Rakennetaan budjetti setti Gradient Revolutionien ympärille!!

JTS-Mobile

Käyttäjä
Liittynyt
27.3.2010
Viestejä
275
Kaupunki
Tervakoski
Tänään pääsin kuuntelemaan vahingossa ko. passiivi Gradient Revolution kaiutinta ja pissat meinas tulla isolla miehellä housuun :p

Joten seuraava päivitys tulee olemaan että vanha setti kokonaisuudessaan lähtee vaihtoon asunnon vaihdon yhteydessä ( toivottavasti kesä-heinäkuun vaihteessa)!

Nyt pitää ruveta suunnittelemaan uuteen kämppään olohuonetta noiden Revolutioneiden pohjalta :) ...mutta siihen tarvitaan hyviä ideoita, jolla pudjetti pysyy kasassa edes jollain tasolla!! Eli kaiuttimet + Max. 3000€

Olohuone tulee olemaan kokoluokassaan n. 20-30 neliötä, mahdollisesti kattoon sekä seiniin akustiikka levyä??

Musiikki skaala mitä tullaan kuuntelemaan on melko laaja - klassista, Celin Dionin kautta kevyeen Suomi poppiin!

1. Kummat aktiivi vai passiivi Revolutionit?
2. Integroitu vahvistin vai erillislaitteet? Hyödyt ko. kaiuttimien kanssa? (Suurin osa musiikista soitetaan Macbookin kautta tai iPodilta, eli DAC)
3. Mikä Cd?
4. Muuta huomioon ottamista/ehdotuksia esim tilan suhteen?
 

Testo

Käyttäjä
Liittynyt
22.3.2009
Viestejä
3 741
Kaupunki
Ylöjärvi
JTS-Mobile sanoi:
1. Kummat aktiivi vai passiivi Revolutionit?
2. Integroitu vahvistin vai erillislaitteet? Hyödyt ko. kaiuttimien kanssa? (Suurin osa musiikista soitetaan Macbookin kautta tai iPodilta, eli DAC)
3. Mikä Cd?
4. Muuta huomioon ottamista/ehdotuksia esim tilan suhteen?

1. Passiivit varmaankin alkuun. Aktiiveilla joudut investoimaan lisä päätteen.

2./3. Integroitukin ajaa ihan hyvin, kunhan vaan löydät sopivan omaan makuun. Vähentää laitekasaa sekä tarvittavia välijohtoja, ei siinä muuta hyötyä isommin ole. Bel Cantoa on käytetty ainakin onnistuneesti vahvistinpuolella. Ehkä myös cd-soitin samaa sarjaa??

4. Käytettynä löytää hyvää tavaraa tuohon budjettiin. Tosin siinä onkin hakemista, että löytää mieleisensä. Mutta BC:lla ei mene ihan metsään. Trigon on kanssa varteenotettava merkki....
 

Legis

Käyttäjä
Liittynyt
2.12.2009
Viestejä
13 193
1) ja 2) Passiivirevot ja XTZ Class A100 D3 integroiduksi vahvistimeksi. Tässä on myös mukana se tarvitsemasi DAC, niin ei tarvitse Ipodin/mäkin omalla dacilla soitella.

Huono vaihtoehto ei myöskään olisi jos Revolutioneiden kaltaisen äärettömän helpon dipolibasso + koaksiaali -ratkaisun tai jopa suoran revokopion rakentaisi itse. Elementeiksi esim. 2kpl Tandbang W8-1808 ja bassoiksi 4kpl Dayton Audio RSS315HF-4 tai 4kpl Peerless XXLS:iä (mikään ei estä laittamasta 15" tai 18" elementtejä, nämä ovat helppoja dipolissa). Epäilen, että elementit ovat Revolutionissa käytettyjä laadukkaammat.

3) Pitäydy Macbookissa + Ipodissa lähteenä, et tarvitse CD-soitinta mihinkään. Hommaa Macbookiin jokin ulkoinen usb-äänikortti, jossa on digitaalinen lähtö (opti/koksu), josta voit ottaa signaalin digitaalisena XTZ:n vahvistimen dacille. Äänikortin ei pelkkänä digitaalisen signaalin välittäjänä tarvitse olla kallis. Ja onhan sulla kai CD-asema siinä macissa? Se kelpaa hyvin cd-pyörittimeksi, joka vain siirtää ykköset ja nollat integroidulle, jonka dac purkaa signaalin.
 

