Radio Rock top 100 levyt - keskustelu

milesdavis sanoi:
Mutta mitä ihmettä Alanis Morrissette tekee tuossa joukossa? :D

Nyt ei ymmärtänyt, siis onko se mielestäsi huonompi vai parempi kuin muut? :)

Oli se ainakin ilmestyessään suosittu, yksi maailman myydyimmistä levyistä vieläkin. Alanis ja Cranberries oli ihan virkistäviä ehkä siksi, koska saatiin naislaulajia vaihteeksi. Eli Alanis oli jotain uutta, toisin kuin tuolla listalla vaikka Ozzy, Kissin Lick it up tai Metallican surkeat hollywood-levyt Load ja Reload (Master of puppets on kuitenkin hyväksyttävällä paikalla). Heviähän naiset alkoivat kuuntelemaan Metallican mustan levyn ilmestyttyä (esim. siivousmusiikkina). Mielestäni Suomessa hevi on turhankin suosittua, mutta kansa päättää. Radio rock tulee ärsyttämään kohta yhtä paljon kuin Radio Nova, jos jatkavat nykyistä linjaa. Smoke on the water, Holy Diver...samaa tuttua ja turvallista tulee melkein tauotta.

Hifi ja hevi ovat myös aika ristiriitainen yhdistelmä. Hankitaan kalliita säröttömästi toistavia laitteita, ja sitten laitetaan soimaan pelkkää säröä. Nykyisin vielä kompuroitua ja täysin tyylitajutonta kitaran täysillä runkkaamista. :)
 
Cranberries olisi mielestäni listalle sopinutkin, mutta Morrissettehan nyt on tehnyt sellaista huttua elämänsä aikana, että tuo yksi pikku hittilevy ei tilannetta pelasta ;) Monta naista olisi voinut listalle laittaa, jos lähtökohta olisi hieman avarakatseisempi. Kate Bush, Tracy Chapman jne. Mutta ei nyt Alanis Morrissettea herran tähden :D
 
Mutta tässähän ei kysytty parhaita musiikkiuria tehneitä artisteja vaan parhaita levyjä. Silti olen samaa mieltä kanssasi. Jos Morrissette on listalla jotain epämääräistä naiskiintiötä täyttämässä niin ei edes tuolla levyllä ole mitään jakoa vaikkapa Kate Bushin, Patti Smithin, Aretha Franklinin tai Nina Simonen parhaita levyjä vastaan.
 
Ibanez sanoi:
Omistan muuten 99 noista top 100 levyistä.

Jos pistää yv:llä sen puuttuvan(siis nímen, eli arvaa sen. Levyä en tarvitse)+ yhteystiedot, niin saa suklaalevyn postissa :D

Veikkailtu on Alanista, mutta se on hyllyssä. Onhan mulla emäntä. Ja ei se huono levy ole sekään.
 
Ibanez sanoi:
Veikkailtu on Alanista, mutta se on hyllyssä. Onhan mulla emäntä. Ja ei se huono levy ole sekään.

Tulet saamaan minulta tänään korkeintaan 99 yksityisviestiä... :D Ei vaan, mun arvaus oli väärä. Kuunteleehan Alanista naiset ja Syntax Error -Mika :D
 
^ :D
Oi, kuuntelisin kyllä, mutta mulla ei ole valitettavasti vielä yhtään Alaniksen levyä. Lick it up kyllä löytyy vinyylinä (noin kerran kuunneltu mintti-helmi), joten voin tuoda sen sulle samalla, kun otan lainaan sulta niitä Alaniksen levyjä. :D On se hyvä, että olet tutustunut niihin. Sulla varmaan on jo kyllä toi Lick it up -klassikko, niin käviskö sitten Kake Randelin? Toi Radio Rockin lista on jo niin mainstream, että Kake on nyt ihan uberhot alternative!

Menee taju!
http://www.youtube.com/watch?v=HcOo-CfSee0
 
Kakehan on kingi! :D

Edit: Mika mä kostan tämän, se kauhea biisi jäi pyörimään mun päähän :mad:
 
Kaikki tämmöiset listat ovat tietenkin subjektiivisia, objektiivista taiteen mittaa ei ole olemassakaan - jollei sitten myyntilukuja pidetä sellaisina. Mutta ihan perspektiivin vuoksi laitan vähän infoa eräästä listauksesta joka ei ole tehty raskaan rokin näkökulmasta kuten pari tässä ketjussa tullutta listaa. Lista on MOJO-lehdestä elokuulta 1995, löysin lehden hyllyn perukoilta jämälaatikosta. Lista on nimenomaan "asiantuntijalista", siis toimituksen lista, ei lukijaäänestyksen perusteella laadittu (sellainen olisi ollut takuulla aivan erilainen kuin tämä). Kaikkia en jaksa tähän kirjoittaa mutta tässä osa:

