Rakennussarjoja julki - aaninen palaa DIY:n pariin

hoffa

Sepittäjä
Kaupallinen toimija
Hifiharrastaja
Liittynyt
11.2.2007
Viestejä
7 301
Kaupunki
Joensuu
Se mistä aloitettiin, on nyt tullut uudestaan eteen.

Pohdinnan ja järkeilyn jälkeen toimintaamme tullaan muuttamaan enemmän rakentajia ajatellen ja suurimmasta osasta tuotteistamme julkaistaan kasausohjeet sekä osapaketit tee-se-itse -hengessä. Ainoastaan passiivisin suodoin toteutettu lippulaivamme Metrik-kaiutin säilyy täysin kaupallisena.

Rakennussarjoista tulee kattavat tiedot nettisivuillemme sekä hyvät kasausohjeet. Toivomme malttia, sillä sivujemme päivitys, rakennussarjojen hinnoittelu sekä ohjeiden teko vie aikansa.



J.H. 12.10.2016
 
Ja onhan se aika kulunut, ja myönnetään, että varsin vähän on saatu tehtyä tämän asian suhteen.

Metrik DIY:stä on nyt kuitenkin toistaiseksi voimassa oleva hintakin sivuilla. 2750€ / pari sisältäen toimituksen Suomessa sekä nykyiset verot.

https://www.aaninen.fi/pages/fi/tuotteet/rakennussarjat/metrik-diy.php


Koteloita tekee Kuviopuu tilausten perusteella vaikka valmiiksi pintakäsiteltyinä. Vahvistinmoduuliksi voi valita halutessaan pienestä lisähinnasta tehokkaamman PWR-ICE250 mallin, mikä ottaa signaalin pienemmänkin tavoin balansoituna ja balansoimattomana analogina sekä AES/EBU:na, mihin kelpaa käytännön kokemukseni mukaan myös SPDIF ainakin pienemmän laadun omaavana digitaalisignaalina.
 
Keksiikö mies miniatyyri subbarille rakennussarjaa? 20x20cm ihan maksimi mitä saa lattia alaa viedä... Kaksin kappalein tuollaisia hakusessa
 
Sellainen voisi onnistua useammalla viisvarttisella ja pienemmällä PWR-ICE125 vahvistimella. Noin äkkiseltään omasta varastosta osat miettien. En kyllä ehkä uskaltaisi subwooferista tuossa tapauksessa puhua.
 
Lisäbassot hakusessakin. 30-35hz alarajataajuss riittää. Ei sitten ole tarjolla kuin kaiutin tasoinen lähtö. Useammalla elementillä sellainen elac 2000 sarjan klooni olisi maukas
 
Voiko vahvistimen sijoittaa erilleen lisäbassoista? Silloin riittäisi hyvin yksi kappale PWR-ICE125 moduuleja. Se on kaksikanavainen. Mites kotelon korkeus? Varmaan pitäisi olla jotenkin silmää miellyttävä?
 
Minä olen tarvittaessa kytkenyt kaiutintasoiseen signaaliin PWR-ICE -sarjan vahvistimen erillisellä vastusvaimennuksella. Yhden kilo-ohmin vastus sarjaan ja sen jälkeen 10 kilo-ohmin vastus rinnan. DSP:llähän tuommoisestakin lisäbassosta saa käskytettyä tarvittaessa enemmän irti.

Voin vilkaista LspCAD:lla sopivan kotelon, mutta en ala suuremmin prototyyppiä rakentamaan. Ehkä voin piirtää mittapiirrokset kotelosta myös.
 
Ei ihan sovi tämä Tonttumme sheikon toiveisiin, mutta bassoa sekin tuotttaa.

tonttu-3.png



Reilu 120 senttimetriä lakinkorkeutta ja tukevasti 2,8 metriä mahanympärystä 18-tuumaiselle Dayton Audion Ultimax-sarjalaiselle.




tonttu-7.png


Lisää kotelopiirustuksia myymillemme subwoofer-elementeille on tulossa.
 
Silleen rehellisesti myönnettynä totean, että ylläoleva Tonttukin jäi piirustuspinossa alimmaikseksi ja hautautui pois mielenkiinnosta. Kaikkihan nyt perinteisen refleksituuttaajan osaa itsekin suunnitella.

Nyt kysyn varovaisesti olisiko haisua kiinnostuksesta kardioidia lisäbassoa/subwooferia kohtaan? Rakenne hieman vastaava kuin Metrikeissä on ja ulottuvuuttakin kohtalaisesti alempia taajuuksia kohti. Aktiivinen kaiutin tietenkin. Yksi innokas minulla on jo listalla, mutta pähkäilen, että otanko tätä projektia sahanjauhoineen tehtäväksi. Elementtikustannukset eli rakennussarjan hinta tulee olemaan suolainen vaan mitäpä sitä ei hyvästä basson laadusta maksaisi. Osat minulla on jemmoissani ja kotelot ovat nopeasti kasassa. Ämpyilen vaan, että tointaakohan.
 
Viilasin hieman rakennusohjeideni hintoja, kun lopulta hoksasin niiden menevän tuotteina kirjallisuuden pariin ja siten verokannaltaan edullisemmiksi.



Yksi homma tässä tulikin niiden kanssa hooveriin ja pitää laittaa 3D-malleista julki STL-tiedostot, jotka aukeaa näppärästi suurimmassa osassa CAD-ohjelmista eikä aina tarvita nimenomaan käyttämääni PTC:n CREO:n ilmaisversiota.
 
Viimeksi muokattu:
Yksi homma tässä tulikin niiden kanssa hooveriin ja pitää laittaa 3D-malleista julki STL-tiedostot, jotka aukeaa näppärästi suurimmassa osassa CAD-ohjelmista eikä aina tarvita nimenomaan käyttämääni PTC:n CREO:n ilmaisversiota.


Ja nyt löytyy STL-tiedostot Imperial 2.0:ista, WatSubista ja LiteSubista jaettuina,



Rakennusohjeiden mukana tulee myös jokaisen osan mittapiirrokset PDF-tiedostoina.
 
Back
Ylös