RCA-liittimien tulppaaminen

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Hetken harkitsin postaamista ja mielestäni tämä kuuluu tälle alueelle...
Luin jostakin täältä foorumilta käyttämättömien RCA-liittimien tulppaamisesta. Vahvistimessani on monta paria inputteja käyttämättä. Oletteko saaneet siitä apua taustasuhinoihin ym? Linkkivinkkejä suositeltuihin tuotteisiin?
 
Hyvä vinkki tuo englanninkielinen hakusana (RCA Caps).
 
Al-foliosta pyöräytät moiset hatut ja jos jotain tekee, niin sitten vaikka Cardasta kehiin..?
 
eemeli sanoi:
Al-foliosta pyöräytät moiset hatut ja jos jotain tekee, niin sitten vaikka Cardasta kehiin..?

Toinen hyvä vinkki :D Se mitä joskus kuvista ihmettelin, kun osassa on myös se keskitappi, eli oikosulkevatko ne liittimen?
 

Liitteet

  • aisocleanrcacaps.jpg
    aisocleanrcacaps.jpg
    52,3 KB · Katsottu: 3
Ummikko kyselee: Mitä hyötyä haetaan RCA-liittimien tulppaamisella?
 
Koska tuolla jossakin perusteltiin että tulppa pelkästään parantaa RFI häiriöiden sietoa niin epäilen että juurikin signaalitason pistää maihin jottei liitin pääse toimimaan antennina tai muuten poimimaan häiriötä. En toisaalta jaksa uskoa että mitenkään dramaattinen efekti olisi kyseessä mutta tuskin tuo kokeilu kallista on.

Olipa ihan kiva kun tästäkin tviikkailuista muistutettiin, pitää varmaan joskus kokeilla kun etusessa noita tyhjiä inputteja piisaa. Tuosta nykyisestä kun vielä taustat tummenee niin alkaa näkymään mustia artisteja seinillä :D
 
Janne sen jo kertoikin ja kokeilu ei paljon maksa. Tästä keskustelusta oli jo se hyöty että eräs harrastaja laittoi yv:tä ja kauppasi tulppia, jotka lojuvat ylimääräisinä hyllyssä.
 
Kuulostaa ihan mielenkiintoiselta ja kokeilemisen arvoiselta asialta. Tällä hetkellä vahvaimessani on vain kaksi sisääntuloa ja molemmat ovat käytössä, mutta täytyy pitää tämäkin juttu mielessä.
 
Oikeen saivarteluksi jos mentäis.. Jos on käyttämättömät balansoidut liittimet vermeissä, nekin ois samalla hyvä tulpata ;)
 
Olisko ollut -91 kun kävin Musiikin Äänen studiolla Tampereella. Kunneltiin musiikkia tietty ja MJK teki pienen demon. Tulppasi nuo rca-liittimet ja kehui tämän vaikutusta. Täytyy sanoa että itse en havainnut mitään eroa, oli sitten tulpilla tai ilman. Joten ei ole tulppia tarvinnut senkään jälkeen itselle hankkia.
 
rajani sanoi:
Se mitä joskus kuvista ihmettelin, kun osassa on myös se keskitappi, eli oikosulkevatko ne liittimen?

Nuo keskitapilliset tosiaan oikosulkevat liittimen. Tilasin taannoin eBaysta kasan tuommoisia linkittämäsi kuvan kaltaisia tulppia. Niistä saa keskitapin ruuvattua irti, mikäli syystä tai toisesta haluaa tulpata, mutta ei oikosulkea liitintä.

En ole koskaan edes ajatellut tekivätkö nuo tulpat jotain äänelle. Ne kuitenkin näyttävät kivoilta ja helpottavat kaapeleiden kytkemistä sokkona käsikopelolla, kun ainoastaan oikeat liittimet ovat avoimena.
 
jostakin olen saanut päähäni että phono liitäntä kannattaa tukkia jossei ole käytössä? ainakin omassa vahvarissa tuli mukana tulpat phono liitännässä, siis oli jo valmiina siinä ihan uutena. näin tiesi ensimmäinen omistaja sanoa kun häneltä laitteen sain. tuskin niitä turhaan sinne pistellään.
 
Ainakaan Cardakset EI oikosulje liitintä. Itse pelkkään liittimen suojaukseen hankkisin kyllä jotain tusinatarvikke liittimiä ja käyttäisin niitä suoraan. Toki sen keskitapinkin voi oikosulke pihdellä liittimen sisältä, mutta onko se tarpeen on eri asia. DIY mies siis hankkii halvat osat eikä tilaa tarkoitukseen "tehtyjä" kalliita hilppeitä.

Esim nuo Aiso Clean Caps näyttää olevan 115$ googlettamassani verkkokaupassa. Hitusen on kusetuksen makua taas touhussa...

Ps. Muistakaas sitten, että ulostuloihin niitä oikosuljettuja ei kannata kokeilla...
 
Olen ihan samaa mieltä Gretchin kanssa tuosta hinnoittelusta, mutta hieman kohteliaampaakin sanamuotoa voisi käyttää, varsinkin tällä alueella. Cardas-merkkisiä löysin käytettynä ja foorumikaveri ne lupasi ystävällisesti lähetelläkin, joten käytetyistä en nyt kauheasti joutunut köyhtymään. Lupaan raportoida täällä ja keksin jo että voin vertailla millä volyymilla taustasuhina alkaa kuulua ilman capsejä ja capsien kanssa, kun musiikki ei soi. Silloin ei tarvitse tyytyä pelkkään subjektiiviseen arvioon. Edulliset XLR-capsit voisi vielä jostain metsästää, ellei halua tehdä foliosta ja klemmarista.
 
rajani sanoi:
Olen ihan samaa mieltä Gretchin kanssa tuosta hinnoittelusta, mutta hieman kohteliaampaakin sanamuotoa voisi käyttää, varsinkin tällä alueella.

Asiahan ei mulle kuulu, mutta miten niin? Tuo "kusetuksen makua" ei kuitenkaan liittynyt sinuun tai kehenkään yksityishenkilöön. Moderointi on ottanut viime aikoina uutta linjaa?
 
omassa levinsonissa tuli U-muotoiset kupari"tangot" balansoitujen maa ja signaalinapojen välille, joita suositeltiin käytettävän, jos käytti ei balansoituja liittimiä (tuossa ne olivat veilä camac liittimet, eivät rca:t). ajoivat varmaan asian.
 
Karhu sanoi:
Asiahan ei mulle kuulu, mutta miten niin? Tuo "kusetuksen makua" ei kuitenkaan liittynyt sinuun tai kehenkään yksityishenkilöön. Moderointi on ottanut viime aikoina uutta linjaa?

Näin minä harrastan -alueen periaatteisiin kuuluu, ettei outoja, yliampuviakaan tai suhteettoman kalliita tai halpoja teknisiä ratkaisuja arvioida absoluuttisella asteikolla, pelkällä hinta-laatusuhteella tai pelkästään teknisesti todistettavissa olevin perustein. klik - lue lisää.
 
Mitä pointtia on tulpata tuloliitäntöjä jos niitä ei oikosulje?
Eihän se pelkkä korkki suojaa edes valolta.
Oikosulkutulppa on puolestaan helppo tehdä tavallista rca-liittimestä tai vaikka halvasta perusjohdosta.
 
Back
Ylös