Regan kaiuttimet

Cytoni

Kaupallinen toimija
Liittynyt
16.7.2007
Viestejä
1 226
Kaupunki
Turku
Terve.

Päätin aloittaa kokonaan uuden ketjun tätä varten, vaikka tuolla toisessa threadissa kyselin hiukan kommentteja Regan kaiuttimista. Itseäni kiinnostaisi erityisesti R5-malli, mutta myös R3 voisi soveltua hyvin tuon Rega Mira 3:n kaveriksi. Onko noilla hirveästi eroa esim. bassotoiston suhteen? Toimivatko Regat miten hyvin metallilla ja rokilla? Nämä Dynaudiot ovat hyviä rokkikajareita, mutta vaativat vahvarilta aika paljon ja toisaalta huoneeltakin. Onko Tampereella kellään Regan kajareita?
 
Jos täällä Pohojanmaalla liikut, niin käy kuuntelemassa R7 Regat. Ovet avoinna.
 
Mikä-Kutvo sanoi:
Ei kannata, Arrot on paremmat :D :p >:D

Kutvo perhana, ketjun aloittaja kyseli rock kaiuttimien perään. Useat ihmiset mieltävät nimenomaan Dyniksen kaiuttimet rock kajareiksi. Itse kuuntelen pääasiallisesti rock musiikkia ja kyllä täytyy sanoa että Regat sopivat omaan makuuni erinomaisesti. Diskantti on pehmeä, ei ota korviin 80 luvun Venom lätytkään, bassoa on tarpeeksi, keskiääni miellyttävä, potkua on. Mahdollisuuksien kaiuttimet, etupään toki on syytä olla kunnossa, kuten aina.
 
En minä kyllä oikein usko, että britit osaa tehdä rokkikajaria. Eikös ne regat lähinnä sovi tuottamaan taustamusiikkia viktoriaanisiin teehetkiin?

Toisin on Arrojen kanssa, kyllä kelpaa Neil Youngia päästellä. Paljon rokimpaa ei voi olla :D

Dynaudiot sopii parhaiten teinikorollan ovikaiuttimiksi.

Ei vaan, anteeksi luovuuteni(kunhan herjasin) ;)

Ihan aikuisten oikeasti, tässä huushollista nautin eniten rockista näillä tolpilla. Regat ovat mielestäni hiukan turhankin kohteliaat. "musikaaliset" kyllä, eli jos siltä kantilta haluaa lähestyä. Dynistä olen kuullut liikkeessä. System Audiota voi jossain mielessä myös suositella;ehkä hiukan suoraviivaisemmat ja päällekäyvämmät(muttei rasittavat) kuin Arro tai Rega, äänessä ainakin omissa laitteissa tosinaan samantapaista Wow-efektiä kuin regoilla. Helpot sijoittaa kuten Arrot ja Regat. Mielestäni myös hintalaatu suhteeltaan hyvät. Jos Arroja ei olisi omistaisin tod näk SA1730 (tai ehkä Rega).
 
Vuti sanoi:
Ja yleisessä tiedossa on, että R3:set ovat paremmin balanssissa ja nautittavammat kuin R5:set :p
Tämän "yleisen tiedon" voin vahvistaa omalta osaltani. Tosin minun vertailuasettelussani oli eri oheiskalustot ja kuuntelupaikka, joten eipä tällä kommentilla juuri vahvistavaa arvoa ole. Mutta tokkopa se muukaan "yleinen tieto" tämän tarkempaa on :D.

Eli tarkempi kuvaus R5:n balanssin puutteesta: Apollo-Mira-R5 -setissä ystävällisen hifiliikkeen kuuntelutilassa kuunneltuna basso- ja keskiäänielementtien yhteispeli oli takkuisempaa kuin R3:lla Naim-Brio-R3 - tai Naim-Naim-R3 -seteissä kotonani. Serge Gainsbourg ja Leonard Cohen eivät osanneet päättää, kummasta elementistä hönkisivät, ja bassoelementistä tuleva hönkinä oli vähän yksinuottista.

Olisi kyllä kiva kokeilla R5:ttä täällä kotona... josko sieltä tulisi hieman enemmän bassoa hiljaa soitettaessa... No, jos nyt ensin hoitaisin näiden R3:ien sisäänajon loppuun asti ja pähkisin kaiutinkaapeliasian.

Oberiu, kerropa kommenttejasi R5:n basson ja keskiäänisen yhteispelistä; ilmeisesti sait homman toimimaan? Mitkä kaiutinpiuhat sulla on?
 
päivää,

vaikeita kyselet, joten en osaa vastata - ainakaan vielä. Jospa tänään illalla ottaisin asiakseni seurata tuota elementtihommaa. Cohenia hyllyssä kun myöskin on.

kaiutinpiuhana on ollut pilteman perusnarua ja nyt jotkut Tara Labsit periaatteella "sain halvalla eikä tarvi ähistä paljaan kaapelin liitosten kanssa, laiska". Aikomuksena on ollut kokeilla regan omaa piuhaa jossain välissä. Tosin olen sen verta puupää etten noissakaan kahdessa vaihtoehdossa mitään mainittavaa eroa kuullut.

