Radio vanhukselle

lehtk

Käyttäjä
Liittynyt
15.2.2007
Viestejä
3 897
Kaupunki
Kerkkoo
Tämä kysymys kuuluisi oikeastaan osastoon harrastuksen lopputaipaleella ....

Tarvittaisiin radio ja kaukosäädin henkilölle, joka on käytännössä liikuntakyvytön ja sokea. Radio on lähes ainoa ajankulu. Käsivoimat ja ulottuvuus riittävät vain kaukosäätimen käyttämiseen, ei itse radioon. Kaukosäätimessä riittää voimakkuuden säätö. On/off olisi hyvä, mutta ei välttämätön, koska volyymin voi hiljentää. Kaikki muu häiritsee ja on vaarana, että sählää asetuksia. Käytännössä tarvitaan vain yksi kanava, radio peili.

Radion olisi hyvä olla kompakti, pitää olla asemien esivalinta ja siis kaukosäädinmahdollisuus, pitää toimia verkkovirralla. Parempi kun siinä ei olisi cd-soitinta tms, ei irrallisia kaiuttimia, monokin riittää. Tällaisia tuntuu olevan vaikea löytää. On kokeiltu myös kaikenlaisia taskukokoisia radioita, mutta ne eivät ole toimineet.

Tivolin malleista yksinkertaisimmat eivät käy, mutta iYiYi (nerokas nimi!) saattaisi olla mahdollinen, vaikka siinä onkin tarpeettomia ominaisuuksia. Kaukosäädin on hankala, käytännössä mahdoton, kuten jokseenkin kaikissa laitteissa.

Mutta Clas Ohlsonilla näyttää olevan pieni ohjelmoitava kaukosäädin isoilla painikkeilla. Se on tarkoitettu lähinnä TV/digiboksi-käyttöön, mutta jos se on ohjelmoitava (=oppiva), niin luulisi sen käyvän muuhunkin.

Mitä muita ideoita tai kokemuksia löytyisi?

KL
 
Sangean WR2. Annoin äidille ja siitä on jo vuoden hyvä kokemus. Pähkinäpuinen versio on vieläpä erittäin kaunis ja siististi viilutettu. Ääni on hieno.

Sopii kaikenikäisille! :) Kaukosäätimessä on sopivan vähän suuria painikkeita. Kaikki oleellinen kuitenkin, mm. 5 pikavalintaa. Itse kaukosäädin on kuitenkin kortinohut, pieni ja kevyt. Yllätyksekseni äiti reumaisilla huonoilla käsillään käyttää kaukoa vaikka olisi radion vieressä. (Tosin kyllä hän tekstareitakin naputtelee kännykällä ja ajelee autoa. On jonkin verran jo ikää kuitenkin, s. 1929. Suuttuisi jos vanhukseksi sanottaisiin!)

http://www.google.fi/search?q=Sange...&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a Missä kuvassa on 'antenna', lukee sitten toiminnassa esim. 'peili'.

Tilasin sen tuolta: http://www.thiecom.de/seite/1/klangstarke-radios.html "silver"
 
K J Manner sanoi:
Sangean WR2.

Kaukosäätimessä on sopivan vähän suuria painikkeita.

Tilasin sen tuolta: http://www.thiecom.de/seite/1/klangstarke-radios.html "silver"

Kiitokset vihjeestä, tilasin ja sain. Kaukosäätimeksi otettiin Clas Ohlsonilta löytynyt 'vaarimalli' isoilla painikkeilla. Painikkeet ohjelmoitiin juuri niille toiminnoille, joita tarvitaan. Tuntuu toimivan!

KL
 
Sisäinen tai ulkoinen antenni valitaan käyttöön kytkimestä takaa. Usein riittää sisäinen - ainakin täällä ruuhka-Suomessa.
 
Back
Ylös