Putkivahvistin Sonab OA 14 kaiuttimille?

ilkka313

Käyttäjä
Liittynyt
24.9.2009
Viestejä
294
Hankin Sonab OA 14 ympärisäteilevät kaiuttimet. Nyt kiinnostaisi jokin sopuisaa tasoa oleva kiinalainen putkivahvistin hyvin maltilliseen kerrostalokuunteluun. Vinyylejä pyörittelen, soitin on Dual 714 Q, mielestäni mainio peli edelleenkin. Nyt se tuossa taustalla soi Sonab 4000 viritinvahvistimeen kytkettynä ja kaiuttimina on alkupään Genelecit mallia 1019A: Black Widow LP Sacrifice (1970) kuullostaa hyvälle ; )

Sonabien herkkyys on 96 dB 1 m 8 W. Kuunteluvoimakkuudet eivät kohoa korkealle. Vahvistimeksi olen kaavaillut esim. Yarland FV34C:

http://www.yarland.com/en/product_13.asp

Saa kommentoida vapaasti ja ehdottaa vastaavassa hintaluokassa olevia vahvistimia. Jostain syystä haluasin vempeleestä löytyvän EL84 pääteputket. Pieni modifiointi ei myöskään pelota, olen wanha RTV-mekaanikko. Tilaus sopivasta laitteesta lähtee varmaan ulkomaille, maksu- ja tullimuodollisuudet ovat tuttuja. Kotimaassa olevaa käytettyä saa myös tarjota. Ja korostan kuuntelevani musiikkia, en etsiväni heleitä välipiuhoja tinapaperihattu päässä isovarvas maadotettuna lämpöpatteriin.
 

saksma

Käyttäjä
Liittynyt
9.12.2010
Viestejä
30
Miten on käynyt SONAB OA 14 kaiuttimien, löytyikö vahvistinta?
"Uutena" hifi-harrastaja lukijana en ole tähän(alkuperäiseen) viestiin aiemmin törmännyt.

Omistan myös Sonabin OA 14- ja myös OA 12 parin...molemmat odottavat Basso/keskiääni-elementtien reunusten uusimista (ne kuuluisat Peerlessin ilmaan haihtuvat!).

Jännä juttu että viimeksi kun ne olivat käytössä, soitin niitä Philipsin 50-60-luvun vaihteen realstereo(?)
putkiradion kautta...ja nehän SOIVAT tosi "mureasti"....
SONABIT olivat n. 30m2 verstashuoneen nurkissa ja molemmat parit rinnankytkettyinä samoihin lisäkaiutinlähtöihin.
Volyymi piti olla senverran suurella että radion putkihurinat häipyivät kuulumattomiksi...tämä asia muistui mieleen kun luin aiheen otsikon...
Putkivahvistin on varmaan verraton ratkaisu Sonabien kuunteluun!!
 
Ylös