Regan kaiuttimet

No hienoa että riittää. Luin manuaalista, että näissä R3 olisi mahdollisuus käyttää kahta vahvistinta.
Vai ymmärsinkö väärin? En kyllä ole laittamassa, mutta hyvä päivitys mahdollisuus sitten joskus..

Muuttuuko R3 soundi jo liian musikaaliseksi putkilla ;)
 
R3:t toimivat hyvin myös "hinnat alkaen"-putkipelillä, eli tässä tapuksessa Xindak MT-1:llä (2x12W). Varsinkin kun betonibunkkerissa ei pysty pahemmin luukuttamaan :p
 
Oliko jollakin Tampereen seudulla Regan kaiuttimia? R3 lähinnä. Infoa sitten jos on. ;)
 
Tänne Betonibunkkeriin toi R3 on kotiutunut varsin hyvin. R5 oli myös kokeilussa mutta keskibasso korostui liikaa ja sijoittelu oli koon vuoksi hankalampaa kuin R3,lla. Skeptinen olin minäkin noin edullisten lattiamallien kohdalla, mutta turhaan!! Niin vaan vaihtui Quad 12 l näihin ja ei voi kuin olla tyytyväinen, toistaiseksi=)) uudet rs 3 pitää nimittäin ottaa kokeiluun=))
 
Löytyisikö taajuusvastekäppyröitä Regan kaiuttimista tälle insinöörihifistille.
 
^
päivää,

kas siinäpä näyttikin olevan tehtävää! Parin10 minuutin googlettelu ei tuonut pintaan yhtään käppyrää.

Hifi-Choice näkyy testanneen R3:n ja raportissa puhutaan mittaustuloksista, muttei itse kuvaajaa ole esillä ->

http://www.plurison.com/rega/Test Reports/R3REVIEW.pdf

88db olivat herkkyydeksi mitanneet, nominaali-impedanssiksi 6 ja minimiksi 4,5 sekä alarajataajuudeksi -6 db:llä 42hz. Lisäksi höpöttelivät jotakin taajuusvasteesta että tasainen on mutta korostaa yläpäätä, 200hz:n kohdalla on joku piikki ja välillä 1,5-3khz laajempialainen korostuma ja 8-14khz:ssa kanssa. Sitten Stereotimesilla joku äijä sanoo mitanneensa R7:n huoneessaan ja kehui kanssa vastetta tasaiseksi tai jotain.

O
 
Jos jollakin muulla nyt tota all rega settiä esiintyy niin kokeilkaapa ihmeessä stereovoxin piuhoja, kyllä nyt on hymy herkässä,ja jalka vispaa!!
 
alspe sanoi:
Oliko jollakin Tampereen seudulla Regan kaiuttimia? R3 lähinnä. Infoa sitten jos on. ;)

Oot vissiin ainakin signaturen perusteella saanu nuo Regat Creekien kaveriksi? Hyvinkös tulevat toimeen keskenään?
Ite oon miettyny Creek Evo - Rega R3 yhdistelmää yhtenä mahdollisen settinä, kun tässä joskus rahaa pierasee jostain.
Että siksi kiinnostais!
 
Kojak Jr. sanoi:
Oot vissiin ainakin signaturen perusteella saanu nuo Regat Creekien kaveriksi? Hyvinkös tulevat toimeen keskenään?
Ite oon miettyny Creek Evo - Rega R3 yhdistelmää yhtenä mahdollisen settinä, kun tässä joskus rahaa pierasee jostain.
Että siksi kiinnostais!

En ole ihan kauheasti ehtiny popittamaan. Ei mitään riemun kiljahduksia. Eposia pidin parempana. Raportoidaan...
 
alspe sanoi:
Ei mitään riemun kiljahduksia. Eposia pidin parempana.

Mähän just tykkäsin Epos-Creek setistä, siinä oli omalla tavalla hyvin hauska ja mukaansa tempaava ote ja soundi.
 
Minusta Epos-Creekin paremmassa toimivuudessa verrattuna Rega-Creek ei ole mitään ihmeellistä. Käsittääkseni molemmat puljut(Epos-Creek) omistaa samat tahot ja ns.soundimaailma on haettu ensisijaisesti kyseisillä tuotteilla. Jos vertailukohteena olisi vaikka Rega-Rega vastaan Epos-Creek, niin tilanne voisi olla mielenkiintoisempi. Alspen kommentti tosin kertoo myös hyvin sen, että Epos-Creek on tehnyt kotiläksynsä hyvin kun mikätahansa kulman takaa tuleva brittipömpeli ei olekkaan autuus onneen.

Hörhelö
 
Oivallista kommentointia Mutaselta, taas kerran. Mutta kyllä Creek-Epos toimii, koukuttava soundi, IMO.
 
Koska en saa itse unta (klo 4.15 :mad:) niin herättelen vähän tätä ketjuakin.

Kuten jotkut ovat jo varmasti huomanneet, Niinimäki uutisoi osiossaan, jotta Regan uusi RS-sarja rantautuu Suomeen, tai ainakin Niinimäelle, joulukuun lopulla.

Satuin kuitenkin tylsyyteni rajamailla googlettamaan ja löysin tuoreen ja pikaisen arvion RS-sarjasta. Kuten täällä on suosittu R3:sta R5:n kustannuksella, niin näyttää tapahtuvan myös linkin takaa löytyvässä arviossa RS3:n ja RS5:n suhteen (mikäli ymmärsin väsyneenä oikein).

