RCA-liitin hajosi

Karhu

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
948
PHY:n kiristettävä RCA-liitin juuttui kiinni CD-soittimeen. Ei lähde irti ainakaan ilman väkivaltaa. Kiristin kai sitten liikaa, vaikka ei tuntunut siltä.

Miten tämän saa irti ilman enempiä tuhoja? Onko jotain vinkkejä?
 
Kun se liittimen toinen pää lähti auki vahvistimesta, niin ota cd- soitin pois hyllystä. Laita esim nahkahanska käteen ja kierrä varovasti aukipäin niin, että kierrität toisella kädellä kierrettävää osaa ja pidät toisella kiinni liittimestä. Mikäli ei tuokaan auta, niin "nitkuta" liitintä varovasti kokoajan ulospäin vetäen. Joskus nuo kiristettävät liittimet "hitsautuvat" tosi tiukkaa ja siksi täällä ei niitä enää ole.
 
Mieti tarkkaan sitten mihin suuntaan väännät. Yksi jippo voisi olla liittimen jäähdyttäminen tai kuumentaminen. Eli kokeile vaikka kuumentaa liitintä hiustenkuivaimella tai vaihtoehtoisesti jäähdyttää jääpalapussilla. Lämpölaajeneminen on pientä, mutta voi olla ratkaiseva juttu. Itse käytän kiristettäviäkin liittimiä ja niiden kanssa saa aina olla tosi varovainen. Itse en missään nimessä nitkuttaisi, sillä silloin kultaukset saavat kyytiä (been there, done that...).
 
Aika tiukkaan olet sitten tuupannut. Oletko vain käsin kokeillut ottaa irti vai onko jo perinteiset voimakeinot myös käytetty? Noissahan se puuosa on aika irtonainen niin jos varovaisesti sen reunasta jos kunnon pihdeillä nappaa kiinni ja kokeilee niin onnistuisiko..
 
Kaipa sitten tuuppasin, vaikka yritän nuo aina varovasti tehdä. Mitään voimakeinoja en ole kokeillut. Tuota lämpölaajenemisjuttua voisi kokeilla, voimakeinot jätän myöhempään kun nyt ei ole pakko saada johtoa irti.
 
Back
Ylös