JTS-Mobile

Käyttäjä
Liittynyt
27.3.2010
Viestejä
275
Kaupunki
Tervakoski
HMMM.. kovasti kehuttu jokapuolella tuota XTZ Class A100 D3 vahvistinta... itselläni tällä hetkellä ilmeisesti ko. laitteen esikuva Advance Acoustic PA305DA, eli ilmeisesti tuota ei olisi tarve vaihtaa?? Tällä hetkellä otan äänet ulos tuosta MacBookista Opisena ja siitä suoraan digi liitäntään tuonne vaffarin DA muuntimelle.. joten ei muuta kuin etsimään passiivi Revoja :)

Mikäköhän tarkoitus noilla REC-liitännöillä tuolla takana on?
 

Liitteet

 • MAP305DA.1.jpg
  MAP305DA.1.jpg
  18,5 KB · Katsottu: 1 288

Legis

Käyttäjä
Liittynyt
2.12.2009
Viestejä
13 193
Jep, turha vaihtaa vahvistinta AA:sta imo. Takapaneelista päätellen luultavasti samalta OEM-valmistajalta tulevat XTZ:n kanssa tosiaan.

Rec-liittimet ainakin XTZ:ssa antavat ulos signaalia, joka ohittaa voimakkuudensäädön; näin luultavasti myös AA:ssa.
 

AXA

Käyttäjä
Liittynyt
28.8.2009
Viestejä
65
Legis sanoi:
Huono vaihtoehto ei myöskään olisi jos Revolutioneiden kaltaisen äärettömän helpon dipolibasso + koaksiaali -ratkaisun tai jopa suoran revokopion rakentaisi itse..... Elementeiksi ...Epäilen, että elementit ovat Revolutionissa käytettyjä laadukkaammat.

Jep Jep :D
 

Niko

Käyttäjä
Liittynyt
26.2.2010
Viestejä
1 235
Kaupunki
Nokia
JTS-Mobile sanoi:
joten ei muuta kuin etsimään passiivi Revoja :)
Jaaha, tässähän alkaa markkinat kohta kuumentua. Itsellänikin on orastavasti tämä ajatus ollut mielessä...
 

miksin

Käyttäjä
Liittynyt
20.4.2007
Viestejä
6 747
JTS-Mobile sanoi:
...
4. Muuta huomioon ottamista/ehdotuksia esim tilan suhteen?


4: Osta pois ne passiivi-Revot, mutta käy koeponnistamassa Reference 3A:n Dulcetit ja Da capot, ensin. >:D )
Sen jälkeen annat pölyn laskeutua rauhassa vähän aikaa, ja alat kokeilla vahvistimia. Toi AA riittää aivan hyvin ens alkuuun, mutta aloitat muitten laitteiden koekuuntelut. Sitä mikä sun tapauksessa on paras vaihtoehto ei ratkaista huutoäänestyksellä täällä vaan siellä kuuntelemalla. Hyviä ideoita tosin täältä saattaa tulla.

( Ja IMO, toi jo ehdotettu hyvä ulkoinen äänikortti ei oo huono vaihtoehto. Ainakin mä ottasin ennen sen kun vahvistimen oman sisäisen. Ehkä pitäs jopa aloittaa niistä, EOS. Yleisesti ottaen, kokeile kaikkea paitsi siskoa ja kansantanhua, ja päätä asia sen perusteelta _miltä_se_sun_mielestä_kuulostaaa. Jos et mielestäs huomaa mitään eroa, tee ostopäätös muitten ominaisuuksien perusteella. Tai päätä olla ostamatta mitään, jos siltä tuntuu.
Mutta my5cents: tolla budjetilla katellaan jo sen verran AA:ta prempia vahvistimia ja äänilähteitä että kannattaa jo hiukan kokeilla eri vaihtoehtoja.
Toi tosin vähän pelottaa mitä sä sanoit klassisen kuuntelemisesta, jos yhtään taustamusiikkivoimakkuksia kovempaa aikoo kuunnella tarvittais sitten jo ihan oikea vahvistin. Hifihuoneella näyttäs olevan tarjolla Audiotason Solo-päätepari, mä kokeilisin ilman muuta niitä Revojen tai Refejen kanssa. ( JA vielä vaikka McCormak/Threshold-etunen mahtuis budjettiin :p ) )
 

oscars71

Käyttäjä
Liittynyt
28.9.2009
Viestejä
89
Moi,

Kohta 10 vuotta passiivirevot omistaneena ja varsin monet vahvarit kotona kuunnelleena/omistaneena sanoisin, että budjettivehkeistä (?) kannattaisi ainakin koekuunneella Rotelin D-luokan päätevahvistimet. Toinen kombo joka toimii erinomaisesti on Cyrus, jotka siis itselläni on, mutta siinä taas hinta vähän saattaa karata. Revot ovat nimittäin varsin tarkat vahvistinten suhteen. Yläpäässä pitäisi olla heleää ja nättiä ja alapäässä virtahirmua.