The Link: http://www.signals.uk.com/newsregarsseries.html
Kuulostaa mielenkiintoiselta. Toivottavasti näin on myös luonnossa.

Niin ja löytyypä tuolta myös koko tuotemalliston brittihinnasto. Mutta jos et jaksa ladata pdf:ää, niin tässä tulee kaiuttimien puntahinnat:
RS1 Bookshelf £398.00
RS3 Small Floorstander £698.00
RS5 Medium Floorstander £898.00
RS7 Large Floorstander £1498.00
 
fozi sanoi:
Kuten täällä on suosittu R3:sta R5:n kustannuksella, niin näyttää tapahtuvan myös linkin takaa löytyvässä arviossa RS3:n ja RS5:n suhteen (mikäli ymmärsin väsyneenä oikein).

No, peijakas. En ole vielä ehtinyt syrjittyjä R5:ia postista noutaa ja tunnen jo nyt pakottavaa omistamisen halua noita uusia kolmosia kohtaan. Ehkä pitäisi kuulla edes ensin. Onneksi RS:t ovat vastaavia R:iä kalliimpia - eli rajallinen budjetti pistää miehen kuriin...
 
tokunen sanoi:
No, peijakas. En ole vielä ehtinyt syrjittyjä R5:ia postista noutaa ja tunnen jo nyt pakottavaa omistamisen halua noita uusia kolmosia kohtaan. Ehkä pitäisi kuulla edes ensin. Onneksi RS:t ovat vastaavia R:iä kalliimpia - eli rajallinen budjetti pistää miehen kuriin...
Hmm, Veit vitoset nenäni alta. :mad:
Nehän oli kohtuu edulliset. :)
 
päivää,

Nostaisin fozin linkkaamasta Signalsin tekstistä esiin myös lainauksen:

"In our larger listening room they [RS3] are a better speaker than the outgoing R5 with which they share the retail price (£698). ... After all, the R5 struck us as being particularly well-judged."

Tulkitsen tuota omaan lehmään liittyvistä lähtökohdista sillä lailla, että Signalsin kaiffarit olivat tykänneet huomattavan paljon R5:stä, ja uusi RS3 on jopa sitä parempi; mikä sinänsä ei ole suuri ihme, kun kyseessä on samanhintainen uusi kehitysversio mm. uudella diskantilla. Aika reilulta näyttää siis tuo malliston hinnannousu. Okei, onhan R-sarja ulkomuodoltaan vähän krouvi, joten ehkä viimeistelyn kehittelyynkin on rahaa palanut.

Noin muuten sitten en täysin ymmärrä tätä foorumin vallitsevaa diskurssia, jossa R3 > R5. Molemmat kuunnelleena ja nämä keskustelussa muutamaan kertaan mainitut nimenomaiset vitoset omistaneena sanoisin, että kyse on hyvin pitkälti sijoituksesta ja huoneesta; R5 on jo iso lattiakaiutin, ja vaikka sen rakenne salliikin panna sen myös pienempiin tiloihin ilman kuminapuuro-lopputulosta, on se ilman muuta parhaimmillaan isohkossa huoneessa, selvästi irti seinistä ja riittävän pitkällä kuunteluetäisyydellä. Pienissä tiloissa R3 toimii aivan varmasti paremmin, mutta mikäs ihme se on? R3:ssa on myös hieman kajarin mataluuden tuomaa vikaa, jossa soundi paikallistuu joillain äänitteillä jalkalistaan. Muuten kyllä vallan mainio toistin sekin.

Teknisestihän R3 ja R5 ovat aika lailla samanlaiset; sama diskantti, sama (erittäin hyvä) keskiääninen ja samanlainen jakosuodinratkaisu. Vitosessa on vaan par tuumaa isompi sivupasso ja suurempi kotelo - eli kaiutin suurempiin tiloihin.

O
 
jaggeri sanoi:
Olivat niin kalliit. ;)
Mr-hifillä uudet 650e.
Eli kalliimmat onkin edullisemmat? :D Mun pönikät oli käytännössä uudet. ;)

Satullaan nyt Regoista sen verran, että on nämä R3:t ihan hyvät hintaan nähden. Bassoa ei määrällisesti ole ehkä sitäkään mitä normaaleissa jalustakaiuttimissa. Basso on napakka, eikä näitä saa kumisemaan sitten millään. Omaan makuun basso on liian napakka jos sellainen voi olla, tykkään enemmän murahtavasta ja "soivasta" bassosta. Diskanttitoisto on ehkä heikoin lenkki. Eposeilla pelti kilahtaa, Regoilla ihmeellisesti suhisee. :p Tykkään diskantissa sellaisesta aggressiivisesta soundista, joka ei kumminkaan saa olla rasittava. Kaiken kaikkiaan sointibalanssi R3:ssa on hiukan ohut. Bassoa on, mutta ilmeisesti alakeskialue on vaimea. Särökitara ei soi niin mehevästi kuin vaikka Dynyillä tai nykyisillä Eposeilla, sitä kautta suosittelen R3:a jos musiikkimaku on pääasiassa muuta kuin hevirokkia.
 
Back
Ylös