Radio-ohjelman tallentaminen

ilkkako

Käyttäjä
Liittynyt
19.2.2007
Viestejä
141
Haluaisin tallentaa Ylen ykkösen musiikkiohjelmia, kun lapsiperheessä ei oikein saa rauhassa kuunnella RSO:n livekonserttia klo19. Virittimessäni on vain yksi ulostulo ja eikä vahvistimessakaan ole tape monitoria (pre outit on, mutta niistä ei taida olla iloa?). Jollekin digitallentimelle (mp3, iPOD, etc) tallentaminen, laadun pahemmin kärsimättä, olisi kätevää. En siis omista tuollaistakaan. Tietokoneen haluaisin pitää poissa kuvioista käytännön syistä.

Eli meneekö vahvistin vaihtoon vai voiko tallentimen kytkeä jotenkin nykyisen setin väliin? Voiko noihin Ipodeihin tai vaikka digisanelimiin edes tallentaa suoraan analogiliitännän kautta? Ylen klassista DVB kanavaa voi toki tallennella digiboksin levylle, joskin äänenlaatu hieman kärsii tullessaan ulos tuosta Samsungista (en siis omista erillistä DAC:ia), ja halajamani livekonsertit tulevat YLE 1:ltä. Ja TV:n käyttäminen turhauttaa osana äänentoistoa (TV ja boksi päälle, kirjastosta oikea raita, TV pois päältä, kuuntelua, TV takaisin päälle, uusi raita, TV pois päältä...).
 
RCA-muotoisen ulostulon voi helposti jakaa kahdeksi adapterilla.
 
Onko sinulla tallentavaa digiboksia?
Sillä tuo onnistuu parilla napinpainalluksella.
 
Itse tallennan radio-ohjelmia viikottain. Tallennukseen käytän kannettavaa minidisc-soitinta
ja keittiön pöytäradiota, jossa on hyvä stereoviritin ja laadukas antennisignaali.
Kannettavan soittimen voi sitten kiikuttaa kuuntelua varten minnehyvänsä, liittää se stereoihin tai
kytkeä siihen kuulottimet ja lähteä lenkille. Tai kuunnella keittiössä jos ikuinen
tiskivuoro on päällä.
Minidisc -laitteita luulisi löytyvän edukkaasti osto- ja myyntiliikkeistä, vanhentunut media kun on.
 
No enpäs itse tuota minidisciä tajunnut... Olishan tuo pitänyt tajuta... Vielä vuosituhanteen vaihteessa minidisciltä ajeltiin monessa teatterissa äänet, kun CD oli hankala ja hyppivä eikä tietokoneisiin luotettu täysin.

Kiitos siis vinkistä. Lienee toimivin vaihtoehto. Täytyypä katsoa mistä tuollaisen voisi hankkia. Ja eikös tuo ole äänenlaadultaankin aika moitteeton?

Ja nyt se tyhmä kysymys: Jos haaroitan RCA:n virittimeltä vahvistimelle ja pistän toiseen haraan minidiscin, niin kärsiikö signaali vai tuleeko kumpaakin haaraa pitkin ulos täyttä laatua?
 
Nostoa vanhalle ketjulle...

Löysin http://www.thomann.de/fi/tascam_gt_r1.htm laitteen tallentamisongelmaani. Äänitysominaisuudesta ja kunnollisesta kiinteästä mikistä olisi vielä hyötyä töissäkin. Onko täällä muusikkoihmisiä, joille Tascam olisi tuttu?

Ja uusintana vielä: Jos rca:n haaroittaa, niin miten signaalin käy? Heikkenee?
 
ilkkako sanoi:
Jos rca:n haaroittaa, niin miten signaalin käy? Heikkenee?

Riippuu siitä mitä siellä eri haaroissa on. Jos tuloimpedanssit ovat riittävän korkealla vielä rinnankytkettynäkin, ei vaimenemista yms pitäisi juurikaan ilmetä. Jotkut laitteet tosin osaavat olla ikäviä ollessaan poiskytkettyinä (oikosulkevat ottonsa yms) joten tarkista asia virrat päällä ja virrat pois.

Niin ja itse ajattelin hoitaa tuon satunnaisen radio-ohjelmien taltiointitarpeen jotensakin näin:

index.php
 

Liitteet

  • reelng.JPG
    reelng.JPG
    69,4 KB · Katsottu: 149
Eräässä suomalaisessa musikaalisia tuotteita myyvässä kaupassa on Revoxin B77 kaupan kohtuuhintaan.
sillä taltioituu kaikki tarvittava. Riittävällä laadulla!

--
 
Noi TEACin kelapelit on siinä mielessä kivoja, että niihin saa kohtuuhintaisia palikoita aika hyvin edelleenkin, toisin kuin moniin muihin. Classic Audiolla on ollut satunnaisesti huollettuja yksilöitä tarjolla, eikä hinnat päätä huimaa.
 
Olishan mulla yks Teacin A-2300S, joka kaipais ilmeisesti uusia releitä ja hieman säätöä... Se kun perhana vaan kelpuuttaa pelkkiä pikkukeloja... Tommonen isokelanen (/tissinen?) olis namu. Sais nauhaa paremmin. Kukas näitä osaisi huoltaa? Ilmeisesti äänipäät ovat hieman poissa säädöistään, kun toinen puoli kuuluu hieman yli hiljaisissa kohdissa.

Tuo Teacci, mikä minulla on, on muuten A-luokan kunnossa noin muuten, ja ollut perheessä uudesta asti. "Perin" tuon isältäni joskus yläasteella, kun kinusin tarpeeksi pitkään. Upea peli mekaanisesti!
 
Heip

Onnistuuko tuolla tallentavalla kaapelidigiboksilla jotenkin radiokanavan tallennus? Mitään digiradiokanaviahan ei tule. Seinästä tulee kaapelia pitkin radiokanavat. Boksi on muistaakseni merkkiä finnsat.
 
Netistä kuuluvia radiolähetyksiä voi nauhoittaa myös tietokoneella.
esim. ohjelmalla, joka nauhoittaa saman signaalin, joka kaiuttimista muutoinkin tulee ulos.
 
Jaksta.
Audials.

Molemmat ovat maksullisia ja Win-only. Jälkimmäinen on antanut myös kenkää drm:lle joka joskus noissa ostetuissakin tiedostoissa on aiheuttanut harmeja.
YLE:llähän noita maksullisia latureita ei silleen tarvita, kun ilmaisiakin on...

T: Vesku
 
Heip taas.
Muuten kivoja vastauksia, mutta eivät ne kysymykseeni vastanneet.

Onnistuuko tuolla tallentavalla kaapelidigiboksilla jotenkin radiokanavan tallennus? Mitään digiradiokanaviahan ei tule. Seinästä tulee kaapelia pitkin radiokanavat. Boksi on muistaakseni merkkiä finnsat.[/QUOTE]
 
Back
Ylös