O
 
Itseäni on nyt alkanut kovasti kiehtomaan Regan R3, R7 ja tietenkin R9. Noista olen kuullut vain kahta ensimmäistä ja pidin kovasti kuulemastani. Heti ensi tahdeista alkaen syntyi ihastus soundiin. Sellainen irtonainen, laaja, napakka, svengaava ääni niissä oli ja mikä hienointa, diskantti ei riipinyt korvaani. Tällä hetkellä onkin mielessä että jospa hankkis R3 noin alkuun ja jos vielä miellyttää niin jatkossa R7 on mittana muille yrittäjille.
Nyt kuulemma kaiuttimia on tulossa saataville pianolakka mustana!
 
mvalopaasi sanoi:
Nyt kuulemma kaiuttimia on tulossa saataville pianolakka mustana!
Mistäs tuollainen tieto on peräisin ???? Vaikuttaa kyllä erittäin mielenkiintoiselta varsinkin tuo R7 sitten kun jossain vaiheessa kaiutinpäivitys on ajankohtainen. Jos vielä viimeistely saadaan kuntoon niin sitten tuo ulkonäkökin on mielestäni jo varsin edustava noissa. Tähän mennessä nuo värivaihtoehdot eivät ole ainakaan omaan makuun olleet kovin hyviä lukuunottamatta mustaa. Niitäkään en ole ikävä kyllä nähnyt edes kuvissa.

Jukka
 
Niinimäki sitä jutteli vaikkei vielä nettisivuilla olekkaan mustaa. Ilmeisesti voi olla jopa jo saatavilla?
 
Jep, mustaa pitäisi olla jo jopa saatavilla. R7 parimme piti alunperin tulla jo mustana mutta pienoisten toimitussählinkien takia kaiutin tulikin ruusupuuna. Maahantuoja ei ainakaan aluksi ole aikeissa ottaa pianomustasta ylimääräistä hintaa eli yhdellä hinnalla mennään kaikkien viimeistelyjen suhteen.

Tarkennan tietoa saatavuudesta, kunhan Regalta lisätietoa valuu.

-Kimmo-
 
Ja jos itse päädyn Regaan niin ajattelin ottaa myös Kimmon tarjoaman päivityksen paremmista kaapeliterminoinneista (tosin hinta taitaa olla vielä avoin :D)

Tähän topicciin vois ihmiset laittaa kuviaan omista Regoistaan ja kertoa millä elektroniikalla niitä ajaa ja mitkä narut on kiinni sekä muitakin tietoja kuten etäisyydet seinistä jne.
 
Onpas tyylikkäät nuo pianomustat Regat. Kyllä pitää koittaa päästä noita R7:ja kuuntelemaan jossain vaiheessa.

Jukka
 
Viikonloppuna tulossa testiin R3 allekirjoittaneelle ja mahdollisesti myös VOLTA:lle ensiviikolla.
Kommenttia tulossa demojen jälkeen.
 
No nyt on ollut Regan R3 Niinimäeltä muutaman illan lainassa, tässä vähän tunnelmia.

Regan ehdoton vahvuus on mehukkaassa keskiäänessä. Regat toistaa hyvin luonnollisesti juurikin laulut ja toistossa on sillä saralla tunnetta jota yleensä kohtaa vain kalliimmissa kaiuttimissa.
Diskantti on makuuni myös sopivan miellyttävä ei liian kireä, mutta kuitenkin kuulet mukavasti kilahdukset ja sihahdukset.
Bassoa on ihmeen tujusti kokoisekseen ja se on minusta melko laadukasta. Ainut ongelma kotonani tuotti kuitenkin basso sellaisissa nopeissa basson iskuissa. Silloin tuntuu puuroutumista, mutta tämä on uskoakseni akustiikka kysymys kun asun betoni kerrostalossa eikä meillä ole edes mattoa lattialla ja seinät ympärillä ovat kaikki betonisia. Raskas matto sekä akustiikkalevyt vastakkaiselle seinälle auttaisi varmasti asiaan.
Parhaan erottelun sain kun kaiuttimet ovat vähintään 60cm seinästä irti, mutta tämä sijoittelu vaatii siirtelyä kuuntelun ajaksi ja takaisin, meillä kun kaksi lasta ja vaimo. Tosin alle laitetut superspiket on loistavat jos omaa lattian mihin ei halua piikkejä. Nämä mahdollistavat myös helpon siirtelyn parketilla, joka on myös lapsista varmasti yhtä helppoa kunhan sen huomaavat :-\
Regat olivat kuitenkin siinä mielessä helpot sijoittaa että tomivat myös lähellä seinää, mutta sivu suunnassa saa olla hieman tilaa johtuen kylkielementistä, vaikka refleksiaukko onkin suunnattu kohti kuulijaa.
Ehkä hieman ilmavuutta voisi saada hopeakaapeleilla, mutta toiselle om matkaa 9m, joten 18m hyvää hopeakaapelia maksaa, mutta voisi silti olla hinnan väärti toki.

Tässä hintaluokassa melko vaikeasti lyötävät toistimet jos ovh on 795e. Ehdotuksia haastajaksi?

Mitäs muuta ovat pitäneet R3, R5 ja R7 malleistaan? Ilmeisesti R7 ei vielä ole kovinkaan monella? Onko peräti vain yhdet? Itsellä olis jos budjeti venyis :p Aluksi olinkin hakemassa n. 2000e budjetilla, mutta tuli vähän yllättäviä menoja niin tässä ollaan, mutta nämä löydettyäni ei enää harmita niin paljon. Paitsi ne R7..
 
Back
Ylös