Record Revirginizer -levynpudistusaine

Jarmo

Hifiharrastaja
Liittynyt
21.12.2006
Viestejä
4 612
Kaupunki
Raahe
löysin tällaiset sivut, jossa mainostetaan australialaista Record Revirginizer -puhdistusainetta:

http://recordrevirginizer.com/index.html

Aine on jonkinlainen polymeeri, joka kuivuttuaan muodostaa kalvon, joka sitten revitään pois. Toimii siis samaan tapaan kuin kiiltoliima-kikka.

Hinta on aika suolainen, yli 40€ per 0,5 litran pullo, jolla puhdistaa 16 levyä. Puhdistetun levyn hinnaksi tulee n. 2,5€.

Jos aineella saa pahasti ritisevän levyn puhdistettua noin hyvin kuin luvataan - jos okkinokkikaan ei auta - niin haukkuuhan se hintansa.

Ajattelin tilata kokeeksi pullon ja raportoida palstalle tuloksista.
 

Karlsson

Hallituksen jäsen
Liittynyt
4.6.2007
Viestejä
10 847
Kaupunki
Helsinki
Tätä taidettiin jossain keskustelussa jo sivutakkin. Toimintamekanismi on periaatteessa sama kuin ns. eri-keeperkäsittelyllä, joten näitä olisi mielenkiintoista verrata keskenään.

Eli raporttia odotellen.
 

Jarmo

Hifiharrastaja
Liittynyt
21.12.2006
Viestejä
4 612
Kaupunki
Raahe
Pullo saapui eilen kuoreen pakattuna suoraan postilaatikkoon. 12 vuorokautta tilauksesta, ei paha. Mukana kuitti, mutta ei minkäänlaisia ohjeita. Tyydytään nettisivujen ohjeisiin. Jospa tänään illalla kokeilisi yhteen MJQ:n lähes kuuntelukelvottomaan levyyn. En tiedä, onko kulunut vai likainen, Okki Nokki -pesu ei juuri auttanut.
 

Monti

Käyttäjä
Liittynyt
15.5.2007
Viestejä
96
Mulla on kanssa levykaupassa pullo venaamassa testausta, on vaan jäänyt kun sen pitäis antaa vaikuttaa 4-8h ja puoti on auki vaan 6h, pitänee ottaa himaan.
 

Jarmo

Hifiharrastaja
Liittynyt
21.12.2006
Viestejä
4 612
Kaupunki
Raahe
Päivällä klo 13 aikaan levittelin aineen levyn pintaan. Laitoin levyn Okki Nokkiin pyörimään, jolloin aine oli helppo liruttaa tasaisesti levyn pinnalle ja levittää sormella. Vaikka aine ei ole myrkyllistä, se haisee aika pirun pahalle. Puhdistusoperaatio kannattaa tehdä jossakin ilmastoidussa tilassa, ei olohuonessa, niin kuin minä tein.

Nyt pronssimatsin puoliajalla kalvo näytti olevan kuivunut, joten revin sen pois. Helppo homma, kalvo irtosi kokonaisena nätisti irti. Ja eikun levy pyörimään. Tulos: aivan samat ritinät :( En kyllä laittaisi huonoa tulosta aineen piikkiin, levyssä on valossa tarkasti katsottuna paljon hienoja hiusnaarmuja. Silmämääräisesti puhdistettu pinta näyttää erittäin puhtaalta verrattuna toiseen puoleen.

Pitänee lähipäivinä testailla lisää. Levyhyllystä pitää kaivaa vanhimmat vinyylit, joita ei ole pesty eikä pitkään aikaan soiteltu. Teknisesti aine näyttää toimivan niinkuin on luvattu.

Päivällä muuten vasta huomasin, että se käyttöohje löytyy pullon kyljestä :)
 

SIL0KKI

Käyttäjä
Liittynyt
1.2.2011
Viestejä
19
Itse olen putsannut 30-40 levyä, antanut kuivua 12 tuntia ja paksu kerros. Ohut kerros ei pahimpia paskoja poista ja tosiaan tuo löyhkä on kuin kemian tehtaalla, puhdistan levyt keittiössä illalla, ovi visusti kiinni ja seuraavana päivänä kalvonpoisto ja ovi edelleen kiinni koska kuivunut kalvokin haisee. Kun kalvot on irrotettu ja mahdolliset virginizerin jämät poistettu kaikki kalvot ja samoin wc-paperit/talouspaperit (käytän niitä ettei levyihin jää sormenjälkiä, kun käsitellen mahd virginizerin jämät)vessanpönttöön . Em operaation jälkeen täystuuletus ja vessakin kannattaa vetää samantien koska kalvo on vesiliukoista ja jos sen unohtaa WC-pyttyyn niin haju tarttuu myös pyttyyn ja joutuu putsaaman myös pytyn. Roskapussihan on helpoin (jämät sinne ja äkkiä talon ulkoroskikseen haisemaan) mutta kokeiluhetkellä ei ollut roskapusseja joten laitoin jämät viemäriin. Haju tarttuu myös vaatteisiin :mad: käytän "putsausvaatteita" kun puhdistan levyt.
 
Ylös