Reference recordings HRx

No jos minä nyt oikein ymmärsin niin tämähän pitäisi olla jotain totaalisen uutta HDCD:hen ja CD:hen ja SACD:hen nähden. Jos tämä suuntaus yleistyy on kovastikin hifisteillä miettimistä mediasoittimien kanssa.

Eli jonkinlainen mediasoitin/muunnin yhdistelmä tarvittaneen noiden soittamiseen kovalevyltä ja miten kova äänenlaatu sitten saavutetaan muuntimella ja mediasoittimella vs. erillinen CD on sitten vähän epäselvä asia. Mutta tuon sivun perusteella näissä datalevyissä on resoluutiota paljon enemmän kuin CD:llä. Miten se käytännössä kuuluu... no, onko kenelläkään kokemusta "masterien" soittamisesta?
 
Janne sanoi:
Eli jonkinlainen mediasoitin/muunnin yhdistelmä tarvittaneen noiden soittamiseen kovalevyltä ja miten kova äänenlaatu sitten saavutetaan muuntimella ja mediasoittimella vs. erillinen CD on sitten vähän epäselvä asia.

Näiden soittamiseen on jo olemassa 'halpa' ja äänenlaadultaan ilmeisesti riittävä ratkaisu:
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=18318

Mitään ostoryntäystä ei ole tapahtunut, vuodessa noita on näköjään mennyt hulppeat 4 kpl. Ja tämä siitä huolimatta että hinta on todella edullinen verrattuna mihin tahansa muuhun vastaavanlaatuiseen mediaserveriin (tai siis paperitietojen perusteella vastaavanlaatuiseen, kuunnellahan nuo kaikki aina pitäisi). Oleellista on kuitenkin se että vehje ei resamplaa.

Ehkä porukalla on vaan vanhat piintyneet ajatukset aivojen tukkeena. Minä itsekin mietin vielä vaikka mitään miettimisen paikkaa ei tuolla hinnalla pitäisi edes olla...
 
Janne sanoi:
...
Eli jonkinlainen mediasoitin/muunnin yhdistelmä tarvittaneen noiden soittamiseen kovalevyltä ja miten kova äänenlaatu sitten saavutetaan muuntimella ja mediasoittimella vs. erillinen CD on sitten vähän epäselvä asia. Mutta tuon sivun perusteella näissä datalevyissä on resoluutiota paljon enemmän kuin CD:llä.
...

Miltei mikä tahansa pro-puolen äänikortti ajaa saman asian, ei siihen Squeezeboxia tarvita.
 
miksin sanoi:
Miltei mikä tahansa pro-puolen äänikortti ajaa saman asian, ei siihen Squeezeboxia tarvita.

Minkäs pro-puolen äänikortin kylkiäisenä tulee äänetön PC? ???

Läppärillä sohiminen olisi lähimpänä sitä mitä voisi metelin puolesta sietää, mutta käyttömukavuus vähän niin ja näin ja noinkohan noita äänikortteja on kannettaviin malleihin varteenotettavia. Entäs ulkoisia USB-johdolla kytkettäviä?
 
No ihan sellaisia perinteisiä hihi-stand-alone-dacceja löytyy lähinnä dCS:ltä tai Lavryltä.
Mutta yllättävän monessa vähän paremmassa ulkoisessa äänikortissa on myös stand-alone-ominaisuus. SPDIF tai AES/EBU-väylällä.
 
Back
Ylös