Raspberry Pi / Pi Musicbox / spotif

Pakko hankkia see uusin versio . Tää verkko-ongelma nyppii ,joka tuli taas . Joten ei tuu IP:tä kokelet sitten piuhalla tai ilman .



Pappa
 
Onko teillä kuvia siitä miten olette virittäneet/koteloineet nämä Raspberry toistimenne?

Edit: Vielä kiinnostaisi, oletteko lykänneet Vadelman perään Hifiberry version, jossa on suorat rca-liitännät vahvistimeen vai sen digiversion, josta lähtee koaksaali/optinen ulkoiseen dacciin.
 
Olisko muuten kellään Pirkanmaalla (tai miksei Stadissakin) toimivaa Rasperry settiä, missä toimii verkkolevyllä oleva musakirjasto ja Tidal? -Olisi erittäin mielenkiintoista päästä visiitille tutustumaan systeemin käyttöön ja toimivuuteen..
 
Mikä on tällä hetkellä paras DAC? Hifiberry, Allo Boss, Allo Kali+Piano, Audiophonics ES9028Q2M, ???
 
Olisiko nykyään allo digi one se kovin luuta juttujen perusteella. Ei tuota boss soitintakaan hirveästi haukuta.
 
Jos noihin Hifiberryihin etc. lisättäisiin jonkun tunnetun valmistajan merkki ja hieno pakkaus, minkähän hintaluokan laitteesta puhuttaisiin? Yritän suhteuttaa niiden laatua markkinoilla oleviin "valmiisiin" tuotteisiin.
 
Jos sisällä olisi edelleen harrastajavoimin tehty distro (tuskin edes onnistuisi) niin varmaan 300-500, jonkun boutique pajan tekemänä. Omalla toimivalla käyttiksellä lähemmäs 2k€. Eine verkkosoittimet mitään kultaa ja mirhamia sisällä. Isojen komponenttivalmistajien piirejä talon piirilevyllä.
 
Entä jos tarkastellaan vain noiden DAC-lisäkkeiden (analogue out-valmiudella) laatua, eli miten vertautuvat valmiisiin DA-muuntimiin?
 
Hiukan kiinnostaisi korvata tuo Chromecast Raspberryllä tms laitteella. Käytössäni on siis tuo sigussa oleva laitteisto. Vaihtoehtoja tuntuisi olevan perus Raspi usbilla, Raspi & Digi+ hattu, Allon Digi one player, Allon usbridge ja nämä sitten Schiitin pyllyyn kiinni. Tahi sitten tuollainen Allon soitin, josta löytyy dac, jolloin voisin varmaan luopua tuosta Schiitistä ja säästäisin rahaa.

Tuo Schiit Modi mb tuntuu ihan kelvolliselta laitteelta, mutta en mitään vertailuja ole tehnyt. Onkohan tuollainen dacillinen soitin yhtä hyvä, vai pitäisikö ottaa usb tai toslink yhteys. Toisaalta onko tuollainen erillinen usbridge sen parempi kuin Raspin usb? Kokeilemalla tietty selviäisi, mutta en kyllä viitsisi rahaa tuhlata useaan laitteeseen. Spottaria ja Tidalia kuuntelen lähes pelkästään ja välillä tietty Areenasta Avaruusromua.
 
No pistinpä tilaukseen tuon Digione playerin. Kahtotaan onko itselle sopiva härpäke.
 
Windows-PC joka mulla on ollut uPnP renderöijänä, korkkasi, ja päädyin kokeilemaan nurkissa lojunutta Raspberry 2B+:aa Volumio 2:n kanssa sen tilalla. Raspista signaali menee Singxer SU-1:n kautta Audiolabin M-DACille. Ensivaikutelma äänenlaadusta oli todella positiivinen - luultavasti johtuu juuri laitteen äänettömyydestä. Mutta sitten varsinkin kuunnellessa vähäeleisempää musiikkia hires-versiona, olen kiinnittänyt huomiota ikäviin häiriöihin. Noin minuutin-parin välein tulee sellainen pieni mutta ikävä "räpsähdys". Aiheuttaa myös Bitperfect testin epäonnistumisen DACilla.

Ensimmäisenä säädin buffereita - ei vaikutusta. Sitten siirsin kovalevyn NASsiin ajatuksena että USB-väylä ei kuormitu niin pahoin kun musiikki tulee verkosta. Ei vaikutusta. Laitoin palikat langalliseen verkkoon. Ei vaikutusta.

Netistä löysin pieniä viitteitä että ongelma saattaa olla arkkitehtuurissa, tai sitten NodeJS jolla Volumio on tehty, ei oikein pelaa Raspin kanssa yhteen. Ks. esim. https://github.com/raspberrypi/linux/issues/2215

Onko foorumilla kohtalotovereita, voisiko Rasp 3 olla parempi, tai jotain muita ratkaisuja? Vähän kutkuttelisi tilata Volumion oma Mini86 -laite, tai sitten Kiinasta/Amazonista suoraan joku vastaava (x86-arkkitehtuurilla oleva mini-pc). Toistaiseksi valjastin vanhan läppärin, jossa tuulettimet on hajalla, Volumio-koneeksi, ja pelaa kyllä hyvin, mutta saa nähdä kauanko kestää lämpöjä :D
 
Jos sä käytät raspia vaan rendererinä (ethernet äänikortti) etkä musiikkikirjastona, niin sun tapauksessa PcmStreamer voisi olla kokeilemisen arvoinen. Ilmeisesti se on saatu toimimaan myös Raspi 2:lla, vaikka olen itse ajanut sitä Raspi 3:lle. Mulla pyörii vastaavan USB-spdif konvertterin kanssa ja hyvin on toiminut.

PcmStreamer 0.95 beta1:
https://foorumi.hifiharrastajat.org...-tiki-corner?p=1953094&viewfull=1#post1953094
 
Viimeksi muokattu:
Suositeltaakas poweria raspi2:lle. Täällä palstalla jollain oli, oliko se puolalainen isompi poweri, jossa oli myös virtakytkin. Mutta en löydä viestiä enää. Mitä muita powereita käytätte?

Lähetetty minun PRA-LX1 laitteesta Tapatalkilla
 
Suositeltaakas poweria raspi2:lle. Täällä palstalla jollain oli, oliko se puolalainen isompi poweri, jossa oli myös virtakytkin. Mutta en löydä viestiä enää. Mitä muita powereita käytätte?
Mulla oli ainakin Tomanek-merkkinen virtalähde. Puolalainen hyvinkin. Tosin tällä hetkellä se on vaan pahvilaatikossa, kun mä pystyn nykyään striimaamaan suoraan vahvistimelle.
 
Kiitos tiedosta, se ei ollut ihan tuon näköinen mutta tuo on kiinnostava.

Lähetetty minun PRA-LX1 laitteesta Tapatalkilla
 
gapless spotify

Asensin (maksullisen ~16€) Exagear desktopin. Se on X86-emulaattori. Emulaattorin avulla sain Raspbianissa toimimaan Spottarin Linux version Raspberry pi 3ssa.

Kellottamattomalla kolmosella työpöytä vähän hidas, mutta itse haluankin käyttää tuota vaan headlessinä ja connect tuntuu toimivan kuin se junan vessa. Ainakin vielä.

Vähän joutui ohjeita soveltamaan, mutta mäkin sain tuon vajavaisilla taidoillani toimimaan.
 
Back
Ylös