Putkista...

Nieminen

Käyttäjä
Liittynyt
25.3.2007
Viestejä
5
Olen vaihtamassa pääteputkia vahvistimeen(arc vt 100). Manuaalissa putken tyyppi on 6550. Sitten kun katselee noita katalogeja näyttää olevan 6550C,6550WE,6550EH ym. kirjain yhdistelmiä. EH-merkintä tarkoittanee merkkiä Electro-Harmonix. Entäpä muut? Voiko sinne lyödä mitä vaan 6550-tyypin putkea,loppu kirjaimista huolimatta? Kertokaapa viisaammat ketkä on putkien kanssa pelannut mitä nuo merkinnät tarkoittaa ja mitä putkia suosittelisitte. Electro-Harmonixin 6550EHta ei kaikki suosittele hifi käyttöön esim:
http://www.tube-town.net/ttstore/pr....html/XTCsid/a60f5c96bc094c1cc829e33d2d671f12
Mitään sikahintaisia(100e/kpl) en meinaa ostaa,koska myllyn menee 8kpl putkia. Joku järki ratkaisu pitäs löytää. ???

T:Nieminen
 
Niin kun tuota linkkiä klikkaa kannattaa ottaa yläkunmasta englanninlippua jos saksa ei taivu ;).Englanniksi menee näin:"It might be not the best choice for high end audio." Pitääkö paikkaansa?
 
Osta suoraan C-Winged Svetlanat 6550 tai KT88 niin ongelmas on ratkastu kummatkin käy suoraan ,ei tartte vaihella enää!

pappa
 
Svetikat on kivoja, suosittelen kokeilemaan myös JJ:n KT88:a. Kaikella järjellä hulahtaa tohon ihan sinällään. 6550 oli jenkkinimi kasikasille. Noin laadusta... Svetikkaa (sitä oikeeta, C-logosta, SED:iä) kyllä kehutaan kovasti, mutta itselläni helähti tossa vähän ennen joulua yhdestä Svetlanan EL34:stä anodi kauniin heleän joulunpunaiseksi. Eli siis päätti kuolla. Syytä en sitten keksi muita, kuin että se vaan päätti. Nyt on tilalla JJ:n KT77, jota ei kyllä suoraan käy nyt vertaaminen mihinkään kolmeneloseen, kun se on sisäisesti ihan erilainen (käy sähköisesti suoraan kuitenkin), ja kiitos sen on soundi jotain perkeleen uskomatonta.

Molemmat tehtaat tuottavat kovin laadukkaita röörejä, poikkeuksia tosin on. Uraltonella tykkäävät kehua SED:iä.
 
Itseltäni löytyy electro harmonixin KT-88:t ja nastaa saundia lähtee niistäkin.
Alakerta on napakka sekä änikuva on erittäin avara ja heleä.
Vertailua vaikea tehdä, koska kokemuksia muista putkista on aika vähän.
Osaisitko Pappa hieman kuvailla Svetlanoiden saundia?
 
6550 ja KT88 ovat täysin eri putkia.

??? Eivät ole samoja mutta korvaavat toisiaan .

Svetlana KT88 soi mielestäni transistorimaisesti, positiivisessa mielessä .Ei niin läpikuultava ,"romanttisen pehmeä" kuin putkilta monasti odotetaan
Bassossa slammia pistemäinen kuitenkin heleä dynaaminen soundi . (Tämä Lundahlin 1679 pp muuntajalla soitettuna)


Pappa
 
pappa sanoi:
Svetlana KT88 soi mielestäni transistorimaisesti, positiivisessa mielessä .Ei niin läpikuultava ,"romanttisen pehmeä" kuin putkilta monasti odotetaan

Samaa mieltä - omani jäivät kaappiin varaputkiks. Tykästyin SED:in 6L6GC putkiin - pehmeä, ilmava ja lämmin. Vähemmän tehoa kuin KT88 tai 6550, mutta minulla ei ongelma.
 
JJ 7591 taitaa olla liikkeellä vain susia. Kokeilin jo toista matsattua nelikkoa.

Dear tubeshop-24,

I got the tubes yesterday. Now I have tested those by replasing my Electro-Harmonic matched quads to JJ's. Immediately I was able to see that it's not matched quad: one tube was gloving so much that I must take it away after few minutes. Other one was too red too, but not so much.

And more: three of four was shining additional blue light. It is familiar to me because before very good quality and well matched quad EH's I have other matched quad JJ's, and two of them gloves blue too and they was after some days entirely broken.

I replace one of my older JJ's to my amp. But after one hour I must take away second one of the new JJ's, because it start gloving suddenly very much. That was enought to me and I put EH's back.

How I must act to return it? thanks, regards, Kimmo


Electro Harmonicsit toimii hienosti. Kumma kyllä ne loistavat sinistä valoa kaikki aika runsaasti. Ilmeisesti se ei aina ole vian merkki. Aikaisemmat JJ't oletin menneen rikki huonojen kantojen kontaktien vuoksi, mutta ehkäpä niin ei ollutkaan.

Putkitietoa kaivataan: https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?74133
 
K J Manner sanoi:
JJ 7591 taitaa olla liikkeellä vain susia. Kokeilin jo toista matsattua nelikkoa.

Dear tubeshop-24,Täytyy sanoa ettei ainakaan kauppiaassa ole moittimista. Panin tänään putket takaisin postiin ja oli jo maksanut ostohinnan takaisin kun postista takaisin pääsin. Lupasi maksaa palautusrahatkin ja sanoi että meinaa palauttaa koko erän 7591 putkia takaisin JJ:lle.
 
Käytetääs tätä ketjua...

Olisiko jotain suositeltavia putkia tuohon levysoittimen esivahvistimeen? Merkki ja malli on...
MEIXING MING DA MC-08PPA PHONO STAGE

En tiedä minkä merkin putkia on nyt paikallaan mutta kiinasta laite on seilannut suomeen.
Eli nykyiset putket ovat seuraavat...

Vacuum Tubes
6N6 ×1 Kpl
5687 ×1 Kpl
12AX7 ×1 Kpl
6N3 ×2 Kpl


Mitä muita malleja käy nykyisten tilalle?
Olenko yhtään jäljillä? ???
12AX7 = ECC83
5687 = 5687
6N3 = 5670 ja 6N3P-E
6N6 = 6H6 ja E822C
 
Back
Ylös