Rel Tsubvuufereiden erot..

Tompuuki

Käyttäjä
Liittynyt
22.9.2008
Viestejä
114
Morjensta mieheen!

Semmosta asiaa, jotta kun nyt uudet kaikattimetkin hankin, niin aihetta olisi hieman tukevoittaa ja lisätä basson ulottuvuutta. Saadaan erinomainen yläpää ulottumaan hiukka alemmas.
Keskusteluahan on ollut, ja luettu on, mutta silti nämä ko. tapaukset ovat jääneet hieman juttujen varjoon.

Eroavaisuuksia olisin vaikka Rellin malleista strata 5 ja R-505. Paineilla, elementtein koolla, vahvistimen tehoilla ei ole väliä. Ainoastaan saundi kiinnostaa. Molemmat voisi löytyä huokeaan hintaan. R-505 olisi sen kolmisensataa kalliimpi, kannattaako investoida?
Saundi saisi olla mahdollisimman (kirosana) musikaalinen. Eli musiikille soveltuva, ulottuva, sävyisä, tiukka ehkäpä jopa kuiva. Elokuvia ei katsella!

Amphionin Impact 400 käväsi testissä tuossa viikonloppuna, ei säväyttänyt. Sävyjä ja ulottuvuutta tuli, mutta se viimeinen erottelevuus ja slämmi puuttui täysin. Ei napannut!

Strata 5 tulee viikonlopuksi kylään (toivottavasti) mutta tota R-505 tuskin saan tänne käymään. Ovh:t ovat eriluokkaa, mutta niihimpä kun ei ole luottamista. Siitäpä siis tämä tällainen kysely.

Kannattaako vielä sekaantua esmes B&W malleihin? Velodyneä ei ole mahtollisuutta saara lainaan, Oolusa kun asustellaan!

Tattista mahoton mahdollisista vastauksista!

Tomppa
 
Moi,
Itselläni ollut Strata 2, Storm 3(on vieläkin) ja Quakesta. Soinnillisesti Rel soundi pysyy varsin lähellä toisiaan kaikissa malleissa. Quake ei koonsa takia ole niin ulottuva kuin muut, mutta äänelliseti aika lähellä Strataa. Molemmat erittäin napakoita ja Strata kestää jo kovempaa soitteluakin. Storm on vielä ulottuvampi ja antaa enemmän painetta, soundi hieman mehevämpi. Eli jos tykkäät tiukasta soinnista niin Strata on aivan ehdoton.

Kannattaa tietenkin uskoa omia korvia.
 
Itellä ollu Q50 ja Strata II.

50nen menee pakettistereoissa. Strata on jo todella hyvä (käytössä edelleen). Kyl REL on idiootti varma peli musiikin kuunteluun. Nää uudet mallit ei oo niin vakuuttanu mut st sarjaa kun ostat ni ei voi mennä pieleen.
 
Ehdottomasti St-sarja, joka on suunniteltu musiikkikäyttöön. Strata vakuutti aikoinaan myös minut tiukkuudella ja kauniilla integroitumisella. Omistin III mallin, joka integroitui erittäin kivasti jalustakaiuttimiin. III-sarjasta eteenpäin taitavat kaikki olla suljettuja - tuota vanhemmat taitavat olla hieman erityylisiä.

Strata ei ole painesubi, mutta normaalissa käytössä ei ollut ikinä ongelmia / tunnetta ettei tuo riitä. Storm taas menee jo paljon järeämmäksi - lisää mehua, mutta nopeus / tarkkuus voi kärsiä? Jos tila on suuri strom voisi tulla kyseeseen.

Velot kannattaa varmaan myös tsekata - niille löytyy myös omat kannattajat.
 
