Putkikysymyksiä

  • Keskustelun aloittaja mtl
  • Aloituspäivämäärä

mtl

Käyttäjä
Liittynyt
1.11.2008
Viestejä
109
Kaupunki
JKL
Vahvistiminani ovat siis putkilla varustetut etu- (2x 5AR4, 2x 12au7, 2x 12ax7) ja päätevahvistin (2x 12au7, 2x 12ax7, 4x kt88) ja kun alkuperäisiä kiinaputkia (ei välttämättä huonoja) on nyt joutunut korvaamaan uusilla niin kysymyksiä alkaa aloittelijalle kasautua. Kiitollisena ottaisin harrastajien tietoa vastaan.

1) Onko netissä jossain koottua tietoa vanhoista ja uusista putkivalmistajista ja tietoa NOS putkien merkinnöistä? Eli onko olemassa päiväyskoodien "sanakirjaa"?
2) Edelliseen liittyen: etusessa on kaksikko armeijalle tehtyä NOS RCA 12au7wa/6189 (black plate) ja toisessa koodi 6509 - 28N. Jos haluan päätteeseen samanlaiset, niin millä vuosikymmenellä/vuodessa tässä liikutaan?
3) Monet ebay-myyjät ilmoittavat putkien kunnon mittaustuloksin. Esimerkiksi: Tube1 - A1 = 14,0/2,6 - A2 = 11,0/2,3 ja tämä tarkoittaa mitä? Onko tarkoitus todistella kuinka uusi/käyttämätön putki on? Jos putki on tässä suhteessa "vajaa", näkyykö se tulevassa käyttöiässä vai myös äänenlaadussa?
4) Etuasteputkien vaihdolla sanotaan olevan eniten vaikutusta ääneen. Itse huomasin kyllä muutoksen pääteputkienkin kanssa. Mutta entä tasasuuntausputket? Kiinalaisten paikalla on nyt JJ:n uustuotantoa. Netissä liikkuu kehuja Mullardin NOS putkista (mm. kesto). Onko vaihdossa järkeä?
5) Hommasin ebaystä käytetyt vanhat Mullardit (4 kpl, 12au7 vuodelta 1961) ja kahdessa niistä välähtää virranpäälle laittaessa tulitikkumainen valo sekunnin ajan tuossa kuvassa näkyvässä oranssina hehkuvassa langassa. Kertooko se putken jäljellä olevasta elinkaaresta jotain?
6) Plate on ilmeisesti tuo pystyasentoinen levy, joka voi olla harmaa, musta, pitkä ja ties mitä. Mutta mitä osia ovat mica ja getter? Eli nettisivu putkien rakentesta olisi asiaa.

Mullard_pieni.jpg
 

holpoti

Hifiharrastaja
Liittynyt
20.12.2006
Viestejä
1 951
Kaupunki
Espoo
Tuolta löytyy mielenkiintoinen pätkä putken sisuskaluista.
http://www.tubedepot.com/jttcoat.html

Muutenkin tuo sivusto on varsin asiapitoinen, tosin englanniksi.

Minäkin olen vasta-alkaja putkien suhteen. Saa asiantuntijat kertoa tarkemmin noista putkista.

Primalunasta sen verran, että siinä on autobias, eli putkien ei välttämättä tarvitse olla edes samanmerkkisiä.
Vahvistin säätää siis arvot kohdilleen automaattisesti. Miten tarkka tuo on sitä en tiedä. Ainakin valmistaja suosittelee kuitenkin käyttämään saman merkkisiä ja mallisia putkia.

Jos putket on lopussa pitäisi sen ilmeisesti kuulua särönä äänessä tai ihan selvänä häiriöäänenä.
Primalunassahan on suojattu piirit sulakkeilla, jos putki kosahtaa, se ei tuhoa muuta vahvistimesta vaan polttaa vain sulakkeen. Siinämielessä voit aika huoletta käyttää niitä Nossi Mullardeja.

Varmista nyt vielä oman vahvaimesi manuaalista että tiedot on samat! Mulla on Prologue 7 ja tiedot on sen manuaalista.
 

mtl

Käyttäjä
Liittynyt
1.11.2008
Viestejä
109
Kaupunki
JKL
Kiitos Tubedepot -linkistä. Jo selvisi osat ja muutakin hyödyllistä mm. joidenkin myynnissä olevien putkien valmistus- ja päiväyskoodeja.
 
Ylös