Rasiajohdot, tee se itse.

kaksonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
27 616
Kaupunki
Korvessa
Jyväskylä on hieno paikka, mutta täältä ei löydy mitään. Toisaalta se on hienoa, voi tehdä kaiken itse. Noinhan ne harvat Ladat korjattiin siperiassakin entisen Neuvostoliiton aikaan, kun ei ollut rahaa-Eikä osia.

Tänään siis tein itse rasiajohdot Tietokoneen äänikortin sarjaportista. Kuvien taso ei ole hääppönen, mutta niitä on. Kaverini mainitsi, että Vinyl Enginen sivuilla oli juttua ko. asiasta. Kun sitten sarjaportin räjäytin, niin tajusin jo toisesta sarjaportista-Ensimmäinen satsi meni siis mönkään, ohjeitahan en tietenkään lukenut-Luetaanko niitä kun otetaan käyttöön uusi digiboxi, tv, tai jokin teatterivahvistin. Tässä on kuitenkin vähemmän toimintoja, selviät siis..

Ensin revitään portti tietokoneesta ja särjetään se. Vanhoissa tietokoneissa on noita kullattuja portteja (hyvälaatuisia). Lisäksi tarvitaan pihdit, sivuleikkurit, sakset ja laadukasta johtoa. Itse käytin DLS kaapelia jota on varsijohto ym. levysoitinkaapelit kauttaaltaan.
index.php

index.php


Sarjaporttista nypitään nastat pois. "Hauenleuat" otetaa pois taivuttamalla niitä.
index.php

index.php


[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Tee pätkät johdosta, lyhyet riittää. Valmis liitin näyttää tältä.
index.php


Purista johdot hyvin kiinni ja varmista vielä kerran.
index.php


Valmis johto näyttää tältä. Rinnakkain Linn Basik varren mukana tulleet "karkeaääniset" johdot ja itse tehdyt DLS karkeat johdot, hyvällä äänellä varustettuna.
index.php


Tosiaan aika jäykkää touvia samoin kuin AT rasiajodot jotka laitoin tuohon Basik varteen AT 440MLa:n johdoiksi.
index.php


[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Tärkeä huomautus; muista vaakata varsi uudelleen nollilla vaateriin ja aseta sitten ajopaino, johdot ovat eripainoisia.
 
No perskules. teit sen sittekin vaikka vähän epäilin ja estelin. Hyvä kun teit ja laitoit kuvat, niin tämmönen tyhmemepikin ymmärsi mistä oli kysymys. Enhän mää mitään tolkua saanut siitä puhelin keskustelusta. Käsitn kaikki väärin, niin kuin aina.
Pitäsköhän mun epäillä ja estellä sun kykyjä väsätä ja vaihtaa mun Vokkelin nokkahihna.
Ja mites se ääni?

Pekka Rötkönen
 
Nokkahihnan vaihdon jätän mieluusti niille jotka oikeasti osaa sen laittaa :D. En ole kuunnellut vielä mitään muuta kuin Stevie Ray Vaughanin Soul To Soul vinyylin yhden raidan. Muistat kyllä Pekka mikä ero oli kun laitettiin Audiomecaan AT- rasiajohdot noiden kuvassakin näkyvien ohuiden tilalle. Tällä kertaa ääni on lähes yhtä kirkas kuin noilla ohuilla, mutta ylemmät keskiäänet ei näillä DLS johdosta puretuilla pätkillä ole taaskaan niin karkeat. Basso-osastolla taidettiin saavuttaa parannusta eniten, eli kuiva mutta dynaaminen. Iskuissa huomattavasti parempi. En kerro nyt enempää, mutta totean kuitenkin sen että rasijohdot kannattaa vaihtaa aina kun asennat uuden/toisen rasian äänivarteen. Varmaan nuo varren mukana tulleet ohuemmatkin olisivat aivan yhtä hyvät, mutta ne on vain ajettu aivan jollekin muulle rasialle. Goldring on ilmeisesti tyyliltään lähempänä aiempaa rasiaa kuin AT 440MLa ja siksi johtojen vaihto ei tuonut niin suurta eroa kuin viimeksi toiseen varteen vaihtaessamme.
 
Tossahan ei ole muuta "ongelmaa" kuin et johtojen ollessa samanvärisiä, muistaa kytkeä ne oikein.

Pikkuhiljaa voidaan Sepolle myöntää kultainen DIY-vinyyliguru arvomerkki :)

T.JTH
 
jhyv sanoi:
Pikkuhiljaa voidaan Sepolle myöntää kultainen DIY-vinyyliguru arvomerkki :)

T.JTH

Tuossa olisikin ideaa. Nyt kun itsekin muistin jäsenmaksun maksaa niin ehdottaisin tuollaista vuosittaista kiertopalkintoa ansioituneelle harrastajalle ja arvonimen Guru mikä näkyisi tiedoissa. Myöhempinä vuosina näkyisi pelkästää esim. Guru -08, vähän niinkuin CV:ssä. Seppo olisi tuollaisen ansainnut.
Mutta mitä kiertopalkinnoksi?
 
Lisätään vielä yksi huomio. Kaapelin tulee olla todella ohutta ja kuitenkin hyvin suojattua. Minä valitsin tähän ensimmäiseen kokeiluun liian paksun johdon. Noitahan voi sitten tehdä lisää joskus.
 
Seppo on guru ja niitä miehiä, jotka selviävät luonnonkatastrofeista :) Tämä rasiajohtohomma on aivan uskomattoman hieno juttu.
 
Back
Ylös