Rakentamassa RCA johtoja tartteis kommentteja ja linkkejä

marko_j

Käyttäjä
Liittynyt
12.7.2009
Viestejä
148
Moi
Olen rakentamassa RCA johtoja ja nyt trvitsen kommentteja ja linkkejä RCA kaapeleista ja hinnoista.Cordial CMK 222 SW on käynyt mielessä edullisen hinnan puolesta,toiset ovat jopa kehuneetkin ko tuotetta.RCA liittimet ovat tiedossa.

Kiitos etukäteen
t-Jääskeläinen
 

Liitteet

  • picCMK222-p.jpg
    picCMK222-p.jpg
    3,3 KB · Katsottu: 607
En halua sotkea tuota mainiota Kaapelointi kuntoon: DIY -ketjua, joten avaudun täällä. En ymmärrä miksi nähdään vaivaa tehdä itse kaapeleita käyttäen "huonoa" kaapelia. Cordialia saa tehdastekoisena valmiinakin, kohtuullisilla liittimillä ja soundia kuvailisin karun neutraaliksi, eli ei paljon lämpöä. Asia on tietysti erikseen jos haluaa harjoitella tekemistä ja jos eri kaapeleilla ei ole eroa laitteistossa tai tarvitsee todella pitkät kaapelit, jolloin tulee kalliiksi käyttää jotain parempaa kaapelia. Kiitos ja anteeksi avautuminen.
 
^

Oisit nyt samalla kertonut sitten mikä on se parempi vaihtoehto.
 
Kerron sitten kun sen löydän, mutta muut ovat kehuneet mm. Niinimäen tuotteita ja kai sieltäkin edullisen pään kaapeleita löytyy.
 
Cordialin (kuten kaikki muutkin) mikkipiuhat ovat aika iso-kapasitanssisia, joten niistä tulee herkästi tumputtavat. Mullakin oli joitakin valmiita sekä itse kasattuja, mutta kaikki on pitänyt hävittää ja siirtyä koksuun. Nuo ovat jo niin hanurista, että vaativammissa tapauksissa mittaussysteemikin pitää kalibroida piuhan kanssa, jotta piuhan aiheuttama vasteheitto tulee kompensoiduksi.
 
Kiitos palautteesta,onko tuolta Niinimäeltä jotain erityistä kaapelia joka olisi hinta/laatu suhteeltaan erinomainen
 
Laita Niinimäen Kimmolle suoraan asiasta kyselyä. Hän osaa kyllä neuvoa monessakin tilanteessa. Itse olen kokeillut hänen tuotteitaan halvemmista lähtien ja joitan hieman arvokkaampiakin kokeillut. Tällä hetkellä Kimmon saa kiinni Soundworksista ilmeiseti, kunhan hässäkkä siellä päässä hellittää.
 
ATD:Kerro omat mielipiteesi noista halvemmista kompinaatioista aina kalliipiin saakka,mitä kaapeli vaihtoehtoja olet kokeillut?
 
Sohaisenpä minäkin tähän keskusteluun. Eli itselläni oli välijohtoina Taralabsin perus piuhaa (muistaakseni 40€/metrin pari), ne tumputtivat äänen. Kokeilin RapsuZ:n kanssa itse tehtynä useampia koaksiaali johtoja ja tefloneristeistä monisäikeistä hopeoitua kuparia. Viimeisestä tein yksinkertaisesti kahdella johtimella toistensa ympäri kiertämällä parin ja liittimet päähän. Oma settini on muuten aika pehmeä ja tuolla kierretyllä parilla sieltä sai kaivettua hieman särmää esille. Nuo muut koaksiaali kokeilut olivat sitten sitä perus taraa vain vähän parempia tai sitten muuten vaan samaa tasoa. Jos itse haluat tehdä, niin suosittelen kokeilemaan tuota kierrettyä paria, sen tarpeet saat metrin piuhoihin parilla kympillä, joten testaaminen ei tule kalliiksi ja noiden tekeminen ei kesta kuin hetken. Omaan laitteistoon tein kaikki välijohdot tuosta 16AWG paksuisesta johtimesta ja neutrikin muutaman euron liittimistä. Jos ei ole tarve tempoa jatkuvasti piuhoja irti ja takaisin noiden uskoisi kestävän ja toimivan siinä missä kalliimmatkin ja rahaa säästyy muihin hifi hankintoihin. Tietty häiriösuojaustahan tuossa ei ole, eli jos niitä on tarjolla niin nuo kyllä aika herkkään ne kuuluville poimivat.

Kannattaa lukea tuon kaapelikeskustelun loppu päätä jostain 30 sivusta eteen päin jos nuo kokeilut ja sen jälkeiset koaksiaali löydöt kiinnostavat. Niissä ei pelata isolla budjetilla jos kustannukset vähänkään haluat pitää kohtuudessa.

Titi

Tiedän etten ole vielä HC hifisti ja puhunkin siis aloittelijan ominaisuudessa ja kokemuksella. Kalliimpiin kaapeleihin en lultavasti koskaan tule tutustumaan rajallisen budjetin takia ja siksi pelleilen näiden budjetti narujen ja itse väkertämisen kanssa. Toisaalta itse on kiva näpertää.... :D

Ja lisäys heti perään... eli joo, tuo käyttämäni johdin paksuus on turhan järeä, kai. ajattelin tehdä varman päälle kun DACin anto on vähän 'mieto', niin ei katoa siitä sitten matkalla sekään vähä. Ja noita tarvikkeita löytyy Niinimäeltä, Vekoylta, Uraltonelta ja vaikka mistä eli ei ole mitään über spesifia kamaa.
 
marko_j sanoi:
ATD:Kerro omat mielipiteesi noista halvemmista kompinaatioista aina kalliipiin saakka,mitä kaapeli vaihtoehtoja olet kokeillut?

