 mallistossa mukana? Sitä ei taida olla Suomessa missään kuunneltavissa?
 
Viimeksi muokattu:
Astuin vihdoin subwooferin sävyttämän musiikin maailmaan. Hankin nimittäin Revel Performa3-sarjan subin B112, 12 tuumaa. Laitteesta löytyy silti aika vähän tietoa netistä. Subia on näköjään naitettu ainakin Revelin F208-kaiutinten kanssa, joista ei mitään kokemusta.

Ilmeisesti nopeutta löytyy toistosta. Kaiuttimeni ovatkin aika rytmiset ja nopeat (Tannoy Precision-sarjaa).

Etunen on putkipeli ja pääte taas trankuilla. Kiinnostaa kuulla lopputulos. Eniten metallimusiikille ajattelin subia, toki muukin hyötyy. Tila on n. 38m2, luultavasti potku riittää...
 
Back
Ylös