Rega Apollosta

Sementti

Käyttäjä
Liittynyt
11.8.2006
Viestejä
1 362
Kaupunki
Kerava
Viitsisikö joku valottaa mitäs korvanlehdessä kyseisestä soittimesta luonnehdittiin?
Irtolehden kävisin mielelläni ostamassa. Tilausta ei viitsi yhden testin takia tehdä :-\

Toki myöskin laitetta kuunnelleiden ajatukset ovat tervetulleita.
Tarkoitus on hakea Apollo koekuunteluun heti kun vapautuu, tosin verrokki pohja on heikko... Eli huono DVD soitin...
Laitteistosta (Kaiuttimet: Magnepan 1.6, Vahvistin: Copland CSA 14) tosiaan enää puuttuu kunnon cd soitin.
Jahka tässä pääsisi itsekkin kohtapuoliin hifiharrastajien toimintaan jollain tapaa mukaan ;)
 
Tuntuvat kehua retostelevan estoitta. En viitsi koko artikkelia tähän kopioida, se kait ei ole oikein sopivaa mutta pikku maistiaiset:

"Apollo on ääneltään hyvin yksityiskohtainen ja selkeä soitin. Erityisesti sen mikrodynamiikka on erinomaista. Pienin äänenvoimakkuusero, mitä se pystyy erottelemaan, on huomattavan pieni. Musiikki saa sen myötä eloa ja äänessä on ensi kuulemalta vivahteikkuutta ja hengittävyyttä. Laulajien tekemisiä oli esimerkiksi helppo seurata. P.J. Harveyn tai Björkin ajoittain hieman persoonallisemmat tekniikat (huulten ja alaleuan asento ja kireys) avautuivat poikkeuksellisen hyvin."

ja

"Soinnillisesti ja äänenvärillisesti Apollo on keskitien kulkija. Sointitasapaino on aavistuksen vaalea tai kevyt, vaikka bassotoisto alimpiin taajuuksiin asti on selkeä ja erotteleva. Kunnolla käynnistyttyään Apollosta löytyy miellyttävä, aavistuksen lämpimään kallellaan oleva sointi. Neutraalin puolella ollaan kuitenkin vielä reippaasti. Kuulijaa ei yritetä houkutella millään kvasianalogisella lämmöllä, mainostetusta a-luokan antoasteesta huolimatta. Hyvin hallittu esitys, joka tuskin johtaa ongelmiin minkäänlaisen oheiskaluston kanssa. "

mutta olkoon loput siellä korvanlehdessä... niin ja siis kirjoittaja on Mika Sinervä. Toivottavasti en ylittänyt lain sallimaa 10% vai mikä se nyt olikaan...
 
Soitin kandee valita sen mukaan mitä haet kokonaisuuteen lisää tai siitä pois. Jos koet soundin liian pehmeänä tai siitä uupuu rytmiikkaa kokeile esim. Creekin soittimia, niissä napakka ja kontrolloitu ääni ja rytmi. Ei silti, Rega kiinnostaa hiukan minuakin, mutta jo entuudestaan kuuntelijaystävällisen Coplandin parina voisi myös toimia joku säsäkämpi laite.
 
Rega kävi kuuntelussa, ei itseäni oikein vakuuttanut. Varsinkaan mekaaniselta puoleltaan.
Liikkeessä vertailin coplandin 266 vs. Rega Apollo.
Apollo oli kyllä äänellisesti selvästi parempi, luonnolisempi.
Tämän jälkeen pitkään kuunteluun kotia tuli Coplandin 288. Mikä sitten jäikin taloon.
En ainakaan omaan korvaan havainnut tuon 288:n kanssa mitään ongelmia. Osa valinnasta johtui myös erittäin napakasta toiminnasta ja ylipäätänsä pomminvarman oloisen rakenteen takia.
Hellasärökin oli tyytyväinen ulkoisen yhteensopivuuden myötä.
Apollo oli muovinen / heppoisen oloinen, hidas, cd:t pyörivät vaihtelevalla menestyksellä (ilmeisesti maanantai kappale), ihmeellinen hurina (mekaaninen) kantautui välillä kuuntelupaikalle, kaukosäätimellä ei välillä meinannut osua... Tuntui kuin se olisi vasta ollut proto vaiheessa :-\
 
Eikös Rega ole nimenomaan kehittänyt audiokäyttöön omaa pyöritinkoneistoa Philipsien ja Sonyjen siirtyessä tarjoamaan pelkkiä DVD-koneistoja? Ja nimenomaan Apollo/Saturn malleihin. Jokin lukukoneiston piirikin oli ilmeisesti ihan audiokäyttöä varten suunniteltu ja ties kuinka hienoksi hypetetty. Siten ehkei arvauksesi protosta heitä kauas... >:D Ja ainahan käytettävyys on ollut kaksikanavaiseen audioon keskittyneiden valmistajien kompastuskivi, nimim. kokemusta on.
 
Janne sanoi:
Eikös Rega ole nimenomaan kehittänyt audiokäyttöön omaa pyöritinkoneistoa Philipsien ja Sonyjen siirtyessä tarjoamaan pelkkiä DVD-koneistoja?