Juu kyllä Rel hyviä subeja teekee, itse omistin aikoinaan Strata III:sen josta erittäin positiiviset muistot jalustakaiuttimien parina. Kaunis viimeistelykin noissa ST malleissa on ja integroituminen yksi parhaista mitä olen kokeillut. Ei mulla ollut ainakaan vaikea tehdä valintaa Velodyne spl-1200:sen ja Rellin välillä kun musiikkia soittelin(ja nyt ei puhuta äänenpaineista). Linnin subit vois olla kans tarkkoja musiikki käytössä, mutta valitettavan kalliita.

Nuo uudet mallit ei minua oikein vakuuta, jotenki se englantilainen perinne katosi noissa kun Rellin osti joku kiinalainen firma..
 
teekal sanoi:
...jotenki se englantilainen perinne katosi noissa kun Rellin osti joku kiinalainen firma..

Eikös se ollut amerikkalainen Sumiko kun sen RELin osti? Vai jokos se on myyty uudelleen?
 
Minulla on kokemusta RELlin Q50, Stealth, Storm, Stadium, Strata III ja Strata 5 malleista. Parhaimmat soundit musiikilla sain Stadiumista ja Strata III mallista. mm. Strata 5 ei säväyttänyt, toki laite toisti kaiken tarkasti, mutta subi kuulosti pieneltä, ahdistuneelta,onnettomalta ja joutui toimimaan kerrostalossa äärirajoillaan. Strata III on mielestäni selvästi vakuuttavampi kuin Strata 5. Stadium toimi kanssa hyvin, mutta koska subi oli ensimmäistä mallisarjaa, niin jakosuodin oli vähän kömö ja sen sovittaminen isohkoihin pääkaiuttimiin kerrostalossa oli hankalaa. Storm (mkI) oli kyllä vakuuttava paineeltaan, mutta tarkkuutta olisin kaivannt lisää. Nuo pienet Stealth ja Q50 on hämmästyttävän hyviä budjettisubbareita musiikinkunteluun. Tällä hetkellä käytössäni on tuo Strata III ja ihan vähällä en vaihda pois...
 
Onks kukaan tehnyt vertailua Strata II ja Strata III:n välillä?
Tuo oma Strata II on kyl todella tiukka soundinen mun mielestä vaikka onkin refleksiputkipeli. Kannattaako alkaa silti etsimään III:s versiota (suljettua) ja saako päivityksellä kuinka paljon ja mitä?
 
Njuu, strata 5 käväisi kylässä viikonloput. Täytyypä sanoa että ihan suu loksahti auki kun kuuli miten matalaa sieltä oikeasti tulikaan. Hyvää toistoa oli, huomattavasti pätevämpi kuin amphion. Silti, silti vielä se jokin...ehkä se viimeinen tiukkuus ja sävyisyys jäi sitten kuitenkin saavuttamatta.
Siispä hetken mielijohteesta tuli tilattua strata 3. Jos siitä jää vielä jotain uupumaan niin myyn pois ja oon iliman! =)
Ei vaan, luulen jo fyysisen koon vuoksi saavutettavan hieman tiukempaa toistoa!
Saas nähhä miten pojan käy! =)

T
 
Onnea uudelle subille! Kukaan ei maininnut T-sarjaa? Se kiinnostaisi lähinnä ulkonäön vuoksi. Onko kellään kokemuksia eli onko sointi kohdillaan vai maksaako tuossa enemmän ulkonäöstä suhteessa St- ja R- sarjoihin? Maailmalla ainakin on kehuttu (niin kuin melkein kaikkea muutakin) En ole vielä T1:stä uskaltanut hakea kuunteluun...
 
Meillä on kotona nojatuolin takana Strata 5. Ennen oli kakkonen. Tässä ketjussa olevien viestien innottamana säädin laitteen uudelleen ja testailin parilla levyllä (Eric Clapton: Reptile ja Buena Vista Social Club) ja yhdellä elokuvalla (Pearl Harbour). Meidän olohuoneessa (yli 25 neliötä) subbari toimii niinkuin pitääkin: integroituu erinomaisesti pääkaiuttimiin (sekä omiin että kokeilla oleviin Totem Model 1 Signatureen), toistaa napakasti ja nopeasti vieläpä kohtuullisen matalalta. Ääntä tulee omiin tarpeisiin riittävästi, mutta vitriinissä olevia lasitavaroita en saa yrityksistä huolimatta helisemään.

