RCA-lähdön vaimentaminen

jahvetti

Käyttäjä
Liittynyt
1.2.2008
Viestejä
173
Mikä voisi olla paras vaihtoehto RCA-liittimellisen linjalähdön vaimenteluun? Tietokoneen äänikortti on herkänpuoleinen ja ei siedä ollenkaan pientä yliajautumista.
 
No semmonen kävi mielessä. Oiskohan jossain edukkaasti myytävänä... ???
 
Tuohan näyttäis kompaktilta. Aikamoisen hinnan ovat tuolle vaan laittaneet. Näyyttää kyllä ihan laadukkaalta ja kestävältä tuotteelta. Voisihan tuota vaikka kokeillakin. Säädöille ei ole tarvetta, mutta tuo 10 dB vaimennus tuntuisi juurikin sopivalta.
 
Tuossa edukkaamaasaa menee tuo liitin jo aika heppoiseksi. Pitää kuitenkin kestää piuhan paino.

Itseasiassa kerkesin jo tilata nuo Rothmannit kun olivat niin posh. Tuntuisivat toimivan mainiosti.
 
Vs: RCA-lähdön vaimentaminen Rothwell Attenuator

Nostetaas vähän vanhaa aihetta.

Kokeilussa siis Mini DSP 2x4 HD purkki. Tarkoitus saada aktiivisubbareiden viive korjattua ja muutenkin parannettua integroitumista
pääkaiuttimiin aktiivijaon avulla. Kaikki muuten hyvin, mutta Mini DSP ei ole täysin läpinäkyvä tässä ketjussa...
Pääkaiuttimina olevat Matikkahirviöt ovat sen verran herkät, että Mini DSP:n kohina kuuluu selvästi läpi, jopa kuuntelupaikalle saakka.

Siis kaikenkaikkiaan kova suoritus näinkin huokealta purkilta. Dynamiikka ja reaktioherkkyys säilyvät vaikka hieman kuivakampi ja sivistyneempi soundi nyt onkin.
Kohina kylläkin jonkin verran verottaa dynamiikkaa ja kuulostaa hieman jopa verhoutuneelta vrt. ilman MiniDSP:tä.
Netissä joku oli löytänyt vastaavaan ongelmaan lääkkeen. Joten tilaukseen lähti:
attenuator.jpg
Eli Rothwell Attenuator. Tänään sitten saapui ja samantien kytkennät.

Aluksi toki väärinpäin:D Eli pitää laittaa päätteen tuloihin kiinni, alkuun laitoin MiniDSP:stä lähtemään. Omani on -10 dB ja tuntuu riittävän, kun nyt ei kohinaa meinaa kuulla edes korva kiinni kaiuttimessa. Muitakin vaimennusarvoja toki löytyy.
Ensin väärinpäin ja sitten vielä hetken oikeinkin päin kytkettynä soundi oli erittäin outo. Pikkuhiljaa soundi on tässä illan myötä asettunut ja kun sain basson tasojakin sopivasti säädettyä, on suupielet alkaneet kääntyä jo hieman hymyyn.

Tämän kokeilun tarkoitus oli selvittää miten viiveiden säätö vaikuttaa käytännössä. Vaikutushan on siis suuri ja ns. lopullisen ratkaisun pähkäily jatkuu.
Tälläkin tullaan ihan hyvin toimeen- ainakin toistaiseksi.

Positiivinen yllätys oli nämä Rothwellit. Vaikuttavat varsin läpinäkyviltä, eivätkä lisäile omiaan soundiin. eli jos samankaltaisia ongelmia kohinoiden kanssa, voin suositella!
 
Back
Ylös