Muistelen, että Rega olisi pikemminkin kehitellyt jonkun brittiläisen tahon kanssa *softaa* jolla saadaan DVD-koneistosta mahdollisimman hyvä CD-puolen suorituskyky ja käyttövaste.


Sinällään kuitenkin alkaa olla niin, ettei kunnollista 'puhtaaksiviljeltyä' CD-mekanismia kohta löydy kuin kalliimmista hintaluokista :mad:


-m-
 
Tawe sanoi:
Niin, eipä se ääni ole kaikki kaikessa.

Jos nyt tämä oli kettuilua niin sen takia valitsinkin coplandin paremman version.
266:n ja rega välillä suurimmat erot olivat mielestäni yläpäässä. 266:n karhea yliannosteltu yläpää söi huomattavasti keskiääntä eli vaikeutti keskiäänten seurattavuutta. Mikä teki äänestä regaan verrattuna vähemmän luonnollisemman.
288:n kanssa ei ollut tätä ongelmaa, hieno soitin kaikinpuolin. Niin ääneltään kuin rakeenteeltaan.
Digitaalipuolen tekniikka voi olla hieman vanhentunutta (itseä ei sinänsä kiinnosta kunhan kokonaisuus toimii). Jos se alkaa pidemmän päälle ahdistamaan ainahan voi kokeilla ulkoista da-muunninta.
Koneistona toimii nyky standardienkin mukaan ilmeisen asiallinen teacin vrds ;)
Ääni ja mekaaninen rakenne käsikädessä, huono asia?

Soittimien erot ovat kuitenkin oman (lue räkänokan) kokemuksen mukaan kuitenkin kohtuullisen pieniä.
Suurimmat erot olen saanut etupäässä etuasteen putkien vaihdolla. Ero oli huomattava, tuli lisää ilmaa ja tarkkuutta, voisiko jopa sanoa oikean aikaisuutta jos tälläistä termiä voi käyttää.

Tällä hetkellä projektina on löytää sopiva välikaapeli. Lähtiessäni tähän vääntöön ei itselläni ollut mielipidettä onko niissä eroja vai ei. Taas jälleen kerran erot löytyivät helpoiten yläpäästä.
Kaikkia mahdollisia merkkejä en ole kotia raahannut. Nyt loppusuoralla on Analysis Plussan oval one ja copper oval ja siltechin 4-72. One on näistä hillityin, siltech antaa yläpäätä huomattavasti eniten. Liikaakin. Copper oval on jossain näiden välissä.

Tänään on tarkoitus pitää viimeinen sokkokuuntelu.
Olen käyttänyt kahta asiaa harrastamattoman kaverin apua. En ole kertonut mitään testattavista kaapeleista, en ole edes näyttänyt niitä. Oval onen ja siltechin välisessä sokkokuuntelussa molemmat tunnistivat kaapeleiden erot ja pitivät oval onen yläpäätä huomattavasti miellyttävämpänä.
Itselläni oli täysin päin vastainen mielikuva asiasta kun olin itse niitä paripäivää demonnut!
Joten hyppäsin itse testi penkkiin, tunnistin kaapelit (en nimeltä vaan osasin sanoa milloin kaapeli vaihtui ja kumpi on parempi). Kaikki kolme tuli siis sokkokuuntelussa samaan tulokseen. Yrittipä kaveri muutaman kerran pissiälinssiin ja "vaihtoi" tilalle aikaisemman kaapelin ihan kuuntelun alussa. Ihmettelin etten kuule mitään eroa. Kaippa tämä on jo tilastollisesti ihan pätevä kokeilu.
 
Sementti sanoi:
Jos nyt tämä oli kettuilua niin sen takia valitsinkin coplandin paremman version.

Olihan se kettuilua, mutta HUOM! mieheltä jolla ei itsellään edes ole kunnon cd-soitinta eli voi jättää omaan arvoonsa nämä savolaisketkuilut. Hyviä merkkejähän noi on molemmat ja sä valitsit itsellesi paremman, hienoa!
 
Heh...

Elikkäs nyt on sitten viimoinen välipiuha sokkokuuntelu käyty läpi.
Copper ovalin ja oval onen välinen ero oli jo pieni.
Mutta tälläkin kertaa kolmen kaarti päätyi samaan vaatimattomaan oval oneen :D
Copper ovalia vaivasi hienoinen yläpään karheus verrattuna oval oneen, nämä olivat siis kaikkien kolmen kommentit.
Kuuntelukokeiden tulos on ainakin täällä päässä että piuhat ja cd-soittimet toistavat erillailla ylimpiä ääniä, mikä taasen vaikuttaa itselleni tärkeimmän eli keskiäänien toistoon. Ne mitkä antavat sitä reilummalla kädellä, peittävät keskiääntä. Mistä tulee fiilis luonnottomasta / tasapainottomasta toistosta.
Ehkäpä siis toiset eivät soita keskiääniä paremmin kuin toiset vaan yläpäätä?
Onko se nyt sitten sitä keskinkertaista hifiä?