-o-
 

AXA

Käyttäjä
Liittynyt
28.8.2009
Viestejä
65
Oma kokemukseni on se, että kun vaihdoin kunnon esivahvistin + pääte komboon, sijoitin Revot oikein (vaatii ~1,3m min. takaseinään, kuten valistuneet kolleegat minua opasti toisessa thredissä), syntyi heleää ja nättiä yläpäätä ja ronskisti alapäätä.

Audionetin SAM ei mielestäni ollut huono vahvistin (2x100 8 ohm, 2x200W 4 ohm jne. eli kondensaattoreita piisasi), mutta en vain saanut sillä Revoja soimaan (minua miellyttävästi). Joten asia on täysin korvien välissä, toiselle riittää tietty taso ja toiset vaatii enemmän. Laitteiston vaihdon jälkeen vaan huomasin, kuinka hienot kailottimet Revot on.

Eli miettisin tuon sijoituskuvion ensin, löytyykö niille riittävästi tilaa ja sen jälkeen laitteistoa budjetin mukaan.
 
J

Jigsaw

Revoista aika vähän kokemusta mulla, mutta vastaan nyt kuitenkin.

Jos tehdään budjettisettiä, itse luultavasti ostaisin sen integroidu (oletetaan, että kuuntelupaikka ei ole se iso okt:n olkkari ja kuuntelutottumukset kovin kovaäänisiä) Audionet:n SAM V2:sta uskallan kyllä kehua, itse pidin sitä suuresti parempana kuin esim. KAV 300i Krelliä.. Mut asiat on taas makuasioita. - Jos tykkää nopeesta, ilmavasta, tosi puhtaasta soundista jossa aika kivasti kontrollia bassopäälle, Audionet lienee aika hyvä vaihtoehto. Mainitulla budjetilla on kuitenkin aika hankala löytää etunen+pääte+kaapelit settiä, joka tarjoaisi vastaavaa soundia..

Ja jos taas ollaan ns. budjettilinjalla, DAC ostoksille maun mukaan, esim. MuFi:n V-dac on melkeinpä liiankin hyvä hintaisekseen, joten kannattaa kuunnella sekin. Jos suurin osa musiikista kuunnellaan MacBookin / iPodin avustuksella, kannattaa miettiä hankkiiko lainkaan cd soitinta, vai esim. käytetyn vähän paremman DVD kieputtimen jolla voi katsella leffatkin.. (ja DAC:a hyödyntäen sitten kuuntelee sen musiikinkin)..

3000e budjetti siis riittäisi mainiosti vahvistin (käytetty) + DAC + (cd kieputin) + kaapelit kattaukseen..
 

SävynSäätäjä

Hifiharrastaja
Liittynyt
9.3.2008
Viestejä
3 656
Kaupunki
Espoo
oscars71 sanoi:
Yläpäässä pitäisi olla heleää ja nättiä ja alapäässä virtahirmua.
-o-

Joskus vision itse Revojen kanssa sellaista, että etuselta/tasonsäädölliseltä cd-soittimelta lähtisi putkipääte yläpäälle ja järeä trankkupääte bassoille. Onko tämä mahdollista passiivi Revojen kanssa, vai pitääkö olla aktiivit onnistumiseen? Tämähän ei kyllä anna mitään ehdotuksia, vaan lisää mahdollisuuksia entisestään, mikä ei helpota tilannetta yhtään. :)
 

SävynSäätäjä

Hifiharrastaja
Liittynyt
9.3.2008
Viestejä
3 656
Kaupunki
Espoo
Jigsaw sanoi:
Mut riittääkö 3ke enää tuohon?? - Ei.

