Radion kuuluvuus?

Renny

Käyttäjä
Liittynyt
22.11.2007
Viestejä
21
Mitä tehdä kun radio kuuluu huonosti? Radiona on Sonyn RDS S-TS370 liitettynä Nadiin vaan ei tahdo kaikki kanavat kuulua kunnolla kuten Radio Rock tai Iskelmä Radio. Ylen kanavat kuuluvat normaalisti ja Ruotsin, paikkakuntana Rovaniemi. Radio on liitetty keskusantenniin vaan siitä ei ole apua. Kokeiltu on viritinvahvistinta eikä silläkään kunnolla kuulunut eli sama vika. Eli häiriöitä, suhinaa ja äänen katkeilemista. Tosi ärsyttävää... :mad: Sain "teininä" allergian kähisevistä lälläreistä. :D Onko niin että tuollaiset virittimet on vaan epäherkkiä verrattuna esimerkiksi autoradioihin vai voinko virittää sellaisen antennin että kuuluu häiriöittä vaikka iskelmäradio. Vika keskusantennissa ilmeisesti vai jossain muualla? Mitä tehdä?
 
Kärsin samasta riesasta Järvenpäässä Grooven suhteen. Mulla on myös keskus antenni. Ratkaisu= ostin vinyylisoittimen ja siirsin virittimen eläkkeelle. Etäisyys lähettimeen on taloyhtiöllä liian pitkä ja mulla vielä sähkörata kiusaa.
 
Välttämättä se taloyhtiön antennista saatava signaali ei ole paras mahdollinen. Ekä kannattaisi kokeilla erillistä omaa antennia. Oma antennia pystyy myös suuntamaan ja etsimään sen tietylle kanavalle optimaalisen antennin paikan. DIY-versiolla sen antennin voi virittää jopa juuri tiettyä kanavaa ajatellen.

Toinen asiaan vaikuttava tekijä voi olla nykyisen antennijohtosi liittimet. Useimmissa (jos ei jopa kaikissa) muovikuorisissa liittimissä on se paha vika että maadoisuoja on epätäydellinen siinä liittimen kohdalla. Hanki kunnon metallikuoriset liittimet ja vaihda ne johtoosi. Ero saattaa huonoissa olosuhteissa olla merkittävä. Nuo muovikuoriset kyllä kelpaa kun signaali on tarpeeksi hyvä.

Kolmanneksi noissa viritimissä vaan voi olla isojakin eroja. Vaikket ole kahdella kokeiltuasi saanut kunnon signaalia, niin joku kolmas saattaisi olla parempi.
 
Kiitoksia vastauksista! Nyt rakentelin vanhasta antennipiuhasta pitkän "lapamadon" jolla nyt jollain tapaa kuuluu häiriöttömästi. Välillä. Vika näyttäisi olevan tuossa keskusantennissa minun silmin "kuultavilla". Tuleekohan sinne edes johtoa?
Joskus olen lukenut optimaalisen "lapamadon" johtojen välimatkan jostain?
 
Netti on pullollaan antenninrakennusohjeita. Itse tehdyssä on semmoinenkin etu, että sitä voi virittää juuri itsellä huonosti kuuluville taajuksille sopivaksi.
edit. siiinähän jo jotain tulikin..
 
Sama itse rakentelu taitaisi olla itselläkin edessä. Nimenomaan Radio Rockia kuunnellessa taustalla kuuluu semmoista kurlutusta ja ääni toistuu muutenkin huonosti. Ja keskusantenni on mullakin käytössä. Osavaikutin on varmaan myös, että johto pistokkeesta laitteeseen on tolkuttoman pitkä (10m).
 
Back
Ylös