Rasia-asiaa

mkutvonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
4 204
Kaupunki
Orimattila
Saattaapi olla, että kohta yksi keskeinen perheenjäsenemme - roo-jekt nimeä totteleva - poistuu keskuudestamme uuden perheenjäsenen tieltä. Nyt, kun pyöritin näyttäisi vaihtuvan olisi mukava kokeilla myös uusia rasiatuttavuuksia. Vaan suosituksia, kiitos.

Lähinnä itseäni kiinnostavat MM- ja MI-tyyppiset rasiat parin sadan euron luokassa, eli esim. Ortofonit ja varsinkin Gradot. Minkäslaista soundia esim. Gradon Silveristä ovat ihmiset saaneet? Kannattaako edes kokeilla, kun nykyinen on Dynavectorin 10X5?
 
Kyllä kannattaa kokeilla muitakin rasioita. Mulla oli hetken aikaa 10X5 ja se ei oikein sytyttänyt. Sen saundista tulee mieleen lähinnä CD. Mulla on Gradon rasioista The Reference. Se on erittäin hieno rasia, kunhan vain löydän sille oikean äänivarren. Saundi on paljon elävämpi ja kuunneltavampi kuin 10X5:ssä. Tällä hetkellä mulla on ollut rasiana Benz Micro Glider. Se on soundiltaan huomattavasti lähempänä Gradoa eli myös paljon elävämpi kuin 10X5. Glider vain kaipaa nyt pientä remonttia... Suurimman eron 10X5:n ja mun toisten rasioiden välillä tekee keskialue ja diskantti. Jotenkin vain 10X5:llä ei jalka vipota ja musiikki swengaa. Kliiniys vie musiikista ilon.
 
Kaverillani on gradon Gold joka vaikuttaa paljolti siltä kuinka Tapio kuvaili tuota Refeä/ Glideriä:- eläväinen rytminen sointi joka innostaa kuunteluun enempi kuin äänien pongailuun vaikka sekin onnistuu jos niitä haluaa tarkkailla.

Kokemukseni mukaan Ortofonissa on ehkä enempi slämmiä ja draivia, mutta sointi voi olla ohuempi ja yläpäästään päälle käyvä tuossa hintaluokassa..... mielestäni "raato" tuntuis tuohon verraten aidommalta ja kuunneltavammalta. Tietty kaikki riippuu koko setistä kuinka soi.


T.JH
 
Hyvä tietää. Olihan tuosta hifimaailman Michell+grado-testistäkin jotain tulkittavissa. Täytynee ottaa "raato" kokeiltavaksi. Oliko goldissa diskantti minkälainen? Oliko sibilantti-ongelmia tai kovuutta?
 
Homma hoituikin nopeammin kuin arvasikaan odottaa. Tuossa se nyt killuu, äänivarren päässä. Lupaavalta tuo ainakin kuulostaa. Josko se vielä hieman aukeasi tuosta, niin olisi aika täydellinen.
 
Mikäs Michell-Grado hifimaailmassa on? Mulle ei tänne vankisiirtolamaahan tule vielä Suomen lehtiä. Hifi-lehdessä oli aikoinaan Gyro-OL Silver-Grado the Statement -yhdistelmä Hermusen kokeiltavana. Mulla on sama setti, vain Grado on astetta alempi.
Mitkäs ovat Gradosta kokemukset verrattuna 10X5:een?
 
Grado Gold siinä oli kiinni.

Haastattelin ystävääni sen verran että hän kertoi "raadon" olevan melkoisen tarkka VTA:sta jota kannattaa rauhassa hakea. Hänellä painoa 1.5g ja Antiskate hiukka pienempi..... noin soi parhaiten hänen Projectillaan.... eikä huono olekaan.

Kun kuulin alussa tuon Goldin hänellä, oli sointi hieman karkea, lievästi suttuinen ja yläpäästään kirkas... noin 50 tunnin päästä sointi alkoi sävyttyä merkittävästi kokoalueella sekä aukesi paremmin saaden ilmaa soittimien väliin, tosin hän oli tehnyt samalla myös säätöjä soittamisen lisäksi. Mielestäni muutos oli melko iso positiiviseen suuntaan lähtökohtaan verrattuna.

T.JH
 
Tuo Tecnodeccihän siinä oli hifimaailmassa. Tosin siellä oli tuo Tecnoarm kiinni...

Raatohan kuulostaa harvinaisen vakuuttavalta. Pyysin Silverin testiin, kun sehän on vain isompitoleranssinen Gold. Tai siis oikeastaan toisinpäin; Gold on valikoitu Silver.

Diskantiltaan tuo alkaa nyt arviolta vajaan kymmenen tunnin soittelun jälkeen kuulostamaan oikein hyvältä, kovuutta ei juuri ole soinnissa. Bassotoisto on mainio, ja jopa hieman tukkoisemmilla levyillä on bassolinjojen seuraaminen helppoa. Ennen kaikkea tämä yhdistelmä ei tunnu juuri pitävän meteliä itsestään eikä äänellisistä yksityiskohdista, vaan antaa musiikin soljua. Detaljeja kyllä tulee läpi, mutta ne eivät tule liian pintaan. Läsnäolon tuntu parani myös.

"Vektorin" soundi on kyllä aavistuksen tarkempi, mutta tässä kieputtimessa tuo testiin saatu "raato" jää soimaan. Ehkä sitten joskus isommalla rahalla Reference-sarjaa tai Ortofonin Kontrapunkt, josta ei kyllä valitettavasti ole omakohtaisia kokemuksia.

Jos muuten etsii soitinta puolentoista tuhannen euron hintaluokassa, on yhdistelmä Michell Tecnodec + Rega RB250 + Grado Silver/Gold aika lyömätön. Ainakin jos haluaa kuunnella ensisijaisesti musiikkia kuitenkaan unohtamatta niitä detaljejakaan. Tai äänikuvaa.
 
Johan Kutvoska paukutti vähän mutta asiaa :) Tuohon ei ole lisäämistä paitsi tuosta Misukasta en mitään tiedä.

Mahtaakohan kellään olla tietoa/kokemusta millainen hyppäys äänellisesti ylöspäin saadaan noilla hiukka kalliimmilla puurunkoisilla ja paremmalla hionnalla olevilla rasioilla Goldiin verrattuna?? Mielestäni ainakin Parannus Grado Blackin ja Goldin välillä on merkittävä...... ja kyllähän hintakin triplaantuu.


T.JH
 
Tarkkuutta, elävyyttä lisää, hyvät akustiset instrumentit+laulu eikä tuolla sähköisesti vahvistettukaan huonosti soi. Kyseessä on mulla se halvin woody eli platinum ja parannus oli redistä sellainen, että mua ei jäänyt harmittamaan siirtyminen vaihtoneulattomaan ja isomman summan pulitus tiskiin.

Parina kevyt Maywaren Formula - efektiivistä massaa varrella nelisen grammaa, ja tuolla saatu noi gradon tanssitaipumukset pois, vipatusta esiintyy kahdeksan hertsin tuntumassa.

-Reko
 
Back
Ylös