100. Robert Wyatt: Rock Bottom
99. Led Zeppelin: IV
98. Iggy & the Stooges. Raw Power
97: The Zombies: Odyssey & Oracle
96: Led Zeppelin: Physical Graffiti
95: Muddy Waters: Hard Again
94: The Smiths: The Smiths
93: Todd Rundgren: A Wizard, A True Star
92: Dusty Springfield: Dusty In Memphis
91: The Kinks: The Village Green Preservation Society
90: Steely Dan: Gaucho
89: Frank Zappa: Hot Rats
.
.
.
30. The Doors: The Doors
29. David Bowie: Ziggy Stardust
28. Captain Beefheart: Trout Mask replica
27. The Beatles: Rubber Soul
26. The Rolling Stones: Beggars Banquet
25. David Bowie: Hunky Dory
24. The Beatles: Abbey Road
23. The Clash: London Calling
22. The Sex Pistols: Never Mind The Bollocks
21. David Bowie: Station to Station
20. Stevie Wonder: Innervisions
19. The Beatles: The Beatles (siis Valkoisena Tuplana tunnettu pläjäys)
18. Joni Mitchell: Blue
17. Television: Marquee Moon
16. The Stooges: Funhouse
15. The Band: The Band
14. Jimi Hendrix Experience: Electric Ladyland
13. Steely Dan: Countdown to Ecstacsy
12. Jimi Hendrix Experience: Are You Experienced?
11. Love: Forever Changes
10. Patti Smith: Horses
9. The Velvet Underground: The Velvet Underground (eli se banaanilevy)
8. Bob Dylan: Blonde on Blonde
7. The Rolling Stones: Let it Bleed
6. Marvin Gaye: What's going on
5. Bob Dylan: Highway 61 Revisited
4. The Rolling Stones: Exile on Main Street
3. The Beatles: Revolver
2. Van Morrison: Astral Weeks
1. The Beach Boys: Pet Sounds

Minusta tämä lista kepittää ihan 6-0 tuon avauspostauksen hevilistan, ei siksi että tässä listassa olisi levyt jotenkin "oikeassa" järjestyksessä vaan siksi että tässä listassa on naurettavia roskalevyjä tyyliin Linkin Park/Korn/Rage Against The Machine paljon vähemmän. Mutta tämäkin on vain minun subjektiivinen arvio...anyway autiolle saarelle ottaisin ilman muuta mieluummin sata MOJON listan levyä kuin avauspostauksen listan sata levyä. Saisin yksinkertaisesti loistolättyjä mukaan enemmän.

Muitakin listoja olen nähnyt vuosien varrella erilaisissa lehdissä. Joskus 1980-luvun puolivälissä New Musical Express laittoi ykköseksi Marvin Gayen What's Going Onin ja kakkoseksi Van Morrisonin Astral Weeksin, lisäksi top tenissä oli ainakin pari Dylania (Blonde on Blonde ja Highway 61 Revisited), Televisionin Marquee Moon ja taisi siellä vielä olla Tom Waitsin Swordfishtrombones. Muissa äänestyksissä olen vuosien varrella eri lehdissä nähnyt kaikkien aikojen ykköseksi laitettavan ainakin seuraavat levyt:

The Smiths: The Queen is dead
The Beatles: Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band
Radiohead: Ok Computer
Nirvana: Nevermind

Toistettakoon: yhtä objektiivista, oikeata tapaa kasata tämmöinen lista ei ole.
 
Toi on niin hyvä lista että haluaisin nähdä kokonaan. Tietää sitte mitä levyjä vielä pitää ostaa :) (patti smith jeejee)
 
Todellakin Patti Smith jeejee! Ja Funhouse jeejee! Ja Marquee Moon jeejee! No mä laitan jossain välissä sitten noi loputkin lätyt näkyviin jos kerran haluat mutta nyt ei ehdi kun pitää lähteä kauppaan joulupöytään apetta ostamaan...
 
Tuo Kronoksen lista on varmasti juuri sellainen jonka tekee joukko sofistikoituneita nyt, 60 vuotiaita herrasmiehiä joille heavy ei ole rockin yksi olomuoto. :D Kuten sanottu, ei ole mitään objektiivista listaa, musiikkissa ylipäätään missään asiassa. En tunne noista montaakaan, mutta tuleehan tuosta mieleen monta asiaa. top 30:ssa ei Zeppeliiniä? Ai niin, siinä oli jotain takaperoista messagea. :D Mikä hitto on Television? :p
 
Mitä elämyksiä onkaan vielä edessä jos ei tuolta listalta kaikki ole tuttuja. Olen kateellinen (ja mars Alspe kirjastoon tutustumaan Musiikkiin!).
 
Onhan nuo listat kuin yö ja päivä kyllä :D. Toinen on tosiaan vanhojen setien rocklista ja toinen vähän nuorempien hevilista. No jokainen voisi tehdä oman listansa mutta mukavahan noita on lueskella :).
 
lator, tokihan mä tiedän tuosta listalta Rollarit ja muut, mutta meinasin etten tunne levyjä mitenkään läpikotaisin. Rollarit, nevö höörd :D

Onko kaikki tuossa listalla rockkia edes? Muddy Waters, Dusty?
 
radio rock ja kronos listat hyviä molemmat. aivan hyvin vois vääntää 100 erilaista top 100 listaa.
 
Back
Ylös