Eikös ne mopot ole tehty karkaamaan käsistä? ;) Mutta tosissaan, jos tyytyy käytettyihin eikä panosta putkipäätteeseen niin kauheasti, niin esim. omalla kalustollani ei menisi montaa satasta yli. Sama budjetti mahdollistaisi vielä paljon enemmän potkua basso-osastolle laadukkaalla päätteellä, jos mieli tekisi. Mutta onko tuo sitten käytännössä mahdollista, esim. päätteiden tasojen säädöt toisiaan vastaaviksi jne., sitä en tiedä. (Kallista johdotusta en ole nyt tähän laskenut mukaan.)
 

holpoti

Hifiharrastaja
Liittynyt
20.12.2006
Viestejä
1 952
Kaupunki
Espoo
SävynSäätäjä sanoi:
Joskus vision itse Revojen kanssa sellaista, että etuselta/tasonsäädölliseltä cd-soittimelta lähtisi putkipääte yläpäälle ja järeä trankkupääte bassoille. Onko tämä mahdollista passiivi Revojen kanssa, vai pitääkö olla aktiivit onnistumiseen?
Sorry OT.
Kyllä tuo mahdollista on, eri asia onko lopputulos kuitenkaan parempi sitten loppujen lopuksi.
Kokeilin omalla setilläni biampingia(jako 600hz) yläpää putkilla ja alapää trankuilla(Rotel). Onneksi herkemmässä trankussa on tasonsäätö, sai volyymit tasattua. Lopputulos oli sanotaanko ristiriitainen...suurin ongelma oli vahvareiden erilaisessa stereokuvassa. Putkessa se on syvempi ja leveämpi. Trankku soi vielä suttuisemmin tehden varsinkin pianon, kitaran ja basson vaikeammin seurattavaksi.
Toki voisi toimia, mutta pitäisi löytää suurinpiirtein samanlaisella imagella soivat vaffit. Riippuu tietty myös jakotaajuudesta. Jos 100hz paikkeilla kahden erilaisen pääteen käyttö voisi toimia paremmin, tää nyt on kylläkin ihan mutua :)
Jaa revoilla jako on 200hz...
 

JTS-Mobile

Käyttäjä
Liittynyt
27.3.2010
Viestejä
275
Kaupunki
Tervakoski
Kiitos kaikille paljon hyvistä neuvoista.. jotenkin nuo Rotelin laitteet miellyttävät silmää, mustaa ja hopeaa :p .. Old Scool ja massiivisia laitteita!
Eli jos rupean kyttäämään näitä käytettynä, niin mitä Rotelin malleja suosittelette päätteeksi/päätteiksi, entä etuseksi?
Voimaaaaa alapäähän ja heleyttä ääneen, kuten oscars71 vinkkasi!

Vanhan AA.n putki etusella varustetun CD.n voisi jättää hoitamaan levyjen pyöritystä, Rotelin etunen sekä molemmille kaiuttimille omat tuhdit päätteet tai järeä 2x pääte??

Putkia kovasti kehutaan ääneltä leveiksi ja syviksi, mutta olisiko niissä mitään järkeä?

Mitä olette mieltä esim Vincentin erillis-sarjasta.. hinnat olisivat maltillisia??
 

hatiol

Käyttäjä
Liittynyt
15.8.2006
Viestejä
434
5.1 vahvarilla biampattuna.

Niissähän on mahdollisuus säätää etu- ja takakavien voimakkuudet toisistaan riippumatta. (asetuksissa)
ja mastervolyymi toimii normaalisti volanupista.
Jakajalla sama signaali pääkanaviin ja takakanaviin.
Pääkanavat bassoja ajamaan ja takakanavien vahvistin yläpäitä.

Onko joku syy miksi moinen ei toimisi?

Kuvittelen tuon onnistuvan. Kaipa sillä sitten Revojakin ajaisi?
 

Tawe

Hifiharrastaja
Liittynyt
12.9.2006
Viestejä
13 277
Kaupunki
Kuopio
JTS-Mobile sanoi:
Kiitos kaikille paljon hyvistä neuvoista.. jotenkin nuo Rotelin laitteet miellyttävät silmää, mustaa ja hopeaa :p .. Old Scool ja massiivisia laitteita!

Ovat muuten yllättävän kepeitä ja ohuesta rämisevästi pellistä kyhätty värkkejä, eikä mitään tekemistä old schoolin kanssa, IMHO... ns. tavallista perushifiä.
 

JTS-Mobile

Käyttäjä
Liittynyt
27.3.2010
Viestejä
275
Kaupunki
Tervakoski
En ole luonnossa päässyt hiplaamaan, mutta tarkoitin tuolla Old Scoolilla sitä että kun nykyään kaikki on kovin sivistyneen kokoisia esim.Cyrus..
Näissä vanhan mallin massiivisissa laitteissa on jotain :p
 

Liitteet

 • rotel4.jpg
  rotel4.jpg
  44,4 KB · Katsottu: 5
 • Rotel1.jpg
  Rotel1.jpg
  49,2 KB · Katsottu: 3
 • 100rotel.1.jpg
  100rotel.1.jpg
  22,9 KB · Katsottu: 546
Ylös