RCA vs. DIN

Hinkkanen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
5 005
Kaupunki
Tampere
Selittäkää tämä jos osaatte. Taannottain korvasin Cambridge Audio 640A:n vintage-ikäisellä NAD Model 200 vahvistimella ja huomasin huomattavan parannuksen cd-toistossa (CA 640C). Ei tämä mitään, vuoden 1976 NAD pudotti CA:n muillakin äänilähteillä ja pidin silti paljon CA:stakin. Nyt kuitenkin on niin että tuossa NADissa on RCA-sisääntuloja varsin rajallisesti eli vinyylisoitin (MM-rasia), viritin ja nauhuri. Vinyylisoittimeni on yhdistetty Project Phonobox SE:n kautta, joten se menee tuohon tuner-liitäntään. CD-soitin oli aluksi nauhurin sisääntulossa mutta tarvitsen sen kasettidekille (käytän tosiaan vielä sellaista muinaisjäännettä). Ratkaisu on laitteen kolme DIN-liitäntää: aux, nauhuri & vinyyli (jälleen MM). Niinpä hankin tänään adapterin, jonka kautta sain yhdistettyä CD-soittimen aux-liitäntään ja yllättäen toisto muuttui merkittävästi, jotenkin pehmeämmäksi ja miellyttävämmäksi (en sano paremmaksi koska sillä ei lukemieni keskustelujen perusteella näytä olevan mitään tekemistä miellyttävyyden kanssa), älkää pyytäkö luonnehtimaan tarkemmin, kuten toisaalla olen todennut, en minä sellaista osaa. Tosiaan, selittäkää siis jos osaatte!

Juhani

PS: NAD:in speksejä täällä:
http://www.hifigoteborg.se/Nad model 200 spec.htm

...ja muu laitteistoni täällä:
http://www.aikakone.org/juhani/audio/laitteetlundiassa.html
 
Hinkkanen sanoi:
Selittäkää Cambridge vintage-ikäisellä huomasin huomattavan mitään, ja pidin silti kuitenkin tuossa varsin rajallisesti tuohon sellaista muinaisjäännettä. Ratkaisu on vinyyli tänään yhdistettyä ja yllättäen toisto muuttui merkittävästi, jotenkin pehmeämmäksi ja miellyttävämmäksi (en sano paremmaksi koska sillä ei lukemieni keskustelujen perusteella näytä olevan mitään tekemistä miellyttävyyden kanssa), älkää pyytäkö luonnehtimaan tarkemmin, kuten toisaalla olen todennut, en minä sellaista osaa. Tosiaan, selittäkää siis jos osaatte!

Juhani

Höpsis Juhani, mitä höpiset?!

Parempi toisto on aina miellyttävämpää!

No toki joskus voi peljästyttää, kun päräyttää Pirkan nahkahousumusiikkia. Mutta ainahan kaunis ja melodinen musiikki on miellyttävää!

Ossi
 
Olen ollut huomaavinani ihan saman asian. Kun hallituksen puheenjohtaja on jossakin vähän kauempana käymässä, tapaan kantaa kellarista olohuoneeseen 70-luvun toistovehkeeni: Maranz-styrkkarin ja KLH Model Five -ämyrit sekä jonkun CD-soittimen. Ääni on ehdottomasti miellyttävämpää kuin nykyisellä toistosatsillani! Jos olisin säästänyt vinyylini, kantaisin takuulla myös Thorensin mutta nyyh... en säästänyt.
 
Back
Ylös