Hmm.. Mitähän kaikkea sitä on ollut.

Ihan ok perus juttuja mm. Tasker C208, Tasker C128, Cordial 222.

Mielestäni pykälää parempia, jotka sopii jo monelle ihan lopullisiksi kaapeleiksi ollut mm. Tasker C850, Canare Star Quad, Supra Biline, VanDamme 1 pair inst.

Pidempään käytössä olleita mm. Viablue NF-S1, Oyaide Across PA-2075, "helmiäis vailkoinen"

Edelleen käytössä cd-soittimen kanssa Oyaide Across 750.

Listaa voisi vielä jatkaa, mutta pitää nimet jostain kaivaa, kun ei muista kaikkia enään. Johtoja ollut sen verran monia, etten niistä ala nyt syvempää analyysiä kirjoittamaan, mutta kysy pois jos jotain tulee mieleen. Blogista saattaisi löytyä jotain arvioitakin ainakin osasta noista. Tai sitten olen kirjoitellut niitä johonkin kaapeliketjuun.

Liittimiä myös muutamia eri laatuja kokeiltu.
 
Niinimäeltä löytyi Taskerin C850,tilattu on ja kokeillaan tuolla,kiitos vastauksista
t-Jääskeläinen
 
tuli juuri tänään tehtyä tuosta tasker 850 johosta xlr-johdot systeemiini, liittimet tuli neutrikin kullatuilla pinneillä.
ääni on erotteleva, kuivan kiinteä.
sitten seuraakin kyssäri. muuttuuko kyseisten piuhojen ääni pienen sissäajon jälkeen, vai jääkö toi ääni tollaiseksi?
vakio piuhoihini nähden äänestä katosi jonkun verran elävyyttä. lähinnä laulu kuulostaa aika kuivalta
eikä avaudu kauniisti ilmoille.. ???
 
^
Taitaa monesti jäädä tuohon noiden johtojen osalta. Itselläni kyseiset kaapelit ovat telkkarin jatkeena.
 
jiikoo73: En ole koskaan kuullut Taskerin piuhoja omassa setissä ja nyt ei näköjään tarvitsekaan. Kiitos hienosta kuvauksesta.
 
Kyllä niillä aika pitkälle pääsee, mutta se raja tulee vastaan myös yllättävän nopeasti.
 
Moi,

asia on jälleen erittäin laitteistokohtainen. Tasker C850 on erittäin hyvä kaapeli runsautta uhkuvissa seteissä. Se on hieman ohuehko ja kuivahko joissain systeemeissä mutta kuitenkin vuosien ajan ollut se kaikkein suosituin. Sen soundi hieman pehmenee sisäänajossa mutta tuo tietty kuivakkuus pysyy etenkin keski-alueella. Sopiessaan se kuitenkin usein toimii erittäin hyvin..

Onhan noita piuhoja. Hittolainen soikoon kun lottovoiton voittaisin, en varmaan muuta tekisi kuin tilailisin kaikenlaisia naruja testattavaksi.. :D

-Kimmo-
 
täytyy nyt toista päivää kuunnelleena pistää kommenttia uudestaan.

tuntuisi tuo taskeri olevan" mun laitteiassa" erittäin analyyttinen ja kaiken paljastava johto ja todella häiriötön. tuo aikaisempi
kuvaukseni äänen kuivakkuudesta, on ainakin osin poistunut. tein kaverini kanssa soittimelleni ja päätteilleni eilen 3 X 2,5mm ulkokumikaapelistä virtajohdot ja johan alkoi lyyti kirjoittamaan.

tuo taskeri johto ja liittimet maksoin n. 20€, vanha johtoni ovh. yli tuhat eemeliä"nordost reference". jos nordostissa on aavistuksen elävämpi ääni, niin taskeri on kyllä muilta osilta tässä systeemisstä enempi mieleeni. ote toistosta on tiukempi ja erottelevampi.
menee ihan makuasioiksi, mistä pitää ja mitä painotuksia äänessä arvostaa, mutta kyllä nuo kumpikin johto on silmissäni aika
samalla viivalla. sillä erotuksella kuitenkin että hinta eroo on tuo tuhat rahaa.

lopuksi täytyy sanoa että kyllä itsetekemällä saa muutamilla kympeillä ihan ihmeitä aikaan, kunhan vaan onnistuu kohille omaan systeemiin
hyvin sopivat emmeet. suur kiitokset vielä pirkanmaan gandalffille "TRV" tien näyttämisestä ja innotuksesta :D
 
Niin ne ajat muuttuu. Nokian suuri piuhamies DIYttää. :D ;)

Itsellä on kanssa Tasker C850t tehtynä. Muistaakseni niissä on juu erotteleva, mutta olisko hiukan epäluonnollisen kolea ääni? Omassa tumpussa setissä se varmaan on ihan OK. Jaa niin missä setissä kun ei ole vahvistintakaan. :D

Ehdotuksia halvoille kelakaapeleille? Ja mitkä ovat nyt parhaita liittimiä kuin Biltemasta ei saa enää niitä hyviä? ;)
Cordial 209?
 
jiikoo73 sanoi:
lopuksi täytyy sanoa että kyllä itsetekemällä saa muutamilla kympeillä ihan ihmeitä aikaan, kunhan vaan onnistuu kohille omaan systeemiin
hyvin sopivat emmeet. suur kiitokset vielä pirkanmaan gandalffille "TRV" tien näyttämisestä ja innotuksesta :D

:D :D :D hehee- Ollos hyvä vaan
 
Back
Ylös