Kakkoseen verrattuna viitonen antaa lisää napakkuutta ja ennen kaikkea kaukosäätimen, jolla säätäminen käy leikiten. Kaiken lisäksi vitonen on kokonsa puolesta helpompi sijoittaa. En oikein osaa kuvitella, mitä tuon kokoluokan subbarilta vielä voisi lisää odottaa.
 
Kiinnostava ketju, minäkin olen suunnitellut joko Rellin tai Velodynen hankintaa ja on ollut mukavaa ja hyödyllistä seurata tätä ketjua.

jpeitso, ymmärsinkö että sinulla on subi kuuntelupisteen takana? Jos on, miten on toiminut?

Itse asun kerrostalossa ja tuo subbarin sijoittaminen askarruttaa. Rellin sivuilla tosin rohkaisevasti todetaan, että vehkeet on tarkoitettu nurkkasijoitteluun. Oletteko Te löytäneet paikan Rellille hyvin vai onko mennyt kuntoiluksi?
 
Subi on sijoitettu valmistajan ohjeiden mukaisesti nurkkaan kaiuttimien taakse (ja naamioitu mukavalla nojatuolilla). Meidän olohuoneessa toimii hyvin eikä sijoittelu tai subin säätäminen (nimenomaan viitosen) ole ollut mikään ongelma.
 
Tuo Strata näyttäisi jo poistuneen valmistuksesta. Mikähän olisi lähin vastine sille tuotannossa olevista malleista? REL:in sarjat ovat nykyään:

Quoke
T series
R series
B series
Reference (joka pitää sisällään Stentor ja Studio kolmoset)

http://www.rel.net/index2.htm
 
Noniin, nyt on täälläkin sitten taas subi. Strata 3 tuli tänään.
Äkkiseltään ihan vähän kuulleena voin sanoa että eipä menny nekään rahat hunningolle!

Vertailuna vitoseen, tämä siis omassa kämpässäni:

Paikka löytyi todella helposti oikean kaiuttimen takaa n. 60cm sivuseinästä ja 30cm takaseinästä. Vitosen kanssa meni aikaa vatkatessa. Samoin kävi säätöjen kohdalla. Strata 3 löytyi säädöt ehkä n 10x nopeammin kuin vitoseen, noh..siinä voinee olla syynä sekin että tuli räpellettyä sen vitosen kanssa niin osasi tietyllätapaa suhtautua etukäteen.

Sitten se ääni. Kolmonen integroituu pääkaiuttimiin paremmin (lue: todella hyvin) ja Kuulostaa lineaarisemmalta kuin 5. Myös napakkuutta tuli ihan rahtunen lisää. Kolmonen toistaa tarkemmin pienemmätkin nyanssit ja tuntuu eloisammalta kuin isoveljensä.
Ainoa miinus kolmoselle vitoseen nähden tulee ulottuvuudesta, ei ehkä yllä niin alas samanlaisella voimalla, mutta musiikilla sellainen on irrelevanttia kun kuitenkin puhutaan alle 25hz taajuuksista!
Ja pisteenä iin päälle, oli vieläpä halvempi! =)
Amphionin tekeleeseen ei kannata verratakkaan!

Tallasta lyhvellä kuuntelulla...

-T
 
jpeitso sanoi:
Ääntä tulee omiin tarpeisiin riittävästi, mutta vitriinissä olevia lasitavaroita en saa yrityksistä huolimatta helisemään.

OT, ei mitään tekemistä relin kanssa..

Mä saan tavarat tippumaan alakerran ja yläkerran hyllyiltä ja myös kattolistoja oon saanut liikkelle, mutta samassa huoneessa lasivitriinissä ei lasit helise sitten millään. Ja kylläkin hyvä niin. :D
 
Back
Ylös