Pohdintani saa ja tarvittaessa pitää kyseenalaistaa, tuskin tässä on pyörää uudestaan keksitty :)
 
Tawe sanoi:
Niin, eipä se ääni ole kaikki kaikessa.

Eihän se ole, jos cd soittimesta on kysymys. Jos laite on teknisesti fiasko, eli ei soita kaikkia levyjä, en ainakaan itse pystyisi sen kanssa elämään.
 
Arto sanoi:
Eihän se ole, jos cd soittimesta on kysymys. Jos laite on teknisesti fiasko, eli ei soita kaikkia levyjä, en ainakaan itse pystyisi sen kanssa elämään.

Tarkoitatko nyt KAIKKIA levyjä, vai kaikkia CD-levyjä?
 
:)

Elikkäs kyllä se rega levyt soitteli, mutta omituisesti. Joskus levy ei lähtenyt soimaan, kansi auki, uusi yritys ja levy pärähti soimaan. Välillä levy lähti soimaan mutta väärästä kohtaa eli keskeltä kappaletta :-\

Tuota noin, jos kutvonen et vielä ole luopunut paneeleista ja siitä coplandista niin suosittelen lämpimästi putkien vaihtoa. Itselläni oli coplandissa sisällä Edicronin 6922:t ja tilalle täräytin Teslan E88CC:t (70-luvun tuotantoa).
Huomattavasti halvempi vaihtoehto kuin koko vahvarin vaihto ;)
 
Sementti sanoi:
:)

Elikkäs kyllä se rega levyt soitteli, mutta omituisesti. Joskus levy ei lähtenyt soimaan, kansi auki, uusi yritys ja levy pärähti soimaan. Välillä levy lähti soimaan mutta väärästä kohtaa eli keskeltä kappaletta :-\

Itselllä ollut Apollo n.6kk käytössä (Lontoon reissulta toin, kun suomen maahantuojille ei vielä ollut ehtinyt)
Ääni on mitä mukavin, mutta pieniä softa-ongelmia Apollossani oli, eli välillä kun skippaili biisejä, saattoi hypätä parin yli tai levyn alkuun yms.
Muutaman kk. päässä joku eräässä nettifoorumissa olikin jo paikallistanut vian; Kun koneisto tarkastaa levyn pinnan ja virheenkorjauksen tarpeen/tarkentaa laserin uudelleen ko. levylle, ei saisi kaukosäätimellä sohia viestejä laitteelle.
Vaikka se ei levyä tutkiessaan kaukosäätimen komentoihiin reagoikaan, ko. signaalit kuitenkin n. 10% tod. näk. sotkee levynlukuohjelmiston.

Eli kun on asentanut levyn, odottlee kiltisti kunnes Apollo on tarkistustyönsä tehnyt ennen playn painamista ja ongelmia ei esiinny.

Myöhemmissä tuotantoerissä Rega kuulemma korjannut softan ja vanhatkin voi lähettää päivitettäviksi. Itse en malta luopua vekottimesta postittelujen ja fiksauksen ajaksi noin mitättömän jutun takia ;)

Itsellä ei mitään hurinoita kyllä kuuluu, hiljainen kuin kala.
 
Sementti sanoi:
Tuota noin, jos kutvonen et vielä ole luopunut paneeleista ja siitä coplandista niin suosittelen lämpimästi putkien vaihtoa. Itselläni oli coplandissa sisällä Edicronin 6922:t ja tilalle täräytin Teslan E88CC:t (70-luvun tuotantoa).
Huomattavasti halvempi vaihtoehto kuin koko vahvarin vaihto ;)

Jaa. Oliko edellisten putkiesi iästä tietoa? Mien vaihto vaikutti? Mulla on lähinnä motiivi hommata tehokkaampi vahvistin tai helpommat ämyrit, koska vaikka Copland ajaa paneeleita kohtuullisesti vaadin parempaa. Mielummin hiukan liikaa tehoa kuin hiukan liian vähän, muuten ei basso toimi ja sitä ei kai pelkäällä putkien vaihdolla korjata? Kokeilin muuten tossa jotain virtapiuhavirityksiä ja tulin siihen tulokseen, että pitäis olla dedikoitu 30amp piuha keskuksesta vahvistimeen, ni sitte bassoki toimis :D Tosin pienemmälläkin vaivalla auttaa asiaa.
 
Kutvonen sanoi:
Mulla on lähinnä motiivi hommata tehokkaampi vahvistin tai helpommat ämyrit, koska vaikka Copland ajaa paneeleita kohtuullisesti vaadin parempaa.

Kokeile Kutvoska noita mun Classéjä, ei ehkä paremmat ole, mutta kokeilu ei maksa.
 
Jos mulla olis 1900e ostaisin ehkä Bladeliuksen, siinä varmaan potku riittää. Tosta Classesta tiedän, että integroiduista cap-100:ssa on 7 kapasitoria(siis niitä lisä/varavirta juttuja) kun taas cap-101:ssä on vaan neljä ja ne samaa kokoa molemmissa, joten cap-100 on hankalille kuormille parempi. Luin jostain, en muista mistä. Misä Classet on? Savossa?
 